روزنامه آرمان ملی
1399/09/23
واردات محصولات تراریخته سیاسی است؟
در اين پاسخ به اين اظهار نظر کلانتري، يک متخصص بيوتکنولوژي پزشکي و فوقتخصص مهندسي ژنتيک به «آرمان ملي» ميگويد: حدود 100 تا 150 دکتر داروساز و دانشگاهي در اين زمينه تحقيقاتي را انجام ميدهند و همه يک نظر دارند که مطالب عنوان شده آقاي کلانتري درباره محصولات تراريخته، علمي نيست و بيشتر سياسي است. پروفسور علي کرمي در ادامه ميافزايد: «آقاي کلانتري تخصصي در اين حوزه ندارند. در جمله اول ميگويد که اين يک علم است!. من 20 سال پيش از آمريکا آمدم و چيزي به نام دانش بيوتکنولوژي در ايران نداشتيم و دهها استاد و دانشجويان در اين زمينه تربيت کرديم. اگر در آرشيو صدا و سيما جستوجويي داشته باشيد من در صدها سخنراني از ترويج علم بيوتکنولوژي سخن گفتهام و موسس انجمن بيوتکنولوژي ايران هستم. ايشان طوري در مورد محصولات تراريخته سخن ميگويد که گويي ما بيسواد هستيم. ايشان ميگويد: «دلالان محصولات تراريخته مانع از کشت تراريخته هستند و ما هيچ انتقادي از واردات تراريخته نميکنيم.» ميخواهيد من صدها صفحه از سخنراني بياورم که در مورد مافياي تراريخته صحبت کردهايم. ما حتي پويشي بهنام «نه به واردات تراريخته» راه انداختيم و قانون منع استفاده از محصولات در مجلس تصويب شده است.امنيت غذايي را سياسي کردهاند
وي در ادامه خاطرنشان کرد: علاقمندان به کشت تراريخته در ايران در کميته واردات تراريخته عضو هستند و مجوزهاي واردات را بر اساس ارتباطهايشان ميگيرند. حرف ما از ديدگاه بيوتکنولوژي است که چرا بايد 10 ميليون تن سويا و ذرت و کلزا وارد کشور شود. مگر واردات در دست وزارت صنايع نيست؟ مگر مجوزها را وزارت صنايع و کشاورزي و اين کارگروهها نميدهند؟ اما آقايان ما را متهم ميکنند اما اين مجوزهاي وارداتي را دولتيها صادر ميکنند. اين افراد موضوعي علمي را که با امنيت غذايي کشور در ارتباط است، کاملا سياسي کردهاند. آقاي کلانتري ميگويد که «هيچ کسي انتقادي به واردات نميکند» جمله بعدي ايشان اين است که «اجازه تحقيقات تراريخته در کشور را نميدهند» اما از 15 سال پيش يک موسسه عظيم در کشور و در زمينه محصولات و خطرات تراريخته تحقيق ميکند و تحت کنترل همين افراد است. ايشان ميگويد من از کشت تراريخته حمايت ميکنم ولي با واردات تراريخته مخالفم!.
تاثير تراريخته بر مزارع کشاورزي
کشور سوئيس داراي دومين کمپاني توليدکننده بذر تراريخته در کل دنياست، چرا سوئيس، دانمارک، نروژ و فنلاند و 38 کشور ديگر اجازه کشت تراريخته را به شهروندانشان نميدهند چون معتقد هستند که محيط زيست را تخريب ميکند. گياهي که رشد ميکند زنده است و گرده توليد ميکند و زنبورها روي آن مينشينند. اما اگر گياه تراريخته باشد، اکوسيستم را بهم ميزند. اروپا در مطالعات و تحقيقات خود به اين نتيجه رسيده که چون پلنهاي گردهها از مزارع تراريخته تا کيلومترها آنطرفتر ميروند، همه گياهان را تراريخته ميکنند. آنها ژن منتقل ميکنند و باعث جهش ژن ميشوند. ژن از يک گياه تراريخته منتشر ميشود و برگياه ديگري مينشيند. ثانيا فقط آفتها را از بين ميبرد؟ نه! صدها حشره در آن محيط است. اينها نتيجه سالها تحقيق در اين زمينه در دانشگاههاي معتبر دنياست، اما چند وقت پيش مجوز پنبه تراريخته در استان سيستان و بلوچستان صادر شد!. پنبه تراريختهاي که 16 سال پيش در پاکستان کشت گرديد، حالا موجب شده آفات مجددا شروع به حمله کنند، چون آفات مقاوم شده و دچار جهش ژنتيکي شدهاند. رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست گفته که «همه روغنهاي وارداتي تراريخته است» اما چه کسي مجوز واردات را ميدهد؟ درحاليکه شما عضو کميته واردات و صدور مجوز تراريخته هستيد. قانوني نيز که در مجلس تصويب شد، دو تبصره دارد اول اينکه مسئولان بهطور شفاف بايد به مردم بگويند، چه چيزي تراريخته است و چه محصولاتي تراريخته نيست. آيا شما ميدانيد امروز در کشور چه محصولاتي تراريخته است و در سفره غذايتان استفاده ميکنيد؟ نميتوان در سوپرمارکت تشخيص داد چون قانون اجرا نميشود، درحالي که در تبصره دوم قيد شده که بايد نام محصول تراريخته بر روي ليبل اقلام خوراکي قيد شود، اما نميشود. اين حق طبيعي مردم است که بدانند روغني که مصرف ميکنند تراريخته است يا نه. چرا سازمان غذا و دارو قانوني را که خود ابلاغ کرده اجرا نميکند. 6 ميليون تن سويا از آمريکا وارد ايران ميشود. چرا آمريکا واکسن کرونا را به ما نميدهد ولي سوياي تراريخته به ما ميفروشد؟!
سایر اخبار این روزنامه
نظامیانمشارکت را پایین تر میآورند
صدای اعتراض تبریز بلند شد
رویــای مـیرقائد
حاجیبابایی؛ قاضیزاده و زاکانی در سودای ریاست مجلس
گروگانگیری هالیوودی در قم
پشيمانی زم در ايستگاه آخر
خروج ایران از وضعیت قرمز
واردات محصولات تراریخته سیاسی است؟
بودجه، همچنان دچار اختلاطِ ريال و ارز
تا زمان آمدن بایدن چه باید کرد؟
شباهت احمدینژاد و برجام!
اردوغان، فردا روز دیگریست
سندروم زبان بیقرارِ طمعِ بیمهار
برای واردات دارو و انتقال پول با مشکل مواجهیم
باز هم کرونا و باز تقابل فکری