روزنامه مردم سالاری
1399/09/29
کارنامهای که مردم درآن جایی ندارند
دویست روز از تشکیل مجلس یازدهم گذشت؛ مجلسی که اگرچه با رای پایین مردم تشکیل شده ولی شعارها و ادعاهای بزرگی داشت. حالا بعد از بیش از شش ماه از عمر این مجلس واقعیت به شکل دیگری نمایان شده است. این مجلس نه تنها نتوانست هیچ قانون مفیدی برای وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم تصویب کند، حتی نتوانست وظیفه نظارتی خود را هم به درستی به انجام برساند و در طول این مدت، باز هم سعی کرد که فقط شعار بدهد.به گزارش مردم سالاری آنلاین، بعضی نمایندگان مجلس گویا نظارت بر قوه مجریه را فقط توهین به دولتمردان از تریبون مجلس می دانستند و علی رغم تذکر رهبری به این اقدام ناپسند و بی نتیجه ادامه دادند. در کنار این موضوع، جالب است که آنچه مدنظر عموم نمایندگان قرار گرفت مسائلی بود که باعث شد مردم بیشتر احساس کنند که مجلس تازه دقیقا برخلاف خواستههای آنها حرکت می کند. دریافت خودروی «دنا پلاس» توسط نمایندگان و حتی درخواست خودروی شاسی بلند، دریافت وامهای چند صد میلیونی در ابتدای کار و تصویب مصوبههایی که باعث شد بار دیگر قیمت ارز و طلا بالا برود، نمونههایی از مواردی است که در این مدت مورد توجه فکار عمومی قرار گرفته و در همین مدت، معدود افرادی را که امید به این مجلس بسته بودند، ناامید کرده است.
بازخوانی اهم اخبار و مسائل مهم این مجلس در طول 200 روز گذشته می تواند نمایی کلی از این مجلس را در طول این مدت، و همچنین آینده این مجلس را نشان دهد:
1. دعوا بر سر ریاست مجلس
و سهم خواهی
اولین داستانی که نمایندگان را در روزهای قبل از آغاز و همچنین روزهای ابتدایی مجلس به خود جلب کرد، موضوع ریاست مجلس بود. محمدباقر قالیباف از مدتها قبل خود را روی صندلی رئیس مجلس می دید اما در خارج و داخل مجلس بودند افرادی که با توجه به مسائل دوران شهرداری وی، از جمله دستگیری عیسی شریفی قائم مقام او و همچنین داستان «املاک نجومی» او را شایسته ریاست قوه مقننه کشور نمی دیدند. با این حال مجلس تازه چنان از شخصیتهای قدرتمند تهی بود که کسی جز قالیباف در حد و اندازه رئیس مجلسی نبود. این انتخاب نشان داد که اولا این مجلس چندان توجهی به اهمیت ریاست مجلس ندارد، ثانیا مجلسی فاقد شخصیتهای بزرگ ملی است. در ادامه انتخاب افرادی چون رئیس دیوان محاسبات و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و همچنین چیدمان کمیسیونهای خاص، نشان داد که پستهای مهم بر اساس سهمهای از قبل تعیین شده تقسیم می شود و کسی توجهی به اعتبار مجلس ندارد. این موضوع علی رغم هشدارهای اصولگرایان خارج از مجلس صورت گرفت!
2.اولین گام: برخورداری از امکانات
اولین خبری که بعد از تقسیم پستها به مردم رسید، برخورداری نمایندگان از خودروی «دنا پلاس» و وام 200 میلیون تومانی بود. این در حالی بود که در مجلس قبل خودرویی که به نمایندگان تحویل داده می شد «پژو پارس» بود. همچنین برخورداری از وام 200 میلیونی از آنجا می توانست مورد انتقاد قرار بگیرد که محمدباقر قالیباف و دوستانش در انتخابات سال 1396 یکی از وزرای دولت را به خاطر اینکه دخترش یک تجارت 200 میلیونی داشته هدف شدیدترین تخریبها قرار دادند، اما حالا خودشان وامهای 200 میلیونی توزیع می کردند!
واکشن مردم به این موضوع فقط تعداد انگشت شماری از نمایندگان را متوجه موضوع کرد، اما بعضی نمایندگان عنوان کردند که وام 200 میلیون تومانی کم هم هست و خودرو هم باید شاسی بلند باشد تا بتوانند به حوزه انتخابیه شان سر بزنند! پس از آن بعضی رسانهها خبر دادند که نمایندگان وام دیگری با مبلغ بالاتر هم دریافت کرده اند. مدتی بعد و با سر شدن هوا و لزوم تزریق واکسن آنفلونزا، خبر رسید که یکی از اولین جاهایی که واکسن آنفلونزا تحویل گرفته مجلس شورای اسلامی است، آن هم در حالی که تا مدتها بعد از آن از واکسن آنفلونزا در داروخانههای دیگر خبری نبود. انتشار این خبر، مجلس را مجبور کرد اعلام کند که واکسنها را پس
داده است!
3. رفتارهای عجیب
به جای قانونگذاری
انتظار اینکه مجلس به تصویب قانونهایی برای بهبود وضعیت مردم بپردازد کم کم رنگ باخت. مجلس در ماههای اولیه هیچ مصوبه قابل اعتنایی نداشت ولی در عوض گفتارها و رفتارهای عجیب در این مجلس وجود داشت. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس از همان آغاز و علی رغم همه گیری بیماری کرونا، سفرهای تبلیغاتی اش را شروع کرد و باعث شد که نشست سران سه قوه لغو شود، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در فضای فیلتر شده توئیتر به بهانه یکی از سخنان حسن روحانی او را تهدید به اعدام کرد و خطاب به او نوشت: امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمی شوند؛ با منطق شما، رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود! نماینده دیگری به جای اینکه برای رفع مشکلات مردم به وظایف خود عمل کند، اعلام اعتصاب غذا در مجلس کرد والبته بعد از دو روز هیچ خبری از این اعتصاب غذا نشد! اینها تنها چند نمونه از رفتارها و گفتارهای این 200 روز نمایندگانی بود که برای قانون گذاری انتخاب
شدهاند.
4. مصوباتی که اهداف خاص دارند
بالاخره بعد از چند ماه نوبت به مصوبات قاابل اعتنای مجلس رسید اما این مصوبات نیز بنا به تحلیل بسیاری برای مردم فایده ای ندارد و بیشتر کارکرد جناحی و شخصی دارد. مصوبه مجلس پس از شهادت محسن فخری زاده ظاهرا به عنوان انتقام گیری از دشمن بود ولی می تواند شرایطی مثل خروج از برجام را به کشور تحمیل کند و همین موضوع باعث شد بازار طلا و ارز کاهشی شده بود، دوباره شاهد افزایش قیمت و هیجان شود. مصوبه دیگر مجلس تغییر قانون انتخابات ریاست جمهوری است که به نظر بسیاری، بیش از اینکه قانونی برای رفع مشکلات باشد، دارد شرایطی را برای کاندیداهای ریاست جمهوری می تراشد که فقط رئیس مجلس بتواند رئیس جمهور شود!
کارنامه 200 روزه مجلس چیزی بیشتر از این ندارد و این میان گم شده اصلی، مردم هستند که دردها و مشکلاتشان نه راهی در مجلس دارد و نه راهی
در دولت.
سایر اخبار این روزنامه
قالیباف میتواند کاندیدا شود، ظریف نه
محک مصلحتسنجی مجمع تشخیص
تحریف یک واقعیت تاریخی
کارنامهای که مردم درآن جایی ندارند
انتقال اتوبوسی کرونا در سایه منع دورهمی یلدایی!
بازار مسکن اسیر رکود مطلق
اصلاحطلبان بهطور مشروط در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت میکنند
برجام مورد مذاکره مجدد قرار نمیگیرد
کارگران از نتایج جهانیسازی رها نشدهاند
لزوم ایجاد صنایع دفاعی مشترک میان کشورهای اسلامی