مراقبت ها نباید به امید واکسن کاهش یابد



رئیس‌جمهوری دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن قدردانی از مردم برای رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی، عنوان کرد که با اجرای مصوبات و رعایت آنها از سوی مردم، شمار شهرهای قرمز کشور از حدود ۱۶۰ به ۶۴ شهر کاهش یافته و مردم باید بدانند هر جا دستورالعمل‌های بهداشتی بیشتر مراعات شود، محدودیت‌ها در آن مناطق بیشتر کاهش می‌یابد و هر چه مراعات‌ها کمتر گردد، محدودیت‌ها بیشتر خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت دکتر حسن روحانی، با بیان اینکه اکنون ۷ شهرستان با وضعیت قرمز شدید داریم که باید برای آنها اقدامات فوری انجام گیرد، گفت: شرایط تهران نیز نارنجی اما لب مرز است و برای اینکه بار دیگر شرایط قرمز نشود، همه مردم و نیروهای اجرایی باید تلاش کنند تا دستورالعمل‌ها و مقررات به‌خوبی اجرا گردد.


رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه «به امید واکسن نباید مراقبت‌ها کاهش یابد»، گفت: برای بیماریابی، باید تعداد آزمایش‌ها توسعه یابد و بزودی به رقم آزمایش روزانه یکصد هزار می‌رسیم.  روحانی با تأکید بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین پرهیز از ترددهای غیرمجاز و سفرهای غیرضرور، گفت: تا زمانی که مردم حس کنند این بیماری همچنان خطرناک و مسری است و باید به همراه خانواده و بستگان پروتکل‌ها را به‌صورت کامل رعایت کنند در مقابله با بیماری پیشرفت می‌‌کنیم.رئیس‌جمهوری با بیان اینکه قبل از اعمال محدودیت‌های جدید آمار مرگ و میر به روزانه حدود ۵۰۰ نفر رسیده بود، گفت: پیش‌بینی‌ها نیز نشان دهنده شرایط بدتری بود، اما خوشبختانه با اعمال محدودیت‌های شدید در دو هفته گذشته شاهد کاهش چشمگیر آمار فوتی‌ها هستیم اما باید توجه داشته باشیم که اگر دوباره تجمع‌ها و ترددهای غیرضرور از سر گرفته شود، با وجود بهبود شرایط حتماً در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد به همین خاطر ضروری است که رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از ترددهای غیرضرور را همچنان در دستور کار داشته باشیم. وی در ادامه بار دیگر بر افزایش آزمایش‌ها برای شناسایی بیماران و بیماریابی تأکید کرد و گفت: برخورد با کسانی که دوره قرنطینه را نقض می‌کنند باید با قاطعیت انجام شود و این باعث تأسف است که شاهد تردد افراد مبتلا در سطح شهر و حتی تلاش آنها برای سوار شدن به هواپیما، قطار یا اتوبوس باشیم.
رئیس‌جمهوری در ادامه گفت: خواهش من این است که وقتی پروتکلی الزامی می‌شود و مصوبه‌ای در ستاد، تصویب و ابلاغ می‌شود مسئولان برای اجرای آن پیشقدم شوند زیرا وظیفه و مسئولیت ما مسئولان برای اجرا از مردم عادی بیشتر و بالاتر است و اگر مسئولان رعایت نکنند این موجب می‌شود که مردم احساس کنند رعایت اجرای مصوبات ضروری نیست.
دوباره شهرها قرمز شوند، محدودیت‌ها افزایش می‌یابد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: دو مصوبه در ستاد مطرح شد؛ یک آنکه منع تردد از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح در شهرهای نارنجی علاوه بر شهرهای قرمز است. یعنی در ۲۷۸ شهری که نارنجی هستند، منع تردد شبانه اعمال می‌شود و با توجه به قید جمعیتی که گذاشته شده، این مصوبه اجرایی می‌شود.دکتر علیرضا رئیسی افزود: مصوبه بعدی درباره به همراه داشتن کارت ملی و کسانی است که بیمار هستند و نقض قرنطینه می‌کنند. این افراد باید در خانه بمانند، چراکه رفت و آمد یک بیمار در سطح شهر می‌تواند باعث انتشار بیماری شود. طی ۶ روز گذشته بیش از ۶۴۰۰ نفر از کرونا مثبت‌ها برای سوارشدن به هواپیما، اتوبوس، تاکسی و قطار اقدام کردند که چون شناسایی شدند از سوار شدن آنها در وسایل نقلیه عمومی ممانعت به عمل آمد.وی همچنین به رعایت ۸۵ درصدی پروتکل‌های ضد کرونا در یک ماه گذشته درکشور اشاره کرد و گفت: از ۶۴ شهر قرمز فعلی، ۱۱ شهر روند نزولی کندی دارند و ۷ شهر وضعیت صعودی دارند که بی‌تردید این شهرها نیاز به افزایش مراقبت دارند. عمده استان‌هایی که الان روند نزولی متفاوتی نسب به سایر نقاط کشور دارند و شاید روند ثابت و گاهی صعودی دارند، استان‌های شمالی هستند؛ استان گلستان، گیلان و مازندران از استان‌هایی هستند که روندشان صعودی شده است. در استان قزوین هم گرچه روند بیماری کند شده، ولی هنوز روند نزولی به شکل قوی آغاز نشده است و نیاز است مراقبت‌ها بیشتر باشد. در استان اردبیل هم وضعیتی داریم که نیاز است محدودیت‌ها در آنجا افزایش یابد تا شاهد کاهش موارد بستری باشیم.او تأکید کرد: نکته مهم آن است که تغییر وضعیت‌ها و تغییر سطح هشدار کاملاً متغیر و ناپایدار است و وابسته به میزان رعایت پروتکل‌هاست. اگر وضعیت رعایت پروتکل‌ها به سمت کاهش و غفلت برود، متأسفانه سریعاً بیماری برمی‌گردد، شهرها قرمز می‌شوند و مجبوریم محدودیت‌ها را افزایش دهیم. محدودیت هوشمند یعنی همین؛ اگر جایی پروتکل‌ها خوب رعایت می‌شود و سطح هشدارها از سطح سه به سطح یک می‌رسد و وضعیت شهر زرد می‌شود، قطعاً محدودیت‌ها برداشته می‌شود و برعکس این موضوع هم صادق است که اگر نکات بهداشتی به‌خوبی رعایت نشود، مجبوریم محدودیت‌ها را بیشتر کنیم. به همین دلیل درخواست آن است که موضوع را جدی بگیریم. تغییر وضعیت شهرها از قرمز به نارنجی به معنای از بین رفتن بیماری یا ضعیف شدن ویروس نیست؛ تنها معنی آن رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم است. وی درباره وضعیت استان تهران، بیان کرد: وضعیت تهران به سطح نارنجی رسیده اما وضعیت کاملاً شکننده است. اگر رعایت پروتکل‌ها طی این هفته و هفته آینده به قوت خود باقی بماند این روند می‌تواند ادامه یابد و حتی به سمت شرایط زرد بیماری رود، اما با توجه به شکننده بودن وضعیت، در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها ممکن است به وضعیت قرمز بازگردیم و مجبور شویم هفته آینده محدودیت‌ها را تشدید کنیم.
فعالیت مجاز گروه شغلی ۲
رئیسی تأکید کرد: ۲۷۸ شهر در وضعیت نارنجی هستند و گشایش‌هایی در بحث محدودیت‌ها رخ داده است. ۱۴ فعالیت در شهرهای نارنجی اضافه می‌شود به فعالیت‌های قبلی که در گروه شغلی یک فعال بودند. بنابراین گروه شغلی دو در وضعیت نارنجی مجاز به فعالیت هستند؛ پاساژهای سرباز و سربسته، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ، بازارها و نمایشگاه فروش خودرو، باشگاه ورزشی، آرایشگاه مردانه، مراکز فروش لوازم آرایشی بهداشتی، فروش فرش، موکت، لوازم خانگی، مراکز کادویی و اسباب‌بازی، مراکز فروش انواع پوشاک، عکاسی‌ها، آژانس مشاور املاک، خدمات چاپ دیجیتال، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری به شرط رعایت پروتکل‌ها و قنادی‌ها، آبمیوه و بستنی فروشی‌ها مجاز به فعالیت هستند. تا زمانی که شهرها نارنجی باشند این مشاغل فعال خواهند بود اما با تغییر وضعیت دوباره تعطیل می‌شوند.