روزنامه مردم سالاری
1399/08/20
صعود قیمت نفت در واکنش به پیروزی بایدن
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه در پی اعلام پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و بهبود ریسک پذیری در بازار بیش از دو درصد صعود کرد و نفت برنت به بالای مرز ۴۰ دلار بازگشت.به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژانویه یک دلار و شش سنت معادل ۲.۷ درصد افزایش یافت و به ۴۰ دلار و ۵۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در دسامبر یک دلار و هفت سنت معادل ۲.۹ درصد افزایش یافت و به ۳۸ دلار و ۲۱ سنت در هر بشکه رسید.پس از این که جو بایدن روز یکشنبه به عنوان پیروز انتخابات آمریکا شناخته شد، نفت به همراه سایر بازارهای مالی صعود کرد تا بخشی از ریزش چهار درصدی که در معاملات جمعه داشت را جبران کند. در این بین، ارزش دلار ضعیف شد و قیمت کالاهایی که به این ارز قیمت گذاری میشوند برای سرمایه گذاران غیرآمریکایی ارزانتر شد.به گفته مایک مک کارتی، استراتژیست ارشد بازار در شرکت سی ام سی مارکتس، معاملات در صبح امروز در فضای ریسک پذیری در جریان بوده که منعکس کننده اعتماد فزاینده به راه یافتن بایدن به کاخ سفید است اما حزب جمهوریخواه کنترل سنا را حفظ خواهد کرد. از یک نقطه نظر نتیجه انتخابات برای بازار ایده آل است. هیچ حزبی اکثریت را در کنگره ندارد بنابراین جنگهای تجاری و مالیاتهای بالاتر تا حدودی زیادی از دستورکار حذف خواهند شد.رییس جمهور منتخب آمریکا و تیم وی سرگرم کار برای مقابله با وخامت بحران سلامتی در آمریکا هستند. طبق آمار روز یکشنبه رویترز، آمریکا نخستین کشوری در جهان شد که آمار مبتلایان به کووید ۱۹ از مرز ۱۰ میلیون نفر عبور کرد.هووی لی، اقتصاددان بانک OCBC در این باره گفت: این وضعیت پیامدهایی را در قالب تقاضای کمتر برای انرژی یا رفتار مصرفی به دنبال خواهد داشت.از سوی دیگر آماری که رشد شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا را نشان میدهد از افزایش تولید این کشور در ماههای آینده حکایت دارد. طبق آمار شرکت بیکرهیوز، شرکتهای انرژی آمریکایی هفته گذشته شمار دکلهای حفاری نفت و گاز را برای هشتمین هفته متوالی افزایش دادند.اعضای بزرگ اوپک نگران تسهیل تحریمهای آمریکا علیه ایران در دوران ریاست جمهوری بایدن هستند که به معنای افزایش تولید و پیچیده شدن اقدامات این تولیدکنندگان برای متوازن کردن عرضه و تقاضاست.به گفته تحلیلگران آی ان جی، بازگشت نفت ایران احتمالا در اواخر سال ۲۰۲۱ یا در سال ۲۰۲۲ اتفاق خواهد افتاد.اوپک و متحدانش در قالب گروه اوپک پلاس در حال حاضر تولیدشان را حدود ۷.۷ میلیون بشکه در روز محدود کرده اند تا افت تقاضای ناشی از همه گیری ویروس کرونا را جبران کرده و از قیمتها پشتیبانی کنند. بر اساس گزارش رویترز، واردات نفت چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، در اکتبر ۱۲ درصد در مقایسه با سپتامبر کاهش پیدا کرد. اما پس از این که پکن اعلام کرد سهمیه واردات نفت را ۲۰ درصد افزایش میدهد، برخی از تحلیلگران انتظار دارند واردات این کشور سال میلادی آینده افزایش پیدا کند.ضربه قرنطینههای اروپایی
به دورنمای تقاضا برای نفت
یک مقام آژانس بینالمللی انرژی (IEA) اعلام کرد تجدید تدابیر قرنطینه در اروپا که با هدف مهار افزایش شیوع ویروس کرونا صورت گرفته است، دورنمای تقاضای جهانی برای نفت را نزولی تر خواهد کرد.کیسوکه ساداموری، مدیر امنیت و بازارهای انرژی آژانس بینالمللی انرژی به رویترز گفت: تاثیر قرنطینههای جدید بر تقاضا شدت کمتری در مقایسه با قرنطینههای وضع شده در اوایل سال ۲۰۲۰ خواهد بود.وی در مصاحبه با رویترز اظهار کرد: بخشهای بزرگی از قاره اروپا در قرنطینه است و این امر مطمئنا وضعیت تقاضا را به سمت نزول بیشتر میبرد اما به این موضوع که آژانس در پیش بینی رسمی خود بازنگری خواهد کرد، اشاره ای نکرد.قیمتهای نفت بخشی از ضرر سنگینی که اوایل امسال متحمل شدند را جبران کردند و به محدوده ۴۰ دلار بازگشتند اما نگرانیها پیرامون وضعیت تقاضا ادامه دارد و همزمان بازارها نسبت به نتایج انتخابات ریاست جمهور آمریکا که به نظر میرسد به سمت چالشهای حقوقی پیش میرود، در اضطراب ماندهاند. ساداموری گفت: صنعت نفت و گاز به خصوص در آمریکا، با علاقه زیادی به نظاره نتیجه این انتخابات نشسته است.
اگر برنامه دموکرات برای تحول اساسی بخش انرژی به اجرا گذاشته شود و اگر سنا در دست جمهوریخواهان بماند، موانع حقوقی برای این مقررات وجود خواهد داشت. در مجموع باید نتیجه نهایی را ببینیم.آژانس بینالمللی انرژی در گزارش ماهانه که ۱۴ اکتبر و پیش از اعلام قرنطینه در کشورهای اروپایی از جمله آلمان، فرانسه و انگلیس منتشر کرد، پیشبینی خود از تقاضا برای نفت در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ را تغییر نداد. در گزارش قبلی آژانس بینالمللی انرژی دورنمای تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری ۹۱.۷ میلیون بشکه در روز برآورد شده بود. گزارش ماهانه بعدی این آژانس روز پنج شنبه منتشر میشود. براساس گزارش رویترز، ساداموری گفت: چین پس از سپری کردن قرنطینه و ازسرگیری فعالیت اقتصادی، نقطه روشن مهمی برای بازار نفت مانده و تنها اقتصاد بزرگی بوده که تقاضای سالانهاش برای نفت افزایش داشته است. وی در ادامه افزود: چشم انداز تقاضا برای فرآوردههای سوختی متفاوت است. در حالی که بازار سوخت جت و کروسن همچنان راکد مانده اند اما دیزل، نفت کوره و بنزین عملکرد بهتری داشتهاند.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه