روزنامه آفتاب یزد
1399/10/09
اختلالات روانی شایع در کودکان
فاطمه رسولی- اختلالات شایع در میان افراد، اضطراب و ا افسردگی است. اضطراب علائم گوناگونی دارد: علائم جسمانی مانند تپش قلب، عرق کردن، لرزش و حس گیر کردن لقمه در گلو. همچنین از علائم روانی اضطراب میتوان تغییر در اشتها و تغییر در خواب را نام برد. اضطراب در کودکان علاوه بر این علائم ذکر شده میتواند خودش را در شب ادراری، جویدن ناخن و حتی دندان قروچهنشان دهد. مهمترین نوع اضطراب در کودکان بالای 5 سال نمود پیدا میکند. کودکانی که تازه به سن مدرسه رسیده اند. این نوع اضطراب، اضطراب جدایی است و به دلیل وابستگی بیش ازحد مادر و فرزند به وجود میآید. به عبارتی مادر بیش از اندازه فرزندش را به خودش وابسته کرده است و زمانی ک او میخواهد وارد جامعه بزرگتری مانند مدرسه بشود نمیتواند از مادر خود جدا شود. به این دلبستگی، دلبستگی ناایمن میگویند. این کودکان زمانی که میخواهند به مدرسه بروند دچار علائم اضطراب مانند دل درد یا حالت تهوع میشوند و نمیتوانند بدون مادر خود در مدرسه بمانند. اضطراب دیگری که در بچهها شایع است، اضطراب فراگیر است. در این نوع اضطراب کودک اغلب اوقات دچار اضطراب است. همچنین اضطراب اجتماعی باعث میشود که کودک زمانی که در جامعه یا جمع قرار میگیرد به قدری دچار استرس و اضطراب شود که نتواند عملکرد عادی خود را انجام دهد. مثلا در خانه به درستی تکالیف خود را انجام میدهد اما زمانی که در مدرسه قرار میگیرد به دلیل اضطراب نمیتواند تکالیفش را درست انجام دهد یا نمیتواند پاسخگوی معلم باشد. اختلال دیگری که در کودکان دیده میشود اختلال افسردگی اساسی است. دو علامت، ویژگی اصلی این اختلال افسردگی هستند: احساس بیلذتی، احساس خلق منفی.
در بچهها افسردگی میتواند خودش را با پرخاشگری، