بهره برداری از ۶۵۱ کیلومتر آزادراه در قالب طرح جهش تولید
گروه راه و مسکن: خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری خود با اشاره به اینکه ما در کل کشور حدود سه هزار و ۴۰۰ کیلومتر مسیر ریلی جدید و هشت پروژه ریلی به طول هزار و ۵۶۰ کیلومتر به عنوان پروژههای جهش تولید شناخته میشود، گفت: در بخش آزادراهی هم حدود هزار و ۳۴۵ کیلومتر آزادراه در کشور در حال اجرا داریم که در قالب ۲۱ پروژه آزادراهی تعریف شده است.
او ادامه داد: ۹ پروژه آزادراهی به طول ۶۵۱ کیلومتر در اولویت ما است که در قالب پروژه جهش تولید در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ اجرایی میشود. مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل بیان کرد: در بخش پروژههای بزرگراهی هم هزار و ۷۸۰ کیلومتر پروژه در نظر گرفته شده است که یک هزار و ۷۶۱ کیلومتر از آن به عنوان پروژههای جهش تولید و در قالب دو محور و ۷۷ پروژه در کل استانهای کشور توزیع شده است.
خادمی بیان کرد: براساس برنامه ریزیهایی که صورت گرفته است باید این پروژهها در طول ۲ سال به بهرهبرداری برسد و مجموعه سرمایهگذاری حدود ۲۴ هزار میلیارد تومانی در بخش ریلی و بزرگراهی صددرصد توسط دولت تامین میشود و در بخش آزادراهی هم با مشارکت و سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی به اتمام میرسد. خادمی تصریح کرد: در بخش ریلی برای هشت پروژه ۴ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان منابع ریالی و ۳۰۰ میلیون یورو هم منابع ارزی در نظر گرفته شده است.
او گفت: در بخش آزادراهی هم ۸ هزار و ۴۱۳ میلیارد تومان و ۶۵۱ کیلومتر در قالب ۹۹ پروژه و در بخش بزرگراهی هم یک هزار و ۷۸۱ کیلومتر به ارزش ۴ هزار و ۲۵۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. خادمی تصریح کرد: در مجموع برای این پروژهها ۲۴ هزار میلیارد تومان منابع مالی در نظر گرفته شده که با توجه به افزایش نرخ ارز حداقل ۵۰ درصد از هزینههای این پروژهها به گفته خود سازمان برنامه و بودجه افزایش یافته و بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع مالی برای اتمام این پروژهها نیاز است. معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در مجموع ۳ هزار و ۹۵۶ کیلومتر مسیر آزادراهی و بزرگراهی و ریلی در دو سال افزایش خواهد یافت.
مطالبات ۷ هزار میلیارد تومانی پیمانکاران از شرکت ساخت
خادمی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با میزان مطالبات پیمانکاران از شرکت ساخت توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: مطالبات پیمانکاران ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان است که حدود سه هزار میلیارد تومان در ذی حسابها قرار دارد و چهار هزار میلیارد تومان هم هنوز توسط پیمانکاران اعلام وصول نشده است و زمانی هم که پیمانکاران متوجه شوند که نقدینگی وجود ندارد، بنابراین مطالبات خود را اعلام وصول نمیکنند. او ادامه داد: ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع مالی به شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور ابلاغ شده که بخشی از آنها اسناد خزانه بوده و سایر منابع به صورت نقدی ابلاغ شده است.
خادمی توضیح داد: عددهای پروژهها در این بخش بسیار بالا است و موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه داریم که باید بسازیم و برای تکمیل آن ۱۳۸ هزار میلیارد تومان نیاز است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه خوشبختانه در بحث پرداخت منابع مالی تاکنون اقدامات بسیار گستردهای صورت گرفته است، افزود: برای اولین بار است که سازمان برنامه و بودجه حدود یک پنجم از اعتبارات خود را به صورت نقدی پرداخت میکند و سازمان برنامه و بودجه برای پروژههای عمرانی که انجام میدهیم مبالغ بسیار زیادی را از آنها به صورت نقدی پرداخت کرده است. به گفته این مقام مسئول حدود ۳۰ درصد از اعتبارات آزادراهها نقدی بوده است. خادمی توضیح داد: برای تکمیل شبکه آزادراهی کشور، ۲۲ طرح آزادراهی در برنامه اجرایی شده که با افتتاح آنها طول شبکه آزادراهی کشور ۲۵ درصد افزایش مییابد.
مدیر عامل شرکت ساخت و زیریناهای حمل و نقل کشور با اشاره به اینکه یک هزار و ۲۳۰ کیلومتر عملیات اجرایی توسعه شبکه آزادراهی در جریان است، عنوان کرد: در این بین، هفت پروژه آزادراهی به طول ۶۳۱ کیلومتر با توجه به پیشرفتی که دارند در اولویت تکمیل قرار گرفتهاند. خادمی تاکید کرد: از این هفت پروژه، پنج پروژه پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد دارند و بنابراین تکمیل و بهرهبرداری آنها در اولویت برنامههای امسال قرار دارد. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: پنج پروژه شامل کنارگذر جنوبی تهران و کنارگذر جنوبی البرز، کنارگذر شرقی اصفهان قطعات ۱ و ۲، آزادراه خرم آباد به اراک، پروژه بزرگ آزادراه اصفهان-شیراز و باقی مانده آزادراه منجیل به رودبار به طول هشت کیلومتر از جمله آزادراههایی هستند که امسال به بهرهبرداری میرسند