روزنامه آفتاب یزد
1399/10/09
پس امنیت شهروندان چه میشود؟!
آفتاب یزد - گروه شبکه: درپی محدودیت منع رفت و آمد از ساعت 21 تا4 صبح که در راستای جلوگیری از شیوع کرونا ایجاد شد، شاهد خاموشی برخی بزرگراههای پایتخت هستیم. موضوعی که با واکنشهایی روبه رو شده است. عدهای مخالف آن هستند و براین باورند که این خاموشی سبب ایجاد مشکلاتی از جمله تصادف، محیطی جرم زا و سبب تهدید امنیت و سلامت مردم خواهد شد. در مقابل عدهای موافق این موضوع هستند و همچون وزارت نیرو بر این باورند که خاموشی بزرگراهها در کاهش مصرف برق و تامین سوخت بسیار موثر است.> صرفه جویی ۵۰۰ مگاواتی
در این راستا سخنگوی صنعت برق میگوید: «علت نیمه خاموش شدن بزرگراهها طی روزهای گذشته، اولویت دادن به تامین گاز برای تولید برق بیمارستانها و مراکز حساس پایتخت است.»مصطفی رجبی مشهدی، در گفتگو با مهر گفت: «این رویه مسبوق به سابقه است و در گذشته نیز برای تامین برق اولویت دار در پایتخت چنین اقداماتی انجام داده ایم. علت اصلی این خاموشیها کمک به تامین گاز برای تولید برق پایدار بیمارستانها و سایر مراکز حساس و بخش خانگی در شرایط کنونی است.» وی افزود: «از زمان تاریک شدن هوا، چراغ معابر و بزرگراهها به صورت خودکار روشن میشد که برای کاهش مصرف، اقدام به خاموشی یک در میان چراغها در بزرگراهها و معابر اصلی و برخی از پارکها کردیم.» به گفته این مقام مسئول، میزان تولید و تخصیص گاز به عنوان سوخت نیروگاهها مشخص میشود و بر اساس آن درصد تامین سوخت مایع را نیز برای نیروگاهها مشخص میکنیم. به منظور اولویت بخشی به کاهش مصرف گاز خاموشی روشنایی معابر در پایتخت و سایر شهرها اجرایی شده است. وی گفت: «باتوجه به محدودیت تردد شبانه در شهرهای نارنجی و قرمز بدلیل مصوبه ستاد ملی کرونا، روشن بودن تابلوهای بانکها یا بیلبوردهای تبلیغاتی غیر ضروری است و نتیجهای جز هدررفت سرمایه ملی ندارد بنابراین صنعت برق این اقدام صرفه جویانه را از هفته قبل آغاز کرده و با یکی در میان کردن روشنایی معابر و حذف روشنایی غیر ضروری در جادهها حداقل به میزان ۵۰۰ مگاوات صرفه جویی ایجاد کرده است.» وی با بیان اینکه هر ۱۰ درصد صرفه جویی در مصرف برق منجر به ایجاد ۷۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی در مصرف گاز میشود، افزود: «در صورتی که مردم به ویژه در مناطق گرمسیر، میزان مصرف برق و گاز خود را حدود ۱۰ درصد کاهش دهند، بدون خاموشی از این شرایط عبور میکنیم.»
> واکنش پلیس
این در حالی است که رئیس پلیس راهور پایتخت مخالف این خاموشیهاست. به گزارش ایسنا، سردار محمدحسین حمیدی درباره چرایی خاموش شدن چراغ برخی از بزرگراههای پایتخت در ساعات منع تردد شبانه گفت: «جریان برق بزرگراهها در دست پلیس نیست واین موضوع با شرکت توانیر است، ما مخالفت خودمان را با این موضوع اعلام کردیم اما آنها به ما گفتند که یکسری مشکلات دارند و باید زیرساختهای خود را تعمیر کنند. » حمیدی در پاسخ به سوالی درباره احتمال افزایش تصادفات در نتیجه این خاموشیها گفت: «طبیعتا در شرایط عدم نور کافی مشکلاتی ایجاد میشود وما هم مخالفت خود را اعلام کردهایم اما به زودی گزارشی در این مورد اعلام خواهیم کرد.» وی تاکید کرد که پلیس پیگیر تامین نور در دیگر معابر و گذرگاهها نیز هست ودر این خصوص نامهنگاری ومکاتبه هم انجام دادهایم تا این موضوعات حلوفصل شود.
> حمایت محسن هاشمی از خاموشی شبانه
اما محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در موافقت با این موضوع به میزان گفت: «وزارت نیرو در این خصوص توضیحات لازم را داده است و من لازم نیست در این باره توضیحی بدهم، زیرا خود مسئولان وزارت نیرو به خوبی دلایل این مورد را شرح داده اند.» هاشمی در واکنش به اینکه آیا شورای شهر تهران پیگیر این قضیه خواهد شد یا نه، گفت: «وزارت نیرو خیلی واضح و مشخص درباره مسئله خاموشی شبانه تهران توضیح داده است. بنابراین لازم نیست شورای شهر این قضیه را پیگیری کند.» رئیس شورای شهر تهران درخصوص گمانههایی که درمورد رابطه محدودیتهای کرونایی با این خاموشیها پدید آمده گفت:« بر اساس آنچه که مسئولان وزارت نیرو عنوان کردهاند به دلیل اینکه سرما به شدت افزایش پیدا کرده مصرف سوخت هم با همان شدت بالا رفته و برای اینکه بتوانند این مسئله را کنترل کنند و علاوه بر این، چون به دلیل شیوع کرونا گفته شده ترددی در خیابانها نباشد در بعضی نقاط خاموشی اعمال شده است. این مسئله کاملا واضح هست و تصور میکنم قابل پیگیری نیست و من هم صحبت دیگری در این رابطه ندارم. البته رسانهها این مورد را از طریق خود وزارت نیرو پیگیری کنند.» هاشمی در واکنش به اینکه خاموشیهای شبانه میتواند عامل ایجاد وضع محیطی جرم زا و سبب تهدید امنیت و سلامت مردم شود، گفت: «من از توضیحات وزارت نیرو درباره خاموشی شبانه تهران قانع شدم و به نظر من مسئولان این وزارتخانه سخن درستی در این باره گفته اند.»
> امنیت چه؟
جدا از مباحثی که پلیس در مورد آن مطرح کرده است به نظر میرسد خاموشی معابر میتواند نقش مهمی در بحث امنیت شهروندان علی الخصوص در مناطق خلوت داشته باشد. از واکنشهای بیان شده در شبکههای اجتماعی نیز میتوان دریافت از آنجا که این روزها موارد بزه و سرقت افزایش داشته این تاریکیها فرصت بیشتر و بهتری را برای خلافکاران و سارقان مهیا میکند که متاسفانه مسئولان توجهی به این موضوع بدیهی ندارند.حتی شورای شهر تهران که وظیفه نظارت دارد اما مشغول اسم و فامیل بازی است!
سایر اخبار این روزنامه
اختلال در جی پی اس به چه دلیل است؟
توضیح سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در مورد یک گزارش
شرکت فایزر ۱۵ هزار دوز واکسن به ایران هدیه داد
تخریب درون گروهی!
پس امنیت شهروندان چه میشود؟!
تجارت با اطلاعات خصوصی ملت!
مدیران در برابر واگذاریها مقاومت میکنند
چند نکته ی عجیب در یکپیشنهاد!
اختلالات روانی شایع در کودکان
دیوارها سخن میگویند
با پرسشهای سخت قوی میشویم
یک تصمیم حقوقی با تبعات اقتصادی متعدد
نگاهی موشکافانه به پدیده کولبری