سایه تحریم بر تهران

۱۲ خرداد سال ۱۲۸۶ شهرداری تهران به نام بلدیه طهران برای مدیریت شهر تأسیس شد، هدف از تأسیس آن نیز «حفظ منافع شهر و ایفای حوائج اهالی شهرنشین» اعلام شد. آب پاشی خیابان‌های نه چندان عریض و طویل، حمل زباله به خارج از شهر، نصب چراغ نفتی در گذرگاه‌های اصلی و هموار کردن خیابان‌ها برای تسهیل در عبور و مرور از مهمترین خدماتی بود که کارکنان بلدیه در کنار امورات فرهنگی و سلامت، به مردم ارائه می‌دادند.
اما فراموش نکنیم سیر توسعه شهر طهران در یک قرن گذشته و مبدل شدن آن به تهران کنونی، مستلزم فراهم کردن امکانات گسترده‌تر و ارائه خدمات هوشمندانه به شهروندان این کلانشهر است.
از آنجا که تهران پر جمعیت ترین شهر ایران است و پایتخت سیاسی، اقتصادی، صنعتی کشورمان به شمار می‌آید و از آنجایی که اصلی ترین جایگاه تجلی فرهنگ و توسعه روابط بین‌الملل محسوب می‌شود، نگهداشت آن با ۲۲ منطقه شهری قطعاً امر دشواری است که باید با مدیریت صحیح و خوشفکری مسئولین ذیربط مسیر پایداری را طی کند.
از مهمترین معضلاتی که این روزها مجموعه شهری در تأمین نیازهای اولیه شهروندان با آن مواجه است، اثرات سوء تحریم‌های ظالمانه علیه ایران است.


 استمرار تحریم‌ها تأثیرات قابل ملاحظه ای بر تحولات بودجه و صورت‌های مالی شهرداری و بخش‌های مختلف خدماتی و نگهداشت شهر داشته است و امکان تحقق برخی اهداف نظیر نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، واردات برخی اقلام ضروری و تأمین قطعات و تجهیزات اولیه مترو و حتی تأمین برخی اقلام برای مرمت و راه اندازی پل‌های عابر پیاده مکانیزه و ماشین آلات خدماتی را با مشکل مواجه 
ساخته است.
بی‌شک اثر تحریم‌ها بر حوزه ساخت و ساز و نزول تقاضای صدور پروانه‌های ساختمانی، افزایش هزینه‌های جاری و بهای تمام شده خدمات شهری، کند شدن روند تکمیل و یا آغاز پروژه‌های عمرانی و تعمیق مشکلات منابع انسانی و همچنین ناهماهنگی میان دخل و خرج مجموعه شهری در کنار فقدان مدیریت جهادی، می‌تواند تهران را با بحران روبه رو کند. در این ایام تنها سپر مستحکم در برابر شمشیر تیز و برنده  تحریم‌ها، ارائه راهکارهای نوین مدیریت شهری از سوی مدیران خوش فکر و جهادی است. با کمک آسیب شناسی و ارائه فن آوری‌های نوین در راستای نگهداشت هر چه بهتر شهر می‌توان  تحریم‌ها و تهدید‌ها را به فرصت‌های طلایی تبدیل کرد که البته این امر با مشارکت جوانان نخبه و خوش ذوق 
آغاز می‌شود.
بررسی راه‌های رسیدن به موثرترین روش نگهداشت شهر با اتکا به دانش و داشته‌های موجود امر پسندیده‌ای است که با توجه به فشار بی امان تحریم‌ها باید توسط مسئولین شهری محقق شود. اثرگذاری تحریم‌ها بر شرکت‌های خصوصی به عنوان واسط میان شهرداری و شرکت‌های خارجی برای تأمین تجهیزات شهری نشان می‌دهد تنها راه نجات و غلبه بر غول تحریم‌ها رسیدن به مرحله خودکفایی است. امید داریم مسئولین شهری با جدیت تمام به دنبال جایگزینی راه‌های کارآمد برای تأمین مالی شهرداری و دسترسی به تجهیزات مورد نیاز در حوزه مدیریت بحران، ایمنی شهر، حمل و نقل عمومی و همچنین امکانات شهری و رفاهی مورد استفاده شهروندان باشند.