روزنامه جوان
1399/08/20
چالش بینالمللی تبریک گفتن یا نگفتن به بایدن!
سرویس بین الملل جوان آنلاین: بایدن و دموکراتها نتیجه انتخابات را تمام شده میدانند، ولی دیروز چند رسانه امریکایی اثرگذار از جمله «بیبیسی جهانی» و «سیانان» و «ایبیسی» با حذف ۱۱ رأی الکترال ایالت آریزونا از جو بایدن، تعداد آرای الکترال او را از ۲۹۰ به ۲۷۹ رأی کاهش دادند تا مشخص شود کار انتخابات امریکا تمام شده نیست. ترامپ به طعنه نوشته که از کی تا حالا رسانهها رئیسجمهور بعدی را معرفی میکنند و «تد کروز» سناتور جمهوریخواه تگزاس هم ضمن اعلام حمایت از ادعای دونالد ترامپ درباره بروز تقلب در انتخابات امریکا، مجدداً بر شانس او برای پیروزی تأکید کرد. کار به جایی رسیده که تبریک گفتن یا نگفتن به جو بایدن، به یک چالش بینالمللی تبدیل شده است. سخنگوی ریاست جمهوری روسیه دیروز گفت، کرملین لازم میداند پیش از آنکه به جو بایدن تبریک بگوید، منتظر نتایج رسمی بماند.سیانان دیروز با حذف ۱۱ رأی الکترال ایالت آریزونا از جو بایدن، آرای نامزد دموکراتها را از ۲۹۰ به ۲۷۹ رأی الکترال کاهش داد. «بیبیسی» جهانی و «ایبیسی» هم اقدامی مشابه انجام دادند. ظاهراً همین باعث شد دونالد ترامپ، رئیسجمهور مستقر، جانی تازه بگیرد. او در یک توئیت نوشت: «از کی تا حالا، رسانههای جانبدار، میگویند رئیسجمهور بعدی چه کسی است؟ ما چیزهای زیادی طی دو هفته گذشته یاد گرفتیم.»مشاوران دونالد ترامپ، میگویند او قصد دارد تجمعاتی را به سبک مبارزات انتخاباتی برای وارد کردن فشار به منظور بازشماری آرا، در چند ایالت کلیدی برگزار کند و آنگونه که وبگاه «آکسیوس» نوشته، ترامپ قصد دارد تشکیل تیمهای ویژه بازشماری آرا در ایالتهای جورجیا، آریزونا و پنسیلوانیا را اعلام کند. در تحولی همجهت «امیلی مورفی» مدیر اداره خدمات عمومی دولت ترامپ از امضای نامهای که به تیم بایدن اجازه میدهد کار انتقال قدرت را به طور رسمی آغاز کند، امتناع کرده است.
ترامپ به این راحتی نمیرود!
«جیسون میلر» مشاور ارشد ستاد انتخاباتی ترامپ گزارشها درباره درخواست کوشنر، داماد ترامپ برای اذعان ترامپ به شکست، را «خبر جعلی» خوانده و «ملانیا ترامپ» همسر رئیسجمهور امریکا هم، هرچند با فاصله چند روز سکوت، در نهایت خواستار شمارش همه آرای قانونی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور شد و در توئیتر نوشت: «مردم امریکا مستحق انتخاباتی عادلانه هستند. هر رأی قانونی - نه آرای غیرقانونی- باید شمرده شود.»پیش از این، برخی رسانهها گفته بودند همسر ترامپ از وی خواسته شکست را بپذیرد و از قدرت کنارهگیری کند و حتی برخی از احتمال جدایی او از رئیسجمهور امریکا خبر داده بودند. همه اینها در کنار هم، طرفداران دوآتشه ترامپ را بعد از دو روز انفعال، در وضعی مناسبتر قرار داده است. «تد کروز» سناتور جمهوریخواه ایالت تگزاس ضمن حمایت از ادعای دونالد ترامپ درباره بروز تقلب در انتخابات ریاست جمهوری، بر شانس او برای پیروزی در انتخابات تأکید کرده، برخورد رسانههای امریکا را «بسیار ناپخته و زودهنگام» خوانده و گفته که باید به گزارشهای منتشره مبنی بر بروز تقلب در انتخابات رسیدگی شود. او گفته است: «به اعتقاد من، رئیسجمهور ترامپ هنوز راه برای پیروزی دارد و این راه آن است که تک تک آرایی که به صورت قانونی داده شده است، شمرده شود، البته نباید هیچ کدام از آرایی که به صورت متقلبانه یا غیرقانونی داده شده است، شمارش شود و ما یک فرایند قانونی برای تعیین اینکه چه چیزی قانونی و چه چیزی غیرقانونی است، داریم.»