بنیادی‌فر برای برگزاری بازی اصلاً تحت فشار نبود


حامد جیرودی/ دیدار معوقه نساجی - پرسپولیس از هفته پنجم در شرایطی جمعه برگزار شد که چمن مصنوعی ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر به دلیل بارش شدید باران اصلاً در وضعیت مطلوبی قرار نداشت و این کار را برای بازیکنان 2 تیم بسیار سخت کرده بود. چند ساعت مانده به آغاز دیدار حتی گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر تعویق 24 ساعته بازی وجود داشت. گرچه بازی سر ساعت برگزار شد و پس از آن انتقادهایی از داور به دلیل صدور مجوز انجام بازی و البته اینکه چنین زمینی اصلاً برای برگزاری مسابقه فوتبال در سطح لیگ برتر مناسب نیست، شکل گرفت.
غلامرضا بهروان رئیس هیأت فوتبال مازندران که از صبح روز مسابقه در این استادیوم حضور داشت به «ایران» گفت: «پیش از بازی ما همه شرایط را توضیح دادیم ولی داور گفت که آب زمین را بکشید و دیدار برگزار شود. ما هم با کمک بچه‌های شهرداری و دیگر مسئولان سعی کردیم زمین را به برگزاری مسابقه برسانیم. خودم مثل یک کارگر مشغول پارو زدن برای بیرون زدن آب از زمین بودم. البته 2 ساعت قبل از مسابقه، بارندگی شدید شد و از روز قبل باران نبود که بخواهیم زمین را کاور کنیم. در جریان بازی هم باران شدید شد. ضمن اینکه همان‌طور که می‌دانید بازی‌ها فشرده است و پرسپولیس الان هم که این بازی را انجام داد، باز هم 3 بازی عقب افتاده دارد. این مشکلی است که همه باشگاه‌ها با آن مواجه هستند ولی تلویزیون‌های آن طرف آبی و خودی و رسانه‌های دیگر طوری می‌گویند و می‌نویسند که انگار ما از مشکلات خبر نداریم. من هم خودم معتقدم که بازی کردن در این زمین و با این شرایط برای هر دو تیم سخت بود و ریسک بالایی داشت ولی ما آنچه داشتیم را در طبق اخلاص گذاشتیم.»در شرایطی از داور به عنوان تصمیم‌گیرنده اصلی برای برگزاری بازی نام برده می‌شود که شایعاتی مطرح شد مبنی بر اینکه موعود بنیادی فر برای انجام شدن مسابقه، تحت فشار قرار گرفته بود. بهروان که به عنوان مشاور امور مسابقات سازمان لیگ فوتبال هم فعالیت می‌کند، به این موضوع چنین واکنشی داشت: «خدا شاهد است که چنین نبود. ایشان می‌دانستند که اگر بازی را برگزار نکنند، باید طبق قانون 24 ساعت بعد یعنی امروز (دیروز) برگزار کنند. اینکه کسی به آقای بنیادی‌فر حرفی زده باشد، مطرح نیست. ایشان داور بزرگی است و ما هم سعی کردیم میزبان خوبی باشیم.»
سؤال اهالی فوتبال این است که چرا استان سرسبز مازندران نباید زمین چمن طبیعی خوبی داشته باشد؟ بهروان پاسخ داد: «من خودم بچه شمال هستم. اینجا میزان بارندگی آنقدر بالاست که اگر چمن طبیعی هم داشته باشیم باز هم به مشکل می‌خوریم. در هرحال امکان کاور کردن زمین یکی دو ساعت قبل از بازی که وجود ندارد. در اقلیمی مانند مازندران و گیلان باید در کنار چمن طبیعی، چمن مصنوعی هم داشت. ضمن اینکه ورزشگاه برای مسابقه است نه تمرین ولی ما در ورزشگاه‌های‌مان هم تمرین می‌دهیم، هم آموزش و هم مدرسه فوتبال داریم و وقتی از صبح تا شب از چمن استفاده شود، آسیب می‌بیند.» جالب اینکه با چنین ورزشگاه‌هایی فدراسیون کاندیدای میزبانی جام ملت‌های آسیا هم شده است! آیا چنین اقدامی منطقی است؟ بهروان گفت: «اگر از من می‌پرسید نه. یکی از گرفتاری‌های ما این است که وعده می‌دهیم. با این امکانات نمی‌توانیم چنین کاری کنیم. مثلاً قطر و ازبکستان رقبای ما برای کسب میزبانی هستند. شما ورزشگاه‌های قطر را ببینید. 2 استادیوم این کشور جزو بهترین ورزشگاه‌های دنیاست ولی ورزشگاه‌های ما اصلاً استاندارد نیست.» در این هفته، نیمه اول بازی ماشین‌سازی و نفت مسجدسلیمان هم پخش نشد. جواد ششگلانی رئیس هیأت فوتبال استان آذربایجان شرقی در برنامه شب‌های فوتبالی گفت به علت حرف‌های علیرضا منصوریان در برنامه فوتبال برتر این اتفاق افتاده و چون مالک تراکتور و ماشین‌سازی یکی است اجازه ورود دوربین‌ها داده نشده است. سهیل مهدی رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ هم در واکنش به این حرف اعلام کرد که اگر اثبات شود مالک دو باشگاه تبریزی محمدرضا زنوزی است، تخلف رخ داده و باید مجوز مالکیت تراکتور از زنوزی گرفته شود. بهروان در این باره چنین نظر داد: «من به عنوان رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها می‌دانم که آقایان مدارکی ارائه دادند که نشان می‌دهد مالک 2 باشگاه، 2 نفر هستند و هیأت مدیره مجزا دارند و مدیرعامل‌شان هم جداست. ما این مدارک را از همه 16 باشگاه لیگ برتری گرفته‌ایم. آقای مهدی هم درست گفته‌اند و در جریان هستند. بنابراین ما بر اساس مستندات قضاوت می‌کنیم اما الان که گفته‌اند مالک یکی است و پشت پرده چیز دیگری است، این غیرقانونی است.»


بهروان که پیش از این به عنوان نایب رئیس فدراسیون فوتبال نیز فعالیت داشته، درباره احتمال حضور چهره‌های فوتبالی مانند علی دایی و علی کریمی در انتخابات پیش روی فدراسیون گفت: «فوتبال نیاز به پوست‌اندازی دارد و باید کسانی بیایند که غم فوتبال را می‌خورند. دیپلماسی فوتبال را می‌دانند و ارتباط خوبی با فیفا و ای‌اف‌سی داشته باشند. همچنین ارتباط خوبی با دولتمردان ایران داشته باشند. البته نه اینکه آنها دخالت کنند ولی فوتبال در جاهایی نیاز به کمک دارد. هر کسی که این توانایی را دارد و برنامه محور است، بیاید. فوتبال یک بنگاه اقتصادی است و باید درآمد سالم از آن درآورد وگرنه صرفاً نام‌ها نمی‌توانند فوتبال را اداره کنند. اگر یکی بیاید بگوید من به فیفا و ای‌اف‌سی کار ندارم، درست نیست. همه باید کمک کنند تا اتفاق‌های خوبی رقم بخورد.»