روزنامه جوان
1399/09/04
ورود قضایی به استعفای گلهای
سرویس جامعه جوان آنلاین: پس از استعفای گلهای بهداشتیها در شب عملیات کرونا، حالا روز گذشته خبر رسیده که سازمان بازرسی هم به ماجرای داروهای کرونایی ورود کرده است. در بلبشوی استعفای معاون تحقیقات وزارت بهداشت، گفته شده که وی با نمونه قرار دادن بیماران ایرانی کرونا، نتایج داروهای تجویزی سازمان جهانی بهداشت را گردآوری کرده و با این اقدام نسنجیده باعث شده است برخی داروها که در سایر کشورها برای درمان کرونا تجویز نمیشوند یا کم تجویز میشوند، در ایران به عنوان نسخه اصلی درمان کرونا قلمداد شوند و این موضوع تبعاتی را به دنبال داشته باشد. رئیس سازمان بازرسی کل کشور از بررسی «آزمایش برخی داروهای وارداتی بر روی ۳ هزار نفر از مبتلایان به کرونا در کشور» خبر داده است و اعلام کرده که باید پیرامون عقد قرارداد با سازمان بهداشت جهانی و مبالغ احتمالی رد و بدل شده شفافیت صورت بگیرد.به گفته معاون کل وزارت بهداشت بررسی آثار محدودیتها زمانبر است و برای کاهش میزان بستریها به دو تا سه هفته و همچنین برای کاهش موارد فوتی حداقل یک ماه تا پنج هفته زمان لازم است و البته این اثرگذاری به همراهی مردم مشروط است. وی امیدوار است برای یک ماه یعنی تا یکم دی موارد ابتلا ۳۰ درصد کاهش یابد و موارد مرگ و میر نیز ۱۰ درصد کمتر شود.
طی ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۴۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۷۴۴ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۸۶۶ هزار و ۸۲۱ نفر رسید. در همین زمان، ۴۵۳ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۵ هزار و ۲۵۵ نفر رسید. همچنین ۵هزارو۸۱۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
۶۱۰ هزار و ۴۰۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
تاکنون ۵ میلیون و ۸۲۸ هزار و ۳۰۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شدهاست. استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
ثبت ۲هزار و ۶۹۰ تصویر بدون ماسک
انگار این مرحله از محدودیتهای کرونایی بناست سختگیرانهتر باشد. به گفته سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران بزرگ در ۴۸ ساعت گذشته تصاویر ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از از افراد فاقد ماسک اخذ و برای اعمال قانون به مراجع ذیربط تحویل داده شدهاست. وی با اشاره به بازدید میدانی در سومین روز از اجرای طرح تعطیلی دو هفتهای اصناف در تهران افزود: «بالغ بر ۹۵ درصد از اصناف و کسبه در تهران ضوابط را رعایت کردند. همچنین در دو روز گذشته در حوزه ترددهای شهری در روز بیش از ۵۰ درصد و در شب بیش از ۷۰ درصد کاهش داشتیم که نشان از همکاری خوب مردم دارد.»
وی خاطر نشان کرد: «پلیس با بهرهگیری از تمام امکانات در ۴۸ ساعت گذشته، ۷۰۳ تیم را در بیش از ۵۰۰ نقطه شهر تهران شامل مبادی ورودی و خروجی، مناطق پرجمعیت و پرازدحام، ایستگاههای مترو، سایر مراکز و بازارها مستقر کرده است و هم در حوزه ترددها و هم اصناف، کنترلهای لازم را خواهیم داشت.»
ماسک از در منزل
ماسک از در منزل هم انگار طرح جدید پلیس است. رحیمی در اینباره گفت: «کار جدیدی را در ۴۸ ساعت گذشته شروع کردیم، افراد حین خروج از منازل باید ماسک زدهباشند و در این رابطه افراد فاقد ماسک با دوربینهای البسه پلیس و دوربینهای نظارتی اعمال قانون میشوند و در مدت مذکور تصاویر ۲ هزار و ۶۰۰ نفر از افراد فاقد ماسک اخذ و برای اعمال قانون به مراجع ذیربط تحویل داده شدهاست، اعمال قانون این افراد مراحلی دارد که باید انجام شود، تصاویر این افراد تحویل ردههای بالاتر در نیروی انتظامی شده که باید با ثبت احوال هماهنگی صورت گیرد و اقدامات بعدی انجام شود.»
به گفته وی ترددهای شبانه (از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد) نیز توسط دوربینها و هم به صورت حضوری کنترل میشود و در دو شب گذشته بیش از ۳۶ هزار مورد پیامک اعمال جریمه ۲۰۰ هزار تومانی برای ناقضان این طرح، ارسال شدهاست.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه در حوزه مترو نیز این هفته نسبت به هفته گذشته با کاهش ۲۵ درصدی تردد مسافران در تمام طول روز روبهرو بودیم، گفت: «در بحث اصناف ۹۰ تیم از همکاران پلیس اماکن همراه با تیمهای درگیر به صورت روزانه کار کنترل را انجام میدهند.»
کاهش ۱۰ درصدی فوتیها و کاهش ۳۰ درصدی ابتلا تا اول دی
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت تأثیر محدودیتها در کنترل بیماری کرونا را اینگونه ارزیابی کرد: «به طور قطع نتیجه محدودیتها مثبت خواهد بود، اما آثار حداکثری بستگی به میزان همکاری مردم و رعایت دستورالعملها در سطح خانواده و پرهیز از دورهمیها دارد.»
وی افزود: «هدفگیری ما برای محدودیتها این است که برای یک ماه یعنی تا یکم دی موارد ابتلا ۳۰ درصد کاهش یابد و موارد مرگ و میر نیز ۱۰ درصد کمتر شود.»
به گفته معاون کل وزارت بهداشت، بررسی آثار محدودیتها زمانبر است و برای کاهش میزان بستریها به دو تا سه هفته و همچنین برای کاهش موارد فوتی حداقل یک ماه تا پنج هفته زمان لازم است. حریرچی در بخش دیگری از صحبتهایش با تأکید بر اینکه تولید انبوه واکسن، زمانبر و هزینهبر است، افزود: «حتی واکسنی که اکنون در شرکت فایزر در حال تولید است نیاز به یک زنجیره سرد ۷۰ درجه دارد که توزیع آن را در سطح جهان دشوار میکند. به طور قطع تا دو سال آینده تولید و توزیع واکسن مؤثر برای اکثر کشورهای دنیا ممکن نیست و چارهای جز رعایت دستورالعملها نداریم.»
به گفته معاون کل وزارت بهداشت، با وجود واکسن هم حداقل تا دو سال آینده شیوهنامههای بهداشتی باید رعایت شود. حریرچی تصریح کرد: «حتی پس از تأیید واکسنها و تزریق آن به ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم، شیوهنامههای بهداشتی ضد کرونا حداقل تا دو سال دیگر باید رعایت شود.»
ورود سازمان بازرسی به پرونده آزمایشات دارویی روی بیماران کرونایی
ماجرای حواشی اخیر وزارت بهداشت و ابهامات موجود پیرامون ماجرای رتبه نخست ایران در کارآزمایی بالینی داروهای سازمان جهانی بهداشت، ورود سازمان بازرسی کشور را به این پرونده در پی داشتهاست. حجتالاسلام درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور از بررسی «آزمایش برخی داروهای وارداتی روی ۳ هزار نفر از مبتلایان به کرونا در کشور» خبر داد و گفت: «بر اساس بررسیهای صورت گرفته از سوی سازمان بازرسی در یک طرح تحقیقاتی با نظارت سازمان بهداشت جهانی ۳۰ کشور با بیش از ۱۱ هزار بیمار کرونایی مورد مطالعه قرار گرفتهاند که تحقیق درباره حضور ایران در بین این کشورها، نحوه عقد قرارداد احتمالی با سازمان بهداشت جهانی و رعایت یا عدم رعایت اصول اخلاق پزشکی از جمله اطلاع بیمار در هنگام تحقیقات، نحوه دریافت و هزینهکرد اعتبارات احتمالی مربوط به طرح و شفافیت آن در دستور کار قرار دارد.»
سایر اخبار این روزنامه
احیای ۲۴۰ کارخانه با کمک بسیج
دور همیکودککشها در نئوم
شلیک «قدس» به آرامکو در صبحگاه سفر نتانیاهو
ضربه دقیقه نودی ترامپ به ثبات استراتژیک جهانی
سردرگمیهای جریمه کرونایی
بسیار سفر باید تا پخته شود یک مربی!
بانکها ۱۴۶۰ کارخانه را تخته کردند!
ورود قضایی به استعفای گلهای
تور آژانسها به مقصد کرونا!
بسیج، یاریگر کارآمدی
بسیج، خدمتگزاری و ضرورت تحول
پوستر تکراری به دیوار انتخابات نزنید