لیندسی گراهام روز یک شنبه پا از این هم فراتر گذاشت، شکست ترامپ را شکستی غیر قابل جبران برای کل جمهوریخواهان تعبیر کرد و به فاکس نیوز گفت: «اگر جمهوریخواهان نظام انتخابات امریکا را به چالش نکشند و تغییر ندهند، هرگز دوباره رئیسجمهور دیگری از حزب جمهوریخواه انتخاب نخواهد شد.»او اظهار کرد: «ترامپ نباید شکست را بپذیرد. ما به اختلاف ۱۰ هزار رأی کمتر در جورجیا رسیدهایم. او قرار است در کارولینای شمالی پیروز شود. ما در آریزونا از اختلاف ۹۳هزار رأی به کمتر از ۲۰هزار رأی رسیدهایم، جایی که همچنان قرار است در آن آرای بیشتری شمارش شود.» زنجیره این ادعاها، حتی حامیان میانهروتر ترامپ را هم به تردید واداشته است. «پاتریک تومی» سناتور جمهوریخواه ایالت پنسیلوانیا دیروز گفت، پیروزی «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات امریکا احتمالاً درست باشد، ولی تمامی آرا باید شمرده شود. همین باعث شده، کسی مانند «میت رامنی» سناتور جمهوریخواه از ایالت یوتا نگران شود تا جایی که او گفته که امریکا نباید «انتظار» داشته باشد بعد از آنکه ترامپ روزهای پس از انتخابات را به طرح ادعاهای کاذب درباره پیروزی خود و مورد سؤال قرار دادن درستی آرای پستی گذرانده، «شبانه و بیسر و صدا برود.» او گفته که «ترامپ تا آخر بر سر نتایج انتخابات به مبارزه ادامه خواهد داد».
محافظهکاری چین، صراحت روسیه
این تحولات باعث نوعی سردرگمی بینالمللی در مورد نحوه برخورد با دولت امریکا شده است. دیروز پادشاه و ولیعهد عربستان سعودی در حالی انتخاب جو بایدن را به عنوان رئیسجمهور جدید امریکا به وی تبریک گفتند که این کار آنها با تأخیر انجام شد. دولت چین واکنشی محافظهکارانه به وضعیت سیاسی در امریکا نشان داده و در واکنش به ارزیابی رسانههای امریکایی مبنی بر پیروزی «جو بایدن» اعلام کرده که به بهبود روابط با واشنگتن امیدوار است. شبکه «سیجیتیاِن» چین به نقل از وزارت خارجه این کشور گزارش داد که پکن به ارزیابیهای رسانهای درباره پیروز شدن بایدن در انتخابات ریاستجمهوری امریکا بهشکل متناسب با اصول بینالمللی واکنش نشان خواهد داد، زیرا هنوز نتایج رسمی طبق قوانین و فرایندها باید مشخص شود. همزمان روسها در واکنشی که نشاندهنده آماده شدن احتمالی آنها برای چالش جدی با بایدن است. موضع روسها از لفافهای که چینیها داشتند خارج شده و به صراحت گفتهاند تا نتیجه رسمی اعلام نشود، به کسی تبریک نخواهند گفت. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه از زمان اعلام پیروزی جو بایدن دموکرات در انتخابات امریکا، اظهارنظری نکرده و دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم روز دو شنبه در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد، مسکو بهتر میداند که برای اظهارنظر تا زمان انتشار نتایج رسمی منتظر بماند. پسکوف گفت، ولادیمیر پوتین بارها تأکید کرده است که آماده همکاری با هر رئیسجمهور در امریکاست و روسیه امید دارد که گفتوگویی با دولت جدید امریکا ایجاد شده و راهی برای عادیسازی روابط پیدا شود. سخنگوی کرملین تأکید کرد: روسیه لازم میداند پیش از آنکه به جو بایدن تبریک بگوید، منتظر نتایج رسمی بماند. حدس میزدم که درباره تبریک پوتین به رئیسجمهور منتخب امریکا سؤال داشته باشید.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه