تله ترامپ براي ايران كارساز نيست

آرمان ملي- صدرا دادگستر: فروردين 94 بود که عربستان سعودي در حمله هوايي به مواضع يمن، جنگ ناعادلانه‌اي را با عمليات «عاصِفه الحزم» يا طوفان قاطعيت آغاز کرد. پس از گذشت 5 سال، روز گذشته انصارا... يمن در حمله موشکي به عربستان، تاسيسات نفتي آرامکو را مورد هدف قرار داد. اين حمله در واکنش به حملات متعدد عربستان به شهروندان يمن در روزهاي اخير بوده است. حمله به آرامكو اهداف متفاوتي دارد كه نتانياهو و ترامپ از آن بيشتر سود مي‌برند و در واقع برخي تحليلگران معتقدند که ترامپ در اين مدت باقيمانده سعي دارد از جهات مختلف فشار بر ايران را ادامه دهد. اين رويداد، واکنش‌هايي را نيز به همراه داشت. يحيي سريع، سخنگوي نيروهاي مسلح يمن در صفحه توئيتر خود نوشت: «يگان موشکي ارتش يمن موفق شد با موشک هدايت‌پذير «قدس 2» ايستگاه توزيع تاسيسات نفتي آرامکو در عربستان سعودي را هدف بگيرد. اين موشک‌ها اخيرا پس از پشت سر گذاشتن آزمايش‌هاي عملي موفق در عمق عربستان سعودي که هنوز اعلام نشده است، وارد فاز خدماتي شده‌‌اند. موشک قدس 2 ديروز (دوشنبه) با موفقيت به هدف برخورد کرده و خودروهاي آتش‌نشاني و آمبولانس‌ها به سوي مکان هدف گرفته‌شده شتافته‌اند.» اين عمليات در پاسخ به ادامه تجاوز و محاصره يمن و نيز وعده چند روز پيش نيروهاي مسلح يمن مبني بر انجام عمليات گسترده در عمق عربستان سعودي انجام شده است. سريع بار ديگر خطاب به شهروندان و شرکت‌هاي خارجي عامل در عربستان سعودي گفت، عمليات ارتش يمن ادامه دارد و توصيه مي‌شود که از تاسيسات حياتي در عربستان‌سعودي دور شوند زيرا جزء بانک اهداف صنعا هستند. در همين خصوص، سرتيپ قاسم الطويل تحليلگر نظامي يمني، درخصوص جنايات عربستان عليه ملت يمن گفت: «ما در چارچوب ثبات، امنيت، ارتباط و همسايگي بوديم اما دشمن متجاوز اين پيوند و ارتباط را ناديده گرفت و اين امر بيانگر کينه تاريخي و عميق سعودي‌ها عليه يمن از سال 1920 است. شواهد و دلايل تاريخي متعددي بيانگر پافشاري رژيم سعودي بر شيوه خود در متزلزل کردن امنيت و ثبات يمن و تجاوز به حاکميت آن به صورت مستقيم و غيرمستقيم وجود دارد. امري که هرگز يمني‌ها براي آن مجاز شمرده نمي‌شوند هرچقدر که اين تجاوز کوتاه يا طولاني باشد. هدف قرار دادن ايستگاه توزيع تاسيسات نفتي آرامکو در جده با موشک قدس 2، براي نخستين‌بار، تاکيدي بر تداوم قدرت بازدارندگي و دفاعمان از حق عادلانه ما در مقابل هر کسي که به ما تعدي مي‌کند، است. ما به عربستان سعودي، امارات يا هر کشور ديگري حمله و تجاوزي نکرديم.»
تلاش براي سرپوش‌گذاشتن بر موفقيت يمن
درحالي‌که ايالات‌متحده و کشورهاي اروپايي هيچ واکنشي به اين واقعه ندادند، به‌نظر مي‌رسيد که قصدي براي سرپوش گذاشتن بر اين موفقيت يمن وجود دارد که همين اتفاق نيز رخ داد. شرکت نفتي آرامکو سعودي در واکنش به حمله موشکي ارتش يمن به تاسيسات نفتي اين شرکت مدعي شد که اين موشک به هدف اصابت نکرده است. به نوشته سي‌ان‌ان، منابع در شرکت آرامکو گفتند که تاسيسات اين کشور در جده هدف قرار گرفته اما موفقيت‌آميز نبوده است. مقامات رسمي سعودي نيز هنوز واکنشي به اين حمله موشکي نشان نداده‌اند. به ادعاي منابع سعودي، در اين حمله موشکي، خسارتي وارد نشده و کسي کشته يا زخمي نيز نشده است. در جريان حمله گسترده پهپادي ارتش يمن به تاسيسات نفتي آرامکو در 14 سپتامبر 2019 نيز، سعودي‌ها در ابتدا تلاش کردند ماجرا با بي‌اهميت جلوه دهند، اما ابعاد حمله به قدري وسيع بود که در ادامه بدان اعتراف کردند. سکوت ايران در قبال اين رويداد نشان مي‌دهد که در اين خصوص هيچ دخالتي از سوي کشور ما اعمال نشده است.
نفت واکنش نشان داد


درحالي‌که به‌نظر مي‌رسد، عربستان زير بار آتش‌بس نخواهد رفت، قيمت نفت با افزايش همراه بود. پس از حمله موشکي يمني‌ها به تاسيسات نفتي آرامکو در جده که گفته مي‌شود، 5 ساعت پس از ديدار مايک پمپئو وزير امور خارجه آمريکا، بنيامين نتانياهو نخست‌وزير فلسطين اشغالي و وليعهد سعودي در شهر نئوم عربستان سعودي صورت گرفته، بهاي نفت سير سعودي در پيش گرفته است. بهاي نفت برنت ديروز در پي حمله موشکي يمني‌ها به آرامکو، با افزايش 1دلار يا 2.22 درصدي مواجه شد و به 45.94 دلار در هر بشکه رسيد که بالاترين ميزان در سه ماه گذشته به شمار مي‌رود. همچنين نفت وست‌تگزاس نيز با رشد 1.92 درصدي به 43.24 دلار در هر بشکه رسيد. با اين شرايط به‌نظر مي‌رسد، حاميان عربستان در جنايت عليه مردم يمن، اولين کساني هستند که در اين مورد متحمل ضرر خواهند شد.