روزنامه آفتاب یزد
1399/09/02
کرونا؛ نفس چه کسی رنگینتر است؟
بابک خطی - مسئله درمان اتباع خارجی پناهنده در ایران که بیشتر آنان را پناهجویان افغان تشکیل میدهند همواره یک چالش بودهاست. وزیر وقت در زمان دیدار با کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان به روشنی به بیان اینکه افغانها از هیچ پوشش بیمهای برخوردار نیستند اشاره نمود و از این کمیساریا خواست حمایت جدیتری از بیمه درمان پناهندگان داشته باشد.اخباری از تخصیص بیمه به اتباع مهمان وجود دارد. گزارشهایی جسته و گریختهای هم مبنی بر دریافت بیش از حد تعرفه در هزینههای درمان از این افراد، شنیده میشود که بدون بررسی دقیق قابل راستی آزمایی نیست.
در کل چنانکه شرح داده شد و وجود نکات مختلف و بعضا متباین، به نظر میرسد که مسئله درمان در اتباع مهمان با ابهامات و مشکلاتی روبهرو است.
اتباع خارجی ایران اکثرا مهمانان و هموطنان افغان هستند.
این مهاجران ساکن در ایران سهدستهاند: یک دسته آمایشی نام دارند و پناهنده حساب میشوند، دسته دوم افراد دارای گذرنامه هستند که با ویزا در ایران حضور دارند و دسته سوم مدارک شناسایی ندارند و خصوصا این گروه برای دریافت خدمات، از جمله خدمات درمانی با مشکل مواجهند؛
ورود ویروس کرونا و پاندمی آن در جهان مشکل اتباع مهمان را نیز در زمینهی درمان پیچیدهتر کرده است.
سفیر افغانستان در تهران از شکایتهایی در شبکههای اجتماعی مبنی بر عدم پذیرش بیماران افغان در بیمارستانهای ایران سخن میگوید که سفارت "به دقت بررسی و با مراجع ایرانی" در میان گذاشته است، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز تکلیف و وظیفه انسانی دستگاههای ارائهکننده خدمات پزشکی را رفع مشکلات درمانی اتباع خارجی دانسته است. معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران هم بیمارستانهای دولتی را موظف به پذیرش همه بیماران دانسته است.
این دادههای چندسویه، بررسی دقیق برای معلوم شدن جوانب موضوع را به صراحت ایجاب میکند، تا اوضاع اتباع میهمان و خارجی با تصمیمی که واجد وحدت رویه در همه قسمتهای آن باشد،
سر و سامان داده شود.
از نظر عقلانی و انسانی نیز ویروس کرونا در جغرافیای یک منطقه در انتخاب قربانیان خود فرقی بین اتباع خارجی و بقیه نمیگذارد.
اتباع بیگانه نیز مانند سایر افراد به کرونا مبتلا میشوند،آسیب میبینند، درد میکشند و به کمک نیاز دارند.
اساسا تقسیم مردم و جداکردن آنها برای دریافت خدمات، خصوصا خدمات پزشکی یک شوخی تلخ و مفهومی مشمئزکننده است.
همه مردم جهان حق برخورداری از خدمات درمانی را دارند. یک خط مرزی روی نقشه واقعا تاثیری در ابعاد انسانی افراد دو سوی این خط از نظر منطقی و انسانی ایجاد نمیکند و شمارههای مدارک افراد نیز برای شناسایی آنان و نه اختلاف در درجه انسانیت آنها است.
یک تصمیم واحد در سطح ارشد وزارت با ضمانت اجرایی اکید که سایر مراکز درمانی و زیرمجموعههای دیگر وزارت آن موظف و ملزم به اجرای آن باشند میتواند به طور اساسی راهحلی برای حل این مشکل و روشنگر ابهامات باشد.
تصمیمی که مسئولیتپذیری بخش درمان به موازین حقوق اولیهی بشری را نیز به روشنی نشان خواهد داد.
سایر اخبار این روزنامه
مرکز پژوهشهای مجلس:
تلاش قالیباف برای ریاست جمهوری شانتاژ سیاسی است
بورس جذاب شد
ممکن است افغانستان دوپاره شود
صدای پومپئو از دهان وزیر خارجه احتمالی بایدن!
کاهش ۴۰ درصدی مصرف گوشت در کشور
چین درمورد اجرای سند همکاری با ایران، احتمالا منتظر دولت بعدی است
بازی سیاسی با جان مردم
افزایش 40درصدی پروندههای مهریه
یک مقدار وجدان لازم است
معمای بازگشت آمریکا به برجام
کرونا؛ نفس چه کسی رنگینتر است؟
تهران در اضطراب
تاثیر کرونا در تغییر سبک زندگی
تقابل توئیتر و ترامپ