وحشت از کرونای انگلیسی

همزمان با تداوم نگرانی‌ها از سرایت گونه جدید کشف شده ویروس کرونا در انگلیس، کشورهای مختلف از جمله کشورهای فراتر از قاره اروپا در حال اعمال محدودیت‌های جدید از مقصد انگلیس هستند.
کشف گونه جدید ویروس کرونا در انگلیس نه تنها نگرانی‌های جدی را در این کشور ایجاد کرده بلکه به چالش جدی برای دولتهای اروپایی و فراتر از قاره اروپا نیز تبدیل شده است. کشف گونه جدید کرونا در انگلیس نگرانی‌های جدی را در این کشور در آستانه سال نو میلادی ایجاد کرده و به چالشی سخت برای دولت بوریس جانسون در بحبوحه مسئله برگزیت تبدیل شده است. کارشناسان معتقدند که دولت جانسون اکنون با آزمون سختی در این مقطع زمانی روبرو بوده و باید دید آیا توانایی حل‌وفصل این چالش‌ها را دارد.
در این میان کشورهای مختلف در اروپا و فراتر از قاره سبز در حال اتخاذ تدابیر گسترده برای جلوگیری از ورود گونه جدید کشف شده کرونا از انگلیس هستند.
تارنمای روزنامه گاردین روز گذشته طی گزارشی عنوان کرد: در اروپا تاکنون کشورهایی همچون فرانسه، آلمان، ایتالیا، سوئیس، پرتغال، بلژیک، اتریش، بلغارستان، دانمارک، ایرلند، فنلاند، رومانی، سوئد، کرواسی، هلند و لهستان اعلام کرده اند از اواخر روز یکشنبه پروازهایشان را از مقصد انگلیس متوقف می‌کنند.


دولت جمهوری چک تدابیر سختگیرانه قرنطینه را برای افرادی که از انگلیس وارد می‌شوند اعمال کرده و کشورهای استونی، لتونی و لیتوانی نیز تمانی پروازها از انگلیس را لغو کرده‌اند. لتونی همچنین رفت‌وآمدهای زمینی از انگیس و به این کشور را ممنوع اعلام کرد. گزارش شده است که احتمال برگزاری یک نشست بحران اتحادیه اروپا در روز دوشنبه با هدف بررسی و هماهنگی اقدامات با هدف مقابله با این چالش وجود دارد.
افزایش نگرانی‌ها فراتر از قاره سبز
نگرانی‌ها از کشف گونه جدید کرونا در انگلیس به فراتر از قاره اروپا نیز کشیده شده است.
رسانه‌های جهان از جمله رویترز و گاردین در این رابطه گزارش دادند: به جز کشورهای اروپایی، کشورهایی خارج از قاره سبز از جمله السالوادور، ایران، کلمبیا، ترکیه ، مراکش،آرژانتین و پرو نیز از اعمال محدودیت‌های پروازهای انگلیس به این کشورها خبر دادند.
دولت السالوادور اعلام کرد، هر فردی که طی ۳۰ روز گذشته در انگلیس بوده مجاز به ورود به السالوادور نیست. همچنین کلمبیا اعلام کرد، در حال تعلیق پروازهای ورودی و خروجی انگلیس است و شیلی نیز برای افرادی که اخیرا در انگلیس بودند، قرنطینه دو هفته ای در نظر گرفته است.
دولتهای ترکیه و مراکش نیز اعلام کردند سفرهای هوایی از انگلیس را تعلیق می‌کنند و همچنین عربستان پروازهای بین المللی را برای یک هفته تعلیق خواهد کرد.
در این میان کانادا اعلام کرد پروازها از انگلیس را برای ۷۲ ساعت تعلیق کرده است.
دلیل نگرانی‌ها
گزارش‌های منتشر شده درمورد شیوع گونه جدیدی از ویروس کرونا در انگلیس و آفریقای جنوبی، نگرانی‌هایی را ایجاد کرده، اما کارشناسان می‌گویند بعید است این ویروس به مصونیت ناشی از دریافت واکسن ضربه بزند.
به گزارش فرانس ۲۴ و آسوشیتدپرس، ویروس‌ها به طور طبیعی با انتقال در میان جمعیت انسان‌ها تکامل می‌یابند که برخی بیش از غیره اینگونه اند؛ به همین دلیل است که ما هر سال نیاز به دریافت واکسن آنفلوانزا داریم. گونه جدیدی از ویروس کووید – ۱۹ پس از آنکه نمونه اصلی اولین بار در سال گذشته در چین شناسایی شد، اکنون در انگلیس شیوع یافته است.
 «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس روز شنبه محدودیت‌های جدیدی را به دلیل شیوع این گونه جدید در کشورش اعلام کرد و چند کشور عضو اتحادیه اروپا و کانادا نیز محدودیت‌های مسافرتی از انگلیس اعمال کرده‌اند. اما چرا این گونه جدید، زنگ خطر را به صدا درآورده است؟ کارشناسان بهداشتی در انگلیس و آمریکا می‌گویند به نظر می‌رسد این گونه جدید، دیگران را آسان تر مبتلا می‌کند، اما هیچ مدرکی مبنی بر کشنده‌تر بودن آن وجود ندارد. این گونه جدید همچنین می‌تواند جهش‌های زیادی داشته باشد و برخی روی پروتئینی هستند که ویروس برای اتصال به سلول‌ها و آلوده کردن آن استفاده می‌کند.
«راوی گوپتا» پزشکی که به مطالعات در مورد ویروس‌ها در دانشگاه کمبریج انگلیس مشغول است، ضمن ابراز نگرانی درمورد این گونه جدید گفت هنوز زود است که به میزان اهمیت این ویروس پی ببریم.
وی و محققان دیگر گزارشی درمورد این ویروس در وب سایتی منتشر کرده اند که دانشمندان از آن برای اطلاع از دستاوردها و پیشرفت‌های علمی استفاده می‌کنند، اما این گزارش هنوز به طور رسمی در نشریه‌ای انتشار نیافته است.
حال باید پرسید که این گونه جدید چطور به وجود می‌آید؟ ویروس‌ها از طریق تکامل طبیعی اغلب به تغییرات کوچک یک یا دو حرف در الفبای ژنتیک شان دست می‌یابند.
نگرانی اصلی زمانی است که ویروس با تغییر پروتئین‌ها روی سطحش جهش می‌یابد تا از تاثیر دارو یا سیستم ایمنی بدن بگریزد.
«تروور بدفورد» زیست شناس و کارشناس ژنتیک در مرکر تحقیقات سرطان «فرد‌هاتچینسون» سیاتل آمریکا در پیامی توئیتری اعلام کرد شواهد حاکی است که این مساله ممکن است با ویروس کرونای جدید شروع به اتفاق افتادن کند. 
وی افزود: ما اکنون ظهور و گسترش موارد مختلفی را مشاهده کردیم که حکایت از این امر دارد و برخی نسبت به درمان‌های آنتی بادی مقاومت نشان می‌دهند.
به گفته گوپتا، محققان سوئدی در ماه آوریل (فروردین) به ویروسی با دو تغییر ژنتیکی دست یافتند که به نظر می‌رسید این تغییر، شدت مسری بودن ویروس را دو برابر کرده است. اکنون تغییراتی در آن گونه ظاهر شده است. برخی از این تغییرات در افرادی گزارش شده که در مزارع پرورش راسو در دانمارک فعالیت داشته اند. یک گونه جدید در آفریقای جنوبی نیز دو تغییر قبلا مشاهده شده دارد و تغییرات دیگری را نیز شامل می‌شود.
مورد جدید پدیدار شده در انگلیس، دو یا چند تغییر دارد. به گفته یک مقام سازمان جهانی بهداشت، این گونه ماه سپتامبر در جنوب شرقی انگلیس شناسایی و از آن زمان به بعد در این منطقه پخش شد.
اما آیا گونه جدید می‌تواند عملکرد واکسن را تضعیف کند؟ به گفته چند کارشناس، واکسن‌ها پاسخ‌های گسترده ای را توسط سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌کنند.