سایه اقتدار ایران بر کاخ سفید

انتشار خبر عقب‌نشینی ترامپ از حمله به مراکز هسته‌ای ایران از سوی رسانه‌های مطرح امریکا از قبیل نیویورک‌تایمز و رادیو فردا اگرچه ممکن است در راستای عملیات روانی دشمن در این شرایط حساس جهانی و منطقه‌ای قلمداد شود، اما اذعان به پیامد‌های هرگونه اقدام نظامی علیه ایران برای امریکا از سوی دستگاه‌های اصلی سیاستگذاری امریکا که در رسانه‌های مطرح جهان بازتاب یافته است، چیزی جز اعتراف به اقتدار دفاعی و توان بازدارندگی ایران نیست. نکته‌ای که بیانگر یک واقعیت مهم و تاریخی درروند تحولات کشور عزیزمان ایران است که نیرو‌های مسلح ما در شرایط اوج فشار‌ها و تحریم‌های اقتصادی و بیش از ۴۲ سال تحریم نظامی توانسته‌اند، به آن‌چنان توانی دست یابند که امکان هرگونه اقدامی را از سوی به‌اصطلاح قوی‌ترین ارتش جهان سلب کرده است.
روزنامه نیویورک‌تایمز روز دوشنبه در گزارشی به نقل از «مقامات کنونی و پیشین ایالات‌متحده» می‌نویسد که «دونالد ترامپ» روز پنج‌شنبه ۲۲ آبان در جریان یک نشست در کاخ سفید نظر مشاوران خود را در مورد امکان حمله به «تأسیسات مهم و هسته‌ای» ایران ظرف هفته‌های آینده جویا شد. نیویورک‌تایمز در ادامه این گزارش می‌افزاید که مشاوران دونالد ترامپ وی را از یک چنین حمله نظامی بازداشتند و به او هشدار دادند که این اقدام واشنگتن می‌تواند برشدت تعارض‌ها میان ایران و ایالات‌متحده در «هفته‌های پایانی ریاست جمهوری ترامپ» بیفزاید. رادیو فردا در تکمیل این خبر می‌افزاید: این گزارش‌ها حاکی از آن است که این مشاوران که در میان آن‌ها چهره‌هایی همچون «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور، «مایک پمپئو» وزیر خارجه، «کریستوفر میلر» سرپرست جدید پنتاگون و همچنین ژنرال «مارک ای. میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا به چشم می‌خورد، ترامپ را از این حمله بازداشتند و نسبت به پیامد‌های این حمله ازجمله تشدید «تعارض‌ها [میان ایران و ایالات‌متحده]در هفته‌های پایانی ریاست جمهوری ترامپ» ابراز نگرانی کردند. بنابر این گزارش، پس‌ازآنکه مشاوران کاخ سفید به ترامپ در مورد پیامد احتمالی حمله موشکی به تأسیسات هسته‌ای ایران هشدار دادند، با این باور محل برگزاری نشست را ترک کردند که «گزینه حمله موشکی به داخل ایران روی میز نیست». طبق گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، این حمله- در صورت اجرایی شدن- «به‌احتمال قریب‌به‌یقین» تأسیسات هسته‌ای نطنز، یکی از مهم‌ترین سایت‌های غنی‌سازی اورانیوم در ایران را هدف قرار می‌داد.
ماجرای روز پنج‌شنبه ۲۲ آبان کاخ سفید پیش‌ازاین چند بار دیگر تکرار شده بود. در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ (برابر با ۲۰ ژوئن ۲۰۱۹ میلادی) زمانی که یک فروند پهپاد نورثروپ گرومن آر کیو-۴ گلوبال هاوک امریکایی وارد حریم هوایی ایران شده بود در نزدیکی تنگه هرمز توسط سامانه پدافند هوایی سوم خرداد نیروی هوافضای سپاه پاسداران منهدم شد. همان روز زمانی که رئیس‌جمهور امریکا تصمیم گرفت که به‌زعم خود به این اقدام ایران پاسخ بدهد، نه‌تن‌ها فرماندهان نظامی و مشاور امنیت ملی امریکا بلکه حتی نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم ترامپ را به دلیل نگرانی از واکنش‌های مقتدرانه ایران و احتمال از بین رفتن حیفا و تل‌آویو، بازداشت و ترامپ را که وعده داده بود نقاطی از ایران را هدف قرار دهد، عقب نشاند.
همین ماجرا بازهم پس از حمله موشکی ایران به نیرو‌های امریکایی در عراق با عنوان رسمی عملیات شهید سلیمانی در ۱۸ دی ۱۳۹۸ اتفاق افتاد که طی آن، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با پرتاب شماری موشک‌های بالستیک، پایگاه عین الاسد در استان الا نبار عراق را که محل استقرار نیرو‌های امریکایی بود، هدف قرارداد. حملاتی که در پاسخ به حمله کور و ناجوانمردانه امریکا به اتومبیل سردار قاسم سلیمانی و همراهانش انجام‌شده بود، اما پس‌ازاین عملیات نیز که جهان شاهد بزرگ‌ترین تحقیر تاریخی برای نیرو‌های مسلح امریکا بود، امریکائی‌ها جرئت نکردند واکنشی نشان دهند. عامل بازدارنده در واکنش احتمالی امریکا، همان زمان هم امکان و توان ایران در تحمیل هزینه‌های بسیار سنگین‌تر بر امریکایی‌ها بود.


تمامی این حوادث در شرایطی اتفاق افتاده است که دشمن تمام توان و ظرفیت خود را برای فشار حداکثری و تحریم بر ایران متمرکز کرده است که در این میان تحریم نظامی ایران در طول ۴۲ سال گذشته همواره و با تمام قدرت ادامه داشته است، اما آنجا که کشور اراده ملی بر تقویت اقتدار دفاعی متکی بر ظرفیت‌های درونی قرارگرفته است، آن‌چنان قدرت و توان بازدارندگی برای ایران ایجاد می‌کند که حتی بزرگ‌ترین ارتش دنیا نیز آنگاه‌که بیشترین تحقیر را تحمل کرده است در خود توان و امکان پاسخگویی نبیند؛ و این آموزه‌ای است که خداوند متعال در قرآن کریم وعده داد و آن را ضمانت کرده است آنگاه‌که در آیه۶۰ سوره مبارکه انفال می‌فرماید: وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّه ...) یعنی هر نیرویی در قدرت دارید، برای مقابله با آن‌ها [دشمنان]، آماده‌سازید! و (همچنین) اسب‌های ورزیده (برای میدان نبرد)، تا به‌وسیله آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید و (همچنین) گروه دیگری غیراز این‌ها را، که شما نمی‌شناسید و خدا آن‌ها را می‌شناسد! و هر چه درراه خدا (و تقویت بنیه دفاعی اسلام) انفاق کنید، به‌طور کامل به شما بازگردانده می‌شود، و به شما ستم نخواهد شد!
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین در تاریخ ۲۰ اردیبهشت سال ۹۶ در تبیین این آیه می‌فرمایند که وقتی در موضعی قرار می‌گیریم که در این آیه شریفه از آن تعبیر شده است به «تُرهِبونَ بِه عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکم»؛ «تُرهِبونَ بِه» یعنی چه؟ «تُرهِبونَ بِه» همان چیزی است که در ادبیات سیاسی امروز به آن «قدرت بازدارندگی» می‌گویند. جمهوری اسلامی در جایگاهی قرار می‌گیرد که دارای قدرت بازدارندگی است؛ دارای اقتدار بازدارنده است؛ می‌خواهند این اقتدار نباشد. ایشان سپس می‌افزایند: «آنچه جمهوری اسلامی دارد، آنچه تاکنون تحصیل‌کرده است -که با ابتکار خود و باهمت خود تحصیل‌کرده است و رهین منّت هیچ دولت و هیچ قدرت دیگری نیست- برای بازدارندگی و برای داشتن اقتدار بازدارنده به دست آورده است و تحصیل‌کرده است، بعد از این‌ها در این راه پیش خواهد رفت.»