روزنامه آرمان ملی
1399/10/09
با تدبير رهبری مشاركت همه گروهها اتفاق میافتد
به نظر شما عملکرد اصولگرايان در بررسي لايحه انتخابات نميتواند به کشور خسارت وارد کند؟ما در مرحله اول بـــايد بـــررسي کنيم که نمايندگان مجلس موفقيت را در چه مسالهاي ميبينند. موفقيت يعني اينکه نمايندگان تندرو همه کشور را به انحصار خود درآورند و برخلاف مصالح جامعه و مردم تصميمگيري کنند. اگر موفقيت را بر اين ميدانيد که نمايندگان براي رسيدن به اهداف و کانديداهاي موردنظر خود قانون انتخابات را اصلاح کنند، خب بله اصولگرايان موفق عمل کردهاند. به نظر بنده، اين تصميمات فقط به کشور خسارت وارد ميکند و قطعا با روح قانون اساسي منافات دارد و البته اينکه نمايندگان با خاستگاه مردم و جمهوريت نظام بهشدت در تضاد است. شماها با اين تصميمات مردم را از حق طبيعي خود که خدادادي است و در سرنوشت آنها تاثير دارد محروم کردهايد و حقوق بشر را در کشور زير پا گذاشتهايد. در قانون اساسي حق راي دادن مردم به هر کانديدايي که مورد نظر خودشان است، محترم شمرده و تصريح کرده که راي دادن به کانديداي موردنظر خود حق خدادادي است. نمايندگان اصولگرا مجلس با اصلاح قوانين انتخاباتي شهروندان کشور را از حق قانوني خود براي راي دادن به کانديداي موردنظرشان سلب ميکنند و اين موضوع را براي اصولگرايان اصلا موفقيتآميز نميدانم. اصلاحطلبان انتقاد دارند که چرا جريان مقابل با هر ابزاري که در دستشان است، سعي ميکنند که کانديداي موردنظرشان را حذف کنند. ما اين رويهاي را که نمايندگان مجلس يازدهم در پيش گرفتهاند جفا در حق ملت و کشور ميدانيم و حتما ضرر خواهند کرد. نمايندگان در حال تلاش هستند تا شخص موردنظر خود به پاستور برسد و بايد به اين مساله توجه داشته باشند که قانون اساسي ما شرايط رئيسجمهور را تعريف کرده است. در مجالس قبل هم نمايندگان تلاشهايي را انجام داده بودند تا بتوانند قانون انتخابات را تغيير بدهند ولي شوراي نگهبان با اين موضوع بارها مخالفت کرد.
امکان دارد که شوراي نگهبان همانند مجلسهاي گذشته با اصلاح قانون انتخابات در مجلس يازدهم هم مخالفت کنند؟
اما من احساس ميکنم که بين نمايندگان مجلس يازدهم و شوراي نگهبان نسبت به دوره قبل توازان بهتري است و شايد بخواهند که بار شوراي نگهبان را کم کنند. نظارت استصوابي به مجلس شوراي اسلامي هم نزديک شده است. اصلاحطلبان هيچوقت از اين اتفاقات دلخوشي نداشتند و در دورههاي گذشته فقط به دنبال اين بودند که مردم در انتخابات مشارکت گستردهاي داشته باشند، اما تندروها دوباره به دنبال محدود کردن انتخابات و حذف تمام جرياناتي هستند که به نوعي رقيب آنها محسوب ميشوند. کاملا مشهود است که اصولگرايان ميخواهند تکصدايي شود و من با اين وضعيت موجود پيشبيني نميکنم که در انتخابات رياستجمهوري 1400 ما شاهد حضور اکثريت مردم باشيم. در جامعه امروز ما با توجه به بحثهاي معيشتي و تهديدهاي خارجي که مشاهده ميشود و بهخصوص فشارهايي که به مردم در جامعه وارد ميشود بايد تلاش کنيم که کشور ما بتواند از اين گردنه سخت عبور کند. ما نميتوانيم با محدود کردن شرايط جامعه و رفتارهايي که اصولگرايان براي رسيدن به قدرت انجام ميدهند، شاهد يک انتخابات پرشکوه باشيم. قاعدتا هرچه حضور مردم در انتخابات کمرنگتر شود تهديدات عليه کشور ما افزايش پيدا ميکند و مشکلات در جامعه ما افزايش پيدا خواهد کرد. نبايد بگذاريم شکاف بين ملت و دولت در جامعه ما بيشتر شود که قطعا بيشترين ضرر را آنهايي خواهند ديد که باعث محدود کردن فضاي انتخاباتي کشور شدهاند.
با توجه به رفتارهاي اصولگرايان براي رسيدن به مجلس و اختلافاندازيهايي که اصولگرايان در کشور راه انداختهاند، فکر ميکنيد، چه کساني ميتوانند اين اختلافات را حل و فصل کنند؟
بنده اميدوارم تدابير و منويات مقام معظم رهبري را احزاب و قوا درنظر داشته باشند تا شاهد تنشهاي سياسي در کشور نباشيم و پيشبيني ميکنم که در انتخابات 1400 شاهد تنشهاي سياسي نخواهيم بود. با تدابير ايشان شاهد انتخابات حداکثري خواهيم بود. بزرگترين تهديد و معضل يک نظام سياسي حضور نداشتن مردم در انتخابات است و نظامي که فاقد پشتيباني مردم باشد، نميتواند در مسير پيشرفت شتاب داشته باشد .
بعضيها اعتقاد دارنـــــد کــه اگر اصلاحطلبان در انتخابات حضور پيدا نکنند، احتمال دارد که راي طرفداران اين طيف سياسي به سمت اصولگرايان انتقال پيدا کند. نظر شما در اين باره چيست؟
من اميدوارم که مردم در انتخابات حضور پرشکوهي داشته باشند و منافع ملي نظام را تضمين کنند و البته اميدوارم که مسئولان شرايطي را براي حضور مردم در انتخابات فراهم کنند. امروز صرفنظر از جريانات سياسي، بحث اصلي ما حضور مردم در انتخابات است و بايد همه کار انجام بدهيم تا مردم در صحنه انتخابات شرکت کنند. اگر بعضي اشخاص فکر ميکنند که مردم فقط با حضور يک جريان سياسي در صحنه حاضر ميشوند و مردم را مجبور ميکنند که شما فقط به يک کانديدا ميتوانيد راي دهيد، من فکر ميکنم که غيرمنطقي، عقلايي و قطعا غيراصولي است. کشور ما همانطور که در شعار ملي هم وجود دارد، جمهوري است و بايد اصل مشارکت را در آن درنظر گرفت و همه احزاب را در انتخابات و رقابتهاي سياسي مورد احترام قرار داد و در نظر گرفت. اميدوارم که مردم در انتخابات حضور حداکثري داشته باشند و باعث تقويت و بقاي نظام و جمهوريت آن شوند.
سایر اخبار این روزنامه
رشد اقتصادی سال آینده قطعیست
با تدبير رهبری مشاركت همه گروهها اتفاق میافتد
طرح «فرهیختگان» عملیاتی شد
كدخدايي تحليل نكنيد لطفا!
تاييد قانون انتخابات يك فاجعه ملی است
خرید واکسن کرونا بدون نیاز به FATF؟
حاشیههای یک انتصاب
برق از سر شهر پرید
کشتی نشستگانیم!
چرایی تداوم کاهش سرمایه اجتماعی
مبانی و معیارهای صلاحیت استصوابی چیست؟
اراده بایدن و موانع برجام
طرح «فرهيختگان» عملياتي شد