فارن پالسی در گزارشی نوشت

ترور فخری‌زاده ملموس‌ترین مظهر نارضایتی اسرائیل از برنامه‌های دیپلماتیک بایدن است
نشریه فارن پالسی در گزارشی درباره ترور شهید محسن فخری زاده آن را جدیدترین تلاش آشکار رژیم صهیونیستی برای کارشکنی در برنامه‌های رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا برای تعامل مجدد با ایران دانست.
به گزارش ایسنا، نشریه فارن پالسی در گزارش تحلیلی خود با اشاره به اقدام جنایتکارانه روز جمعه در ترور دانشمند برجسته کشورمان در حوزه دفاعی و هسته‌ای نوشت: به نظر می‌رسد که رئیس جمهوری منتخب آمریکا خواهان تعامل مجدد با ایران است اما اسرائیل نقشه های دیگری دارد. اگر تنها یک نکته در رابطه با ترور محسن فخری زاده دانشمند هسته ای ایران وجود داشته باشد، این است که اسرائیل و دولت جدید رئیس جمهوری منتخب آمریکا بر سر سیاست‌ها در قبال ایران به مشکل بر‌خواهند خورد.
در ادامه این گزارش آمده است: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل پس از انتخابات اخیر آمریکا به طور آشکار اعلام کرد که مخالف هرگونه تعامل مجدد با ایران است. وی در این باره گفت: بازگشتی به توافق هسته ای پیشین وجود نخواهد داشت. باید از ادامه سیاست عدم سازش بهره ببریم و از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای اطمینان حاصل کنیم.


فارن پالسی همچنین آورده است: جو بایدن و گروه سیاست خارجی احتمالی او گفته اند که کارزار اعمال فشار حداکثری و ۱۲ خواسته مایک پمپئو از ایران که توقف برنامه های هسته ای و موشکی و پشتیبانی از گروه های نیابتی در منطقه را شامل می شود، بخشی از فشار جدید دیپلماتیک نخواهند بود.
بایدن همچنین خروج ترامپ از برجام را فاجعه ای توصیف کرده که به خود آمریکا آسیب می رساند و گفته است که پس از ورود به کاخ سفید، مسیری معتبر برای بازگشت به دیپلماسی پیش روی تهران قرار خواهد داد. بایدن و آنتونی بلینکن، گزینه او برای وزارت امور خارجه، گفته اند که در صورت موافقت ایران به ادامه پایبندی به محدودیت های هسته ای تعیین شده در برجام، آمریکا نیز مجددا به توافق خواهد پیوست.
در ادامه گزارش آمده است: نتانیاهو و دیگر مقامات اسرائیلی چنین اقدامی را در تضاد با تمام اهرم های فشار به کار گرفته شده توسط دولت ترامپ در دو سال اخیر می دانند. بنابراین باتوجه به جایگاه محسن فخری زاده که پدر برنامه هسته ای ایران انگاشته می شد، تصادفی نبوده است.
این نشریه تحلیلی آورده است: ژنرال یوسی کوپرواسر، افسر ارشد پیشین اطلاعات ارتش اسرائیل، روز یکشنبه به خبرنگاران گفت: زمان بندی این اتفاق با شرایطی ارتباط دارد که در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده پیش آمده، به علاوه این واقعیت که بایدن بخشی از گروهی بود که با ایران توافق کرد و اینکه او در کارزار انتخاباتی گفته است، قصد دارد به توافق هسته‌ای بازگردد.
یک مقام اطلاعاتی غربی نیز که خواست نامش فاش نشود، روز شنبه به یک رسانه اسرائیلی گفت که این ترور آخرین فرصت (برای ضربه زدن به ایران) قبل از ورود بایدن به کاخ سفید و بازگشت او به توافق هسته ای بوده است.
فارن پالسی همچنین آورده است: عملیات ترور فخری زاده را می توان جدیدترین و ملموس ترین مظهر نارضایتی اسرائیل از برنامه‌های دیپلماتیک بایدن و حتی تلاشی آشکار برای خرابکاری در این برنامه ها دانست.