ایران کشوری پیشرفته و مقاوم‌تر از پیش‌بینی آمریکا و اسرائیل است


یک رسانه آمریکایی در تحلیلی نوشته ایران در برابر «کارزار فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مقاوم‌تر از آنچه اسرائیل و کاخ سفید پیش‌بینی می‌کرده‌اند عمل کرده است. پایگاه فارین‌پالیسی در تحلیلی نوشت: «علی‌رغم موفقیت آمریکا در ایجاد اهرم فشار اقتصادی زیاد از طریق کارزار فشار حداکثری اکنون نتیجه مشخص این است که فشار حداکثری ایران را وادار به مذاکره مجدد بر سر توافق هسته‌ای با ترامپ نخواهد کرد». فارین‌پالیسی در ادامه نوشته است:«ایران نشان داد از آنچه کاخ سفید و اسرائیل پیش‌بینی می‌کرد مقاوم‌تر است. تهران با «مقاومت حداکثری» خودش [به فشار حداکثری] خودش پاسخ داد که سیاست‌هایی از قبیل حمله به زیرساخت‌های نفتی متحدان آمریکا، پیشرفت دادن برنامه هسته‌ای خودش و امتناع از مذاکره را شامل می‌شد». در هفته‌های گذشته رابرت اوبرایان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اذعان کرد که «چیز دیگری برای تحریم ایران باقی نمانده است».
شکست سیاست
فشار حداکثری
همچنین چندی پیش دنیل دی‌پتریس تحلیلگر ارشد نشریه آمریکایی «نشنال‌اینترست» در مطلبی نوشته بود:«ایران به‌رغم همه مشکلات مقاومت نشان داده است. در حقیقت، ایران اهرم فشار خود را با افزایش ده برابری ذخایر اورانیوم غنی‌شده تقویت کرده است. تنها دستاورد سیاست آمریکا تاکنون این بوده که ایران در رابطه با زمان و مکان استفاده از نیروی نظامی تهاجمی‌تر شده، جناح مخالف غربگراها قدرت بیشتری به دست آورده، شمار موشک‌ها و خمپاره‌هایی که منافع و مواضع آمریکا را هدف می‌گیرند، افزایش یافته و مردم ایران نسبت به آمریکا منزجرتر از همیشه هستند. هیچ‌یک از اینها را نمی‌توان «موفقیت» خواند. آمریکا باید به این نتیجه برسد که سیاست فشار حداکثری یک فاجعه برایش به بار آورده است». دی‌پتریس در ادامه نوشت:«اگر یک کلمه برای خلاصه کردن کارزار اعمال فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران وجود داشته باشد، «شکست» است. استراتژی دو سال و نیم تحت فشار قرار دادن اقتصاد ایران نتیجه‌ای دقیقا عکس پیش‌بینی طرفداران آن داشت. رهبری ایران تسلیم نشد و در عوض، کارزار مقاومت حداکثری را به اجرا گذاشت».


بن‌بست فشار حداکثری
اردیبهشت ۹۷، وقتی ترامپ با ژستی تکبرآمیز در مقابل دوربین‌ها، خروج رسمی آمریکا از برجام را اعلام کرد، قول داد که ایرانی‌ها برای مذاکره با او تماس خواهند گرفت. از آن زمان تاکنون ترامپ بارها با لحن‌ها و روش‌های مختلف همین حرف را تکرار کرده است. یک روز با واسطه قرار دادن مقامات ژاپنی و فرانسوی و روز دیگر به بهانه شیوع ویروس کرونا.
در مردادماه سال جاری، برایان هوک، مسئول گروه ویژه اقدام علیه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا در مصاحبه با نیویورک‌تایمز از تصمیم خود برای اعلام کناره‌گیری از این سمت خبر داد.
در همان مقطع مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در پیامی توئیتری رسماً اخبار منتشر شده درباره استعفای برایان هوک، و به عبارتی برکناری وی را تأیید کرد. هر چند مقامات آمریکا تلاش کردند، این برکناری را عادی جلوه دهند اما این مسئله از بن‌بست برای دولت آمریکا حکایت می‌کرد. هوک، با همه خباثت‌هایی که به خرج داد، نماد عناد و عداوت دولت آمریکا با ملت ایران در پروژه فشار حداکثری بود. روزنامه «واشنگتن‌پست» به نقل از یک مقام ارشد سابق در دولت آمریکا نوشت از هوک خواسته شد که استعفا دهد تا مسئولیت شکست استراتژی واشنگتن علیه ایران، بر دوش وی بیافتد. به اذعان اندیشکده‌ها و تحلیلگران غربی، اکنون تحریم‌های آمریکا علیه ایران به سقف خود رسیده و به همین دلیل مدتی است که شاهد تحریم‌های نمادین آمریکا علیه ایران هستیم. برای مثال چندی پیش آمریکا چند تن از مقامات سیاسی و نظامی ایران را تحریم کرد. این در حالی بود که این‌اشخاص پیش از این نیز توسط آمریکا تحریم شده بودند.
مقاومت در مقابل زیاده‌خواهی و باج‌خواهی دشمن
رهبر معظم انقلاب - ۱۴ خرداد ۹۸- فرمودند: «مقاومت البته هزینه دارد، بدون هزینه نیست، اما هزینه تسلیم در مقابل دشمن بیشتر است از هزینه مقاومت. وقتی شما در مقابل دشمن تسلیم می‌شوید، باید هزینه بدهید. رژیم پهلوی در مقابل آمریکا تسلیم بود -خیلی اوقات هم ناراحت بودند، ناراضی بودند اما تسلیم بودند، می‌ترسیدند- هم نفت می‌داد، هم پول می‌داد، هم باج می‌داد، هم توسری می‌خورد! امروز دولت سعودی هم همین جور است؛ هم پول می‌دهد، هم دلار می‌دهد، هم بر طبق خواست آمریکا موضع‌گیری می‌کند، هم توهین می‌شنود؛ به او می‌گویند «گاو شیرده»! هزینه سازش، هزینه تسلیم، هزینه عدم مقاومت، از هزینه مقاومت به مراتب بیشتر است؛ هزینه مادی هم دارد، هزینه‎ معنوی هم دارد».
مقام معظم رهبری در بخش دیگری از بیانات مذکور تاکید کردند:«تسلیم شدن در مقابل دشمن، موجب پیشروی او می‌شود، اما اگر در مقابل زیاده خواهی و باج خواهی دشمن، مقاومت شود، پیشروی او متوقف خواهد شد؛ بنابراین از این زاویه نیز، صرفه با مقاومت است. تجربه جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته نیز موید همین مطلب است؛ زیرا هرجا که ایستادگی کردیم، موفقیت و پیشرفت نصیب ما شده است و هرجا که بر اساس میل طرف مقابل حرکت کردیم، ضربه خوردیم».