روزنامه جوان
1399/08/26
همکاری بسیج و هلال احمر در رصد تمام کروناییها
سرویس جامعه جوان آنلاین: رکوردشکنیهای ویروس تاجدار همچنان ادامه دارد. روز گذشته هم بالاترین تعداد بیماران جدید مبتلا به کووید-۱۹ شناسایی شد و تنها در ۲۴ ساعت، ۱۲هزار و ۵۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند. بخشی از این رکوردشکنی در شناسایی موارد جدید ابتلا به ماجرای افزایش تعداد تستهای روزانه از ۲۵هزار به ۴۰هزار مورد است که منجر به افزایش بیماریابی شده است، اما بخش دیگر ماجرا، افزایش میزان ابتلا به کروناست، همچنان که طی یک ماه گذشته با افزایش جهشی تعداد فوتیهای ویروس کرونا مواجه بودهایم. تمهیدات ستاد ملی مقابله با کرونا، اما به برگزاری جلسات و دورهمی اعضای ستاد و محدودیتهای نیمبندی محدود شده که طی یکی دو ماه گذشته نه فقط تأثیری بر روند ابتلا و مرگ بیماران کرونایی نداشته است بلکه با افزایش چشمگیر ابتلا و فوت این بیماران مواجهیم و تلاشها و تأکیدات اهالی سلامت بر ضرورت تعطیلی دو هفتهای نقاط بحرانی کرونا همچون کلانشهر تهران، ستاد ملی مقابله با کرونا با چشمپوشی بر نسخه واحد متولیان سلامت جامعه یعنی تعطیلی تهران و سایر نقاط بحرانی در کشور ایستادگی میکند تا تراژدی مرگهای پاییزی همچنان ادامه یابد. در این میان، اما بسیج و هلال احمر پای کار آمدهاند تا با استفاده از ظرفیت مسافرخانهها و اقامتگاههای گردشگری، برخی بیماران و سالمندان را قرنطینه و با استفاده از سامانههای ارتباطی همه بیماران مثبت قرنطینه مورد رصد نظام سلامت قرار گیرند.طی ۲۴ساعت منتهی به ۲۵ آبان و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲هزار و ۵۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲هزار و ۵۴۴ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۷۶۲هزار و ۶۸ نفر رسید. طی همین زمان، ۴۵۹ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۱هزار و ۴۹۳ نفر رسید. همچنین ۵ هزارو ۶۶۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۵۵۸هزار و ۸۱۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجانغربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
تمهیدات نیمبند کرونایی راهحل نیست
فرو رفتن کل نقشه ایران زیر رنگ قرمز کرونا و سیاه شدن برخی از نقاط کشور همچون پایتخت هم نتوانسته ستاد ملی مقابله با کرونا را برای تعطیلی دو هفتهای این کلانشهر قانع کند!
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران اجرای نیمبند تمهیدات کرونایی را موجب انتشار بیشتر ویروس کرونا دانست و گفت: «باید حداقل دو هفته تهران را به سبک عید نوروز تعطیل کنند.»
به گفته وی وضعیت کرونا به صورتی است که مسئولان بهداشتی صحبت از بالا رفتن جدی آمار فوتیها میکنند و تعداد مبتلایان به مرز ۱۲هزار نفر رسیده است. به نظر میرسد این روشهای «نیمبند» اثرگذار نیست و حتی برعکس جواب میدهد چراکه باعث شلوغی در حمل و نقل در برخی ساعات به خصوص در ساعات پایانی روز شده و این باعث انتشار بیشتر بیماری میشود.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: «تعطیلی دو هفتهای پایتخت نه تنها به پیشنهاد شورا بلکه به تأیید مجمع نمایندگان تهران و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی و حتی استانداری رسیده و بررسیهای کارشناسی در این زمینه انجام گرفته است، مسیرها مشخص و طی شده و در حال حاضر از رئیسجمهور توقع اجرا وجود دارد.»
همکاری بسیج و هلال احمر در طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت»
سعید نمکی، وزیر بهداشت، اما در واکنش به این تعطیلات نیمبند، گفت: «گر چه ما به دلیل وضعیت بحرانی کرونا در کشور نیازمند تسریع این اعمال محدودیتها بودهایم، اما عزیزان به دلیل پیشنیازها و ضرورتهایی که باید ایجاد میشد، اجرای آن را به اول آذرماه موکول کردند. گرچه دیر، اما مغتنم است که این وضعیت اورژانسی را هر چه زودتر دریابیم و اگر قرار است درست اجرا شود، با تأخیر، ما ترجیح میدهیم تا اینکه با عجله و شکسته و نیمبند اجرا شود.» وی با تأکید بر طرح تشدید غربالگری و تشدید دنبال کردن موارد مثبت، از همکاری سازمان بسیج و جمعیت هلال احمر با وزارت بهداشت خبر داد و افزود: «در این طرح جدید که استمرار شیوه قبلی مدیریت ما در غربالگری بیماری است، بر اجرای پروتکلها بیش از پیش نظارت میکنیم و در مرحله دوم به آموزش همگانی میپردازیم که مقام معظم رهبری محوریت را به وزارت بهداشت سپردهاند و در وهله سوم بیماریابی زودرس و انجام تستهای فراوان است که ما میزان تستها را از ۲۳ تا ۲۵هزار تست در روز به حدود روزی ۴۰هزار رساندهایم که همگی با شیوه PCR است و انشاءالله با تولید کیتهای داخلی و احتمالاً رسیدن کیتهای کرهای ما این کار را به روزی ۱۰۰هزار مورد افزایش خواهیم داد. مرحله بعد قرنطینه است که قرنطینه این افراد را با کمک وزارت ارتباطات انجام میدهیم و مجهز به ابزارهایی هستیم که افرادی را که در قرنطینه قرار میگیرند، رصد کنیم تا اگر کسی از قرنطینه خارج شد او را مجدداً به قرنطینه بازگردانیم.»
نمکی با اشاره به شاخصها و اهدافی که تدوین شده است، تصریح کرد: «دو دستگاه بسیار مهم بسیج و هلال احمر در این طرح به ما یاری میدهند. بنا بر این، بر اساس طرحی که همکاران تدوین کردند و بر اساس تجربیات قدیمی در ریشهکنی فلجاطفال و طرح ملی کنترل فشار خون و مرحله اول مدیریت کرونا از عزیزان بسیج در قسمت اجرایی، حمایتی و قرنطینه کمک میگیریم. دستگاه دیگر که مجهز به کمک جوانان هلالاحمر است، قرار است به ما کمک کند تا از جمعیت یک میلیون و ۱۰۰هزارنفری و همچنین نیروهای سازمانی مجموعه در تمام ابعاد به ویژه بحث آموزش استفاده کنیم.»
به گفته وی این حرکت به شیوه محلهمحور و خانوادهمحور و استفاده از ظرفیت هرخانه یک پایگاه سلامت خواهد بود. نمکی افزود: «تردید ندارم با به کارگیری این دوبال پرواز در اوجگیری از ویروس و اجرای قوی پروتکلها و طراحی همکاران بنده در مدیریت بیماری و بیماریابی زودرس و کاهش موارد بستری و در نهایت کاهش مرگ و میر که در یک ماه آینده با رعایت بیشتر مردم و همکاران من و وفاق ملی بیشتر و میانجیگری سازمانهای مردمنهاد، خواهیم توانست در کاهش موارد بیماری و مرگ و میر به عنوان یکی از کشورهای پیشتاز جهان باشیم.»