روزنامه مردم سالاری
1399/09/15
برند جهانی گردشگری حلال تضمین حلیت، کیفیت، سلامت و اصالت کالا و خدمات برای مردم جهان
صنعت گردشگری حلال در یک دهه اخیر در دنیا رشد چشمگیری داشته است، در حال حاضر برابر آمارهای جهانی 40 درصد درآمد حاصل از گردشگری دنیا به گردشگری حلال اختصاص دارد.پروفسور محمد شریف ملکزاده پدر علم نوین گردشگری جهان با بیان اینکه گواهی کیفیت، سلامت، حلیت و اصالت سازمان بینالمللی سیتی وان در آذربایجان، بحرین، چین، آلمان، مصر، اتحادیه اروپا، اسپانیا، فرانسه، انگلستان، گرجستان، یونان، هندوستان، ایتالیا، کره جنوبی، سازمان مالکیت معنوی اتحادیه آفریقا، عمان، روسیه، سوریه، تاجیکستان، ترکمنستان، تونس، ترکیه، ایالات متحده آمریکا، ازبکستان معتبر و نماد اصلی جهانی کالا و خدمات ایرانی – اسلامی است.
محمد شریف ملکزاده رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کشور در بازدید از موزه بومیان کیش، با اشاره به اینکه سازمان جهانی گردشگری حلال GHTO تنها سازمانی است که با رعایت استاندارها در زمینه سلامت، اصالت، کیفیت و حلیت در تمام حوزههای مختلف کالا و خدمات به گردشگران فعالیت میکند، به برگزاری نخستین همایش تخصصی روسای دانشگاههای عضو IAUP در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی با روسای دانشگاههای منطقه آزاد کیش به صورت آنلاین اشاره کرد و افزود: با دیدگاه مثبت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، دفتر منطقه آسیای مرکزی و خاورمیانه را در کیش راه اندازی کردیم.
وی با بیان اینکه در گردشگری حلال تنها به بحث حلیت پرداخته نمیشود بلکه اصالت، کیفیت و سلامت نیز مد نظر است افزود: ما تنها سازمانی هستیم که میتوانیم استاندارد جهانی گردشگری حلال را در تمامی بخشهای کالا و خدمات صادر کنیم. این استاندارد در تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی، کشورهای آسیا و خاورمیانه و حتی کشورهای آمریکای لاتین و کانادا ثبت شده و دارای اعتبار است.
رئیس سازمان جهانی گردشگری حلال (GHTO) با اشاره به اینکه شعار این سازمان « یک جهان، یک حلال »است و شعبات بسیاری در سرتاسر جهان دارد تصریح کرد: تمام مسلمانان دنیا این نشان را قبول کرده اند و بسیاری از بزرگان از علمای اسلام تا اهل سنت و رئیس جمهور سابق اکوادور نیز در شورای عالی این سازمان عضو هستند.
وی با تاکید بر اینکه در دوران ریاست خود در میراث فرهنگی تلاش کردم تا ادبیات گردشگری را تغییر داده و ضلع دیگری به سه عنصر انسان، زمان و مکان در گردشگری اضافه کنم افزود: تئوری جدیدی که به نام MFT ارائه و به نام اینجانب ثبت شد و مورد توجه نیز قرار گرفت؛ افزودن یک ضلع دیگر به سه ضلع یاد شده بود با عنوان ارتقاء روح و روان در گردشگری که برای گردشگران بسیار اهمیت دارد. اگر چه به عنوان یک بخش ملموس در گردشگری تظاهر ندارد اما دست یابی به آرامش و احساس نشاط و ارتقاء کیفیت روانی از مواردی است که دیگر زوایای گردشگری به آن وابسته است و باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس منطقه آسیای مرکزی و خاورمیانه اتحادیه بینالمللی روسای دانشگاههای جهان IAUP با تاکید بر اینکه باید برای گردشگران در اماکن گردشگری یک بسته کامل سفر ارائه کرد افزود: کیش دارای ظرفیتهای بسیاری است که دیده نشده است مانند خانه بومیان کیش که متاسفانه به خوبی از این ظرفیت استفاده نشده است.
وی ادامه داد: برای اینکه یک بسته سفر کامل ارائه کنیم باید اماکن تاریخی در بستههای سفر قرار داده شوند و به محض ورود به مکانی مانند کیش، شاهد تبلیغات این امکان باشیم در حالیکه در تمام شهر هم برای معرفی مکانی با این پیشینه تاریخی کهن هیچگونه معرفی و تبلیغاتی دیده نمیشود. باید فراموش نکنیم که امروزه بسیاری از گردشگران داخلی و به ویژه گردشگران خارجی در سفر خود به مکانهای تاریخی و بازدید از آنها اهمیت میدهند و این اماکن یکی از جاذبههای گردشگری است.
ملکزاده با تاکید بر اهمیت ثبت ملی خانه بومیان کیش افزود: اگر خانه بومیان کیش به عنوان یک اثر ملی ثبت شود میتواند از مزایا و کمکهای دولتی برای نگهداری و مرمت و توسعه استفاده کند زیرا نگهداری و مرمت چنین مکانها و آثاری از هزینههای بالایی برخوردار است که با هزینه شخصی امکان پذیر نیست. وی با تقدیر از محمد جاسم پور مدیرخانه بومیان کیش افزود: اینکه این محل به همان سبک و سیاق گذشته نگهداری و حفظ شده است یک از نکات مثبتی است که باید از مدیرخانه بومیان تقدیر کرد. وی همچنین گفت، پس از استقبال مجامع بینالمللی، اساتید دانشگاهها و پژوهشگران عضو اتحادیه بینالمللی روسای دانشگاه IAUP و اعضای وابسته UNWTO از ثبت اختراع اینجانب به عنوان مدیریت و کنترل کیفیت تورها با علائق ویژه که لقب پدر علم نوین مدیریت گردشگری را کسب کردم، موضوع راهاندازی سازمان جهانی گردشگری حلال (GHTO) هم مورد توجه قرار گرفته است.
پروفسور محمد شریف ملکزاده در این رابطه به خبرنگار ما گفت: ثبت سازمان جهانی گردشگری حلال اقدامی موثر در مسیر توسعه صنعت گردشگری است که در تمام ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا، ۱۷ کشور عضو اتحادیه آفریقا، ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC)، آمریکای لاتین، آسیا و... به صورت انحصاری ثبت شده است و به عنوان تنها سازمان بینالمللی و انحصاری گردشگری میتواند در زمینه گردشگری حلال گواهینامه صادر کند.
پدر علم نوین گردشگری و نظریه پرداز تئوری MFT با بیان اینکه تاسیس سازمان جهانی گردشگری حلال در لندن و ثبت تمام شاخههای مربوط به صنعت گردشگری در سازمان بینالمللی مالکیت معنوی WIPO در ژنو، افزود: در حال حاضر امکان صدور گواهینامه گردشگری حلال برای ۲۳ شاخه شامل هتلها، رستورانها، کافی شاپها، انواع حمل و نقل دریایی، هوایی، زمینی، ریلی و فرودگاهها، فروشگاهها، لوازم آرایشی و بهداشتی، غذا و نوشیدنی، مواد دارویی، کشتارگاهها، بانکداری، بیمه، فن آوری اطلاعات IT و .... وجود دارد و از طرف دیگر با در اختیار داشتن بزرگترین متخصصان و نمایندگیهای مختلف در سراسر جهان توانایی ارائه خدمات گستردهای فراهم است.
ایشان با تاکید بر اینکه اتحادیه بینالمللی روسای دانشگاههای جهان IAUP این سازمان را به عنوان تنها سازمان آموزشی و پژوهشی در بخش گردشگری پذیرفته است، اظهار کرد: در حال حاضر اساتید بزرگ جهان میتوانند با این سازمان همکاری داشته باشند و سازمان جهانی جهانگردی UNWTO هم استاندارد گردشگری حلال را مختص این سازمان دانسته و اعلام کرده است این سازمان از استانداردهای بینالمللی برخوردار بوده و براساس پژوهشهای سالهای گذشته، کیفیت را به عنوان یکی از مقولههای ارائه خدمات بهبود بخشیده است.
پروفسور ملکزاده با اشاره به اینکه در حال حاضر که کرونا در جهان شیوع پیدا کرده و مقوله سلامت اهمیت بیشتری یافته است، افزود: در سالهای گذشته این سازمان روی مقوله استانداردسازی سلامت و بهداشت کالاها، پژوهشهای گسترده ای انجام داده و حتی روی استاندارد سلامت و کیفیت اجسام جامد نیز کار کرده است.
برای نمونه صندلی که در وسایل نقلیه در اختیار مسافران قرار میگیرد یا تختهای هتلها و مراکز اقامتی باید تاییدیه و گواهینامه بینالمللی سلامت داشته باشد، زیرا در حال حاضر بیماریهای ناشناخته ای زیادی در جهان در حال بروز است و سازمانی میتواند سلامت مسافران را تضمین کند که تمام بخشها را در سلامت و ارتقای روح و روان انسانها مد نظر قرار دهد. از این رو سازمان جهانی بهداشت و سازمان ایزو در ماموریت خود در بحث گردشگری و تضمین سلامت و کیفیت به خوبی عمل نکردهاند. به همین دلیل با افول و ضرر هنگفتی در صنعت گردشگری مواجه هستیم.
خدمات گردشگری حلال به گردشگران مسلمان تضمین یک اقامت آسوده و مطمئن را در مدت سفرشان بر اساس معیارهای اعتقادی (که اصطلاحاً به آن حلال توریسم میگویند) ارائه میکند. هتلها و اقامتگاهها، رستورانها و فست فودها، ارائه خدمات برای مراسم عبادی و راهنمایان خاص از جمله سرویسهای گردشگری حلال برای گردشگران است.
ادامه در صفحه 4
سایر اخبار این روزنامه
برند جهانی گردشگری حلال تضمین حلیت، کیفیت، سلامت و اصالت کالا و خدمات برای مردم جهان
پروژه انتقال آب خليج فارس يك پروژه ملي است
نظم آمریکایی پس از بینظمی آمریکایی
توافق اوپک پلاس بر سر افزایش تدریجی تولید نفت در سال ۲۰۲۱
جیغ بنفشی به نام «آروم نمیگیگیریم»!
شـرکت 8 هزار میلیارد تومـانی را 20 میلیارد تومان فروخته بودند!
اجرایی شـدن مشـروط مصوبه برجامی مجلس
امیدوارم دولت جدید آمریکا از اشتباهات دولت فعلی درس بگیرد