حاشيه‌سازی های نمايندگان دلواپس

آرمان ملي - مطهره شفيعي: ظاهرا برخي نمايندگان مجلس تمايل دارند به حواشي بيش از اصل وظايفشان بپردازند؛ حواشي‌اي که همراه با جنجال و هياهو است؛ به‌عنوان نمونه، يک روز جشن مي‌گيرند و خوشحال هستند که با فشار به دولت زمينه خروج ايران از برجام را فراهم مي‌کنند و روز ديگري مانند ديروز اردوغان سوژه آنها براي دور شدن از وظايف اصلي نمايندگي است. آنچه اخيرا اردوغان درباره رود ارس گفته قابل پذيرش نيست و ازسوي مسئولان به‌ويژه دولتمرداني مانند ظريف مورد نقد جدي قرار گرفت. نمايندگان مجلس هم خود را محق به موضع‌گيري و اعتراض به اظهارات رئيس‌جمهور جمهوري آذربايجان مي‌دانند که طبيعي است اما به شأن و جايگاه مجلس و نماينده پارلمان بودن توجهي نشد.
دلواپسي براي تمام اعصار
اگر خواسته شود به بررسي ترکيب مجلس يازدهم پرداخته شود، بدون شک دلواپسان اصولگرا داراي بيشترين کرسي هستند. دلواپساني که در زمان دور بودن از بهارستان هم خبرساز بودند و تصور مي‌شد با جلوس بر کرسي نمايندگي مجلس مشي جديدي را انتخاب مي‌کنند اما از آنجا که اين نمايندگان با راي حداقل حائزان شرايط راي دادن به مجلس رسيدند، نه‌تنها تلاشي براي درک تغيير جايگاه قبلي يعني فعال سياسي دلواپس مخالف دولت و اصلاحات با جايگاه نمايندگي مردم نکردند، بلکه برخي از آنها مسرور از کسب تريبون رسمي و فرصت‌هاي خودنمايي شدند. البته برخي نمايندگان مانند محمود احمدي بيغش در دوره‌هاي قبلي نماينده بوده و نکته قابل تامل آنجاست که تغييري در رويکرد و مواضع خودش نداشت. او که حامي دولت احمدي‌نژاد است سال 90 در جايگاه نمايندگي مجلس درباره اختلاس 3هزار ميلياردي گفته بود: «پيش از اينها هم ديده بوديم که برخي سران فتنه مثل بچه‌هاي هاشمي در اين اختلاس‌ها دست داشتند و وام‌هاي کلاني گرفته‌اند که هرگز پرداخت نشده است.» يا 12 مهر سال جاري بود که اين نماينده دلواپس، علي مطهري را نماينده بي‌خاصيت معرفي کرد و گفت: مسلمانان چين هيچ مشکلي با دولتشان ندارند و دادستاني بايد به اظهارات مطهري در دفاع از مسلمانان چيني ورود پيدا کند. علي مطهري در پاسخ به بيغش در توئيتر نوشت: «بي‌اطلاعي آقاي احمدي بيغش نماينده مجلس از مسلمانان منطقه سين‌کيانگ عجيب نيست چراکه اطلاعات امثال او صرفا از طريق صداوسيما کسب مي‌شود...»
هجمه به نمايندگان ترک‌زبان


روز گذشته باز هم اين نماينده حاشيه‌ساز شد. نماينده شازند در ابتداي نطق خود، قاليباف رئيس مجلس را به باد انتقاد گرفت و از نمايندگان ترک‌زبان به دليل سکوت در واکنش به شعرخواني جنجالي اردوغان انتقاد کرد. محمود احمدي بيغش با انتقاد شديد از اظهارات اخير اردوغان و طرح اين سوال که «کجاست غيرت شيخ محمد خياباني و شهامت شهيدان و ستارخان و باقرخان و باکري‌ها؟» ابراز عقيده کرد: آقاي رئيس مجلس و برخي نمايندگاني که صرفا شب و روز با يک گروهان جمعيت ذوق‌زده به فکر انتخابات 1400 و پاستورنشيني هستيد، مي‌دانيد که اردوغان در هفته گذشته شعري از موسيقي آراز آراز سر داد که براي عده‌اي فرصت‌طلب رمز تجزيه ايران است؟ آيا شخصي وجود ندارد که پاسخ گستاخي‌هاي اردوغان را بدهد؟ شما نمايندگان مردم ايران در برابر حفاظت از مرزها مسئول هستيد، رگ غيرت اين همه نماينده مدعي آذري کجاست؟ وي افزود: مدعيان پرمدعاي ليست انقلابي تهران که بر مشروعيت‌بخشي طالبان سينه‌چاک مي‌کنند و نمک بر زخم زجرديده افغانستان مي‌پاشند چرا پاسخ اين گستاخ عثماني را نمي‌دهند؟ اردوغان بداند ايران وجبي از خاکش را به هياهوي تو نمي‌بخشد، اين سياست‌هاي کذايي شما فروپاشي ترکيه را رقم خواهد زد، نه تجزيه ايران را، از روشنفکران و نخبگان و مردم ترکيه مي‌خواهم در برابر سياست‌هاي اردوغان بايستند و اجازه ندهند ترکيه هم به سرنوشت سوريه مبتلا شود. بيغش با بيان اينکه «تاوان سهل‌انگاري‌هاي ما رجزخواني اردوغان عليه سرزمين ايران بود» ابراز عقيده کرد: وقت آن رسيده است که قطار از ريل خارج‌شده سياست خارجي را بر جاي خود بازگردانيم.
دلواپسان هم به بيغش اعتراض کردند
آنچه احمدي بيغش مطرح کرد سبب اعتراضات زيادي در مجلس شد. در ابتدا قاضي‌زاده هاشمي نايب‌رئيس مجلس در پاسخ به اظهارات بيغش گفت: زماني که مي‌خواهيم از منافع ملي دفاع کنيم، نبايد باعث اختلاف‌افکني داخلي شويم، برادران و خواهرانمان از خطه غيور آذربايجان اولين گروهي بودند که در برابر اين اقدام موضع گرفتند و رسانه‌اي شد، نمايندگان آذربايجاني در تذکرات خود به اين اقدام انتقاد کرده و بيانيه امروز مجلس نيز را آنها تنظيم کردند که به امضاي ساير نمايندگان رسيد، بايد در اظهارنظرها جانب انصاف را رعايت کرد. وي افزود: درباره اينکه هيات‌رئيسه در اين زمينه اقدامي کرده يا خير نيز بايد گفت ما به اين انتقادات عادت کرده و از حق خود عبور کرده‌ايم، خدمت ملت بزرگ ايران عرض مي‌کنم نطق‌هايي که در مجلس ايراد مي‌شود نظر شخصي نمايندگان بوده و موضع مجلس و نظام نيست. خواهش مي‌کنم نمايندگان براي صف‌بندي و دفاع از حقي حقوق ديگر و شرع را زير پا نگذاشته و اميدواريم شاهد تکرار چنين اظهارنظرهايي نباشيم. سيدمحمدرضا ميرتاج‌الديني هم در انتقاد به نطق احمدي بيغش تصريح کرد: صحبت‌هاي امروز همکارمان اين وحدت را بر هم زد، ضمن اينکه بايد بدانيم هر نوع حمله به دوستان و مجلس به نفع مردم و کشور نيست؛ بنابراين شما نبايد وقتي پشت تريبون قرار مي‌گيريد به همه نمايندگان حمله کنيد؛ اين اقدام چه سودي دارد و شما دنبال چه هستيد. اين نماينده مردم در مجلس تاکيد کرد: هيچ‌گاه تندي‌ها جواب نداده و تنها خروج از جاده انصاف و عدالت است که فرد به‌جاي اينکه بخواهد به بيان مشکلات حوزه انتخابيه‌اش بپردازد بدون توجه به مصالح و منافع کشور مطالبي را بيان کند تا جايي که دکتر قاضي‌زاده هاشمي نايب‌رئيس مجلس نسبت به آن تذکر بدهد و بگويد اين سخنان مجلس نبوده و قابل قبول نيست و به صورت فردي بيان شده است. وي خطاب به احمدي‌بيغش اين بيت از شعر شهريار را قرائت کرد: «از من گذشت و من هم از او بگذرم/ ولي با چون مني به غير محبت روا نبود»
تهديد نمايندگان آذري‌زبان به ترک مجلس
نمايندگان آذري‌زبان مقابل هيات‌رئيسه تجمع کردند و خواستند تا پاسخ نماينده شازند را بدهند. قاضي‌زاده هم از آنها خواست تا پايان نطق‌ها صبر کنند که در اين لحظه يکي از نمايندگان آذري تهديد کرد اگر اجازه پاسخ داده نشود صحن را ترک مي‌کنند. نادري نماينده تهران در مجلس هم تاکيد کرد: «لازم است که هيات نظارت بر رفتار نمايندگان درباره عضويت اين نماينده در کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تجديدنظر کند.»