رخدادی علیه دولت و اصلاح طلبان

آفتاب یزد - گروه شبکه: به تازگی شبکه افق مسابقه ای تحت عنوان «رخداد» را روی آنتن خود می برد که تمام آیتم‌های آن سیاسی است. در واقع این اولین مسابقه با محوریت موضوعات تاریخی و سیاسی است که از صدا و سیما پخش می‌شود. فارغ از عدم جذابیت این برنامه مانند دیگر برنامه های تلویزیونی به نظر می‌رسد
که این مسابقه با هدف خاصی طراحی شده است. این مسئله در سوال‌هایی که از شرکت کنندگان آن پرسیده می شود نمایان است. چرا که این سوال ها کاملا جهت دار و در راستای تخریب دولت شکل گرفته اند در واقع هدف سازندگان این برنامه به نوعی سوء استفاده سیاسی و جا انداختن نظرات و دیدگاه های خود در جامعه است. در این میان نکته ای که وجود دارد این است که انتقاد کردن خوب است اما به شرطی که منصفانه و اهداف سیاسی در پشت آن وجود نداشته باشد. از همین رو
اگرچه به عملکرد دولت نقدهایی وارد است اما نه آنقدر که چنین مسابقه غیر حرفه ای و غیر اخلاقی بخواهد بی انصافانه به دولت بتازد و آن را زیر سوال ببرد.
> مخاطب مسابقه ما الزاماً سیاسی نیست


پیشتر محمدرضا شهبازی مجری مسابقه «رخداد» درباره فضای سیاسی این مسابقه به مهر گفته بود: «ما غالباً فکر می‌کنیم سرگرمی برابر با غفلت است، اگر می‌خواهیم سرگرم شویم، نشاط داشته باشیم و از مشکلات و سختی‌های روزمره فارغ شویم باید سراغ سرگرمی‌های صرف برویم. این ذهنیت برایمان پیش آمده است که الزاماً سرگرمی باید همراه با غفلت و فارغ شدن از زندگی و اطلاعات مفید باشد». وی با انتقاد از رویکرد برنامه‌های سرگرم‌کننده تلویزیونی عنوان کرد: «رویکرد غالب برنامه‌های سرگرمی‌محور و حتی طنز تلویزیونی در سال‌های اخیر همین بوده است که ذهن‌ها را از مسائل مهم خالی کند تا مخاطب یک ساعت، به هیچ‌چیز فکر نکند. در صورتی که این رویکرد غلط است و اتفاقاً اگر مخاطب پس از این غفلت به مشکلات برگردد بیشتر اذیت می‌شود.» شهبازی درباره رویکرد مسابقه جدید شبکه افق تصریح کرد: «رخداد بر همین اساس است که هم سرگرم‌کننده و بانشاط و مفرح باشد هم در کنارش زمان مفیدی را برای مخاطب رقم بزند. به این معنا که علی رغم اینکه مخاطب استراحت می‌کند، تفریح هم داشته باشد و این‌ها با غفلت همراه نباشد.» مجری «رخداد» درباره هدف‌گذاری این مسابقه برای جذب مخاطبان علاقمند به مباحث سیاسی هم اضافه کرد: من این دسته‌بندی را قبول ندارم که مخاطبی که پای این مسابقه می‌نشیند الزاماً سیاسی است. اتفاقاً اگر برنامه جذاب باشد هرکسی می‌تواند مخاطب آن قرار بگیرد و البته اگر مخاطب علاقه‌مندی‌هایی به حوزه بین‌الملل و تاریخ و سیاست داشته باشد، برایش جذاب‌تر هم می‌شود. مثلاً اگر کسی پای مسابقه اطلاعات عمومی می‌نشیند الزاماً علاقه‌مند به این حوزه نیست.» شهبازی درباره طراحی سوالات سیاسی بر اساس چهره‌هایی چون سید محمد خاتمی و محمود احمدی‌نژاد که کمتر در تلویزیون از آن‌ها صحبت می‌شود هم تاکید کرد: «من در طراحی سوال دخالتی ندارم، ولی تا آنجا که در جریانم خدا را شکر محدودیتی نبوده است. این کاملاً درک شده که اگر قرار است چنین مسابقه‌ای طراحی شود نمی‌توان با محدودیت‌هایی که جا افتاده و برخی چهره‌ها که اسمشان کمتر می‌آید، برگزار شود. نمی‌توان بخشی از تاریخ را ندید و حذف کرد صرفاً برای اینکه این اسامی نباشند.»
> واکنش کاربران
اما رویکرد و سوالات این مسابقه بسیار مورد بحث کاربران شبکه های اجتماعی قرار گرفته و واکنش انتقادی آنها را درپی داشته است به خصوص آنکه این اولین برنامه شبکه افق نیست که اینطور جنجال‌آفرین می شود. برخی از کاربران در این مورد نوشته اند:«پول بیت‌المال رو صرف چه میکنن؟»، « استمرار پخش مسابقه رخداد شبکه افق، توهین به شعور مخاطب است .»