روزنامه جوان
1399/09/26
اصلاحطلبان همنوا با اروپا علیه ایران
قاسم محبعلی، از مدیران وزارت خارجه در دولت اصلاحات در گفتوگویی با روزنامه آرمان گفته که «امروز اروپا مسائل حقوق بشری را نیز مطرح میکند و جزو مواردی خواهد بود که باز هم بر آن تأکید خواهند کرد. دولت بایدن نیز در این عرصه با اروپا همنظر است. ایران باید بهگونهای این مسئله خود را با اروپا حل کند؛ زیرا ممکن است هرازگاهی منجر به تنش شود. در ورای اینکه این موضوع سیاسی است، اما ایران باید دیپلماسی خود را بهگونهای فعال کند تا در این عرصه بهعنوان متهم شناخته نشود. اتحادیه اروپا این اصل را امروز جزو پایههای خود در عرصه سیاست خارجی ترسیم کرده است. آنها علاوه بر دموکراسی و اقتصاد رقابتی بر این اصل نیز بسیار تأکید دارند».این اظهارات چند روز پس از بیانیههای مداخله جویانه کشورهای اروپایی علیه اعدام نیما زم در ایران معنای مشخصی دارد. البته پیش از این هم برخی اصلاحطلبان تصریح کرده بودند که لازم است موضوعات دفاعی، منطقهای، حقوق بشری و ... به مذاکرات هستهای ایران و غرب افزوده شود.
از سید محمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات هم خبر میرسد که در جمع گروهی از فعالان سیاسی با اشاره به سوء استفاده بدخواهان ایران از آنچه او «سوءرفتارها و شعارهای غیرمسئولانه در داخل کشور» نامیده، گفته: «در این شرایط مسئولیت خطیری داریم تا نگذاریم بدخواهان کشور به اهداف خود برسند؛ به خصوص مسئولان امر در قوای سهگانه، علیالخصوص قوای قضائیه و مقننه باید با درایت بیشتری در این امر کوشا باشند و از تصویب قوانین یا صدور و اجرای احکام قضایی که میتواند افق پیش رو را تیره و رنجی بر رنجهای ملت بیفزاید بپرهیزند.» بیبیسی فارسی با انعکاس سخنان خاتمی، آن را به اجرای حکم اعدام نیما زم ربط داد.
آیا در موضوع حقوق بشر ایران باید از اروپا طلبکار باشد یا اروپا از ایران؟ فقط پرونده جانبازان شیمیایی ایران و دادن سلاح شیمیایی به صدام توسط اروپاییها، برای همه عمر طلبکاری حقوق بشری ایران و شرمندگی اروپا کافی است. اینکه اروپا میزبان اعضای گروهکهای تروریستی الاحوازیه و کومله و منافقین است هم بماند.
حسن روحانی رئیس جمهور روز دوشنبه ۲۴ آذر در نشست خبری خود با تعدادی از خبرنگاران گفته بود: «غیر از مشکلات ساختاری و غیر از جنگ اقتصادی، یک مشکل دیگر داریم و آن همسویی مخالفان دولت با مخالفان جهانی علیه نظام است. آنجایی که امریکا هم این دولت را تضعیف میکند و عدهای بدخواه هم این دولت و نظام را تضعیف میکنند، همصدایی خیلی بد است.»
حال روحانی و دیگر اصلاحطلبانی که منتقدان دولت را به همسویی با دشمنان نظام متهم میکنند، در مورد همنوایی اصلاحطلبان با دشمنان ایران چه نظری دارند؟ آیا تخریب قوه قضائیه و رقیب سیاسی این قدر مهم است که به خاطر آن کل ایران را دم تیغ برجام حقوق بشری ببریم؟ حالا بحث دفاع از مجرم امنیتی و جاسوس بماند.