چالش‌های بایدن برای تعامل با ایران

یک شبکه رادیویی آمریکا در گفت‌وگویی با تحلیل‌گران به چالش‌های مسیر جو بایدن برای تعامل با ایران به ویژه در زمینه بازگشت به توافق هسته‌ای پرداخت.
به گزارش ایسنا، رادیو ملی آمریکا(npr) در گفتگویی با نیسان رفعتی، پیتر کنیون و جواد صالحی اصفهانی به بررسی احتمالات گفت‌وگوی ایران و آمریکا در آینده دولت بایدن پرداخت.  
این شبکه نوشت: ایران از مهم‌ترین حوزه هایی است که جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا در مقام ریاست جمهوری با آن روبه رو خواهد شد. او قصد دارد بعد از روی کار آمدن با ایران رابطه برقرار کند اما ترور و تحریم های اخیر می تواند عواملی باشند که وی را از این کشور دور کنند. برای ارزیابی این موضوع باید دید رهبران ایران چگونه به سیاست های اعلامی و اقدامی رئیس جمهور منتخب آمریکا پاسخ خواهند داد. بایدن اعلام کرده که آنچه را که وی یک رویکرد «هوشمندانه و سخت» می نامد، جایگزین کمپین فشار حداکثر دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا خواهد کرد که در سال 2018 با ناقص تلقی کردن توافق هسته ای از آن خارج شد.  اگر ایران به سهم خود در اجرای توافق هست‌ای‌[برجام] عمل کند، بایدن می تواند ایالات متحده را به توافق هسته ای برگرداند که پرزیدنت ترامپ از آن خارج شد. 
پیتر کنیون گزارشگر ان پی آر در این باره گفت: جو بایدن ممکن است بخواهد پس از روی کار آمدن با ایران ارتباط برقرار کند، اما حوادث اخیر می تواند ایران را از این کشور دور کند. دولت ترامپ با اعمال تحریم های جدید از چارچوب خارج شده است.  و سپس ترور چشمگیر یک دانشمند برجسته هسته ای ایران ، محسن فخری زاده ، انجام می شود. ایران مقصر آن را اسرائیلی می داند که متحد آمریکاست. 


 نیسان رفعتی  تحلیلگر مسائل ایران در گروه بحران بین المللی  می گوید که اکنون صداهایی در تهران وجود دارد که می گویند دولت حسن روحانی رئیس جمهور ایران باید در پاسخ به این تحریکات سختگیرانه تر عمل کند. اما ریسک تشدید اقدامات تقابلی یا بحران هسته ای ، به ویژه با اعضای باقی مانده در توافق نامه و به طور بالقوه با دولت بایدن، یک موضوع بیشتر نگران کننده
 است. 
جواد صالحی  اصفهانی استاد اقتصاد در ویرجینیا نیز پیرامون این موضوع اظهار کرد:  یک نشانه از اینکه بایدن در تلاش است تا سیاست خود در قبال ایران را بازتنظیم کند از انتخاب های اولیه اعضاء کابینه اش قابل مشاهده است.  آنها شامل مقامات سابق دولت باراک اوباما رئیس‌جمهور پیشین آمریکا هستند که در متقاعد کردن ایران برای نشستن و مذاکره در مورد توافق هسته ای ۲۰۱۵ نقشی داشتند. فکر می کنم همان تیم می تواند پیامی مشابه بیاورد که هنوز خیلی دیر نیست و اگر ایران مایل باشد به تعهداتش برگردد، ایالات متحده نیز چنین خواهد کرد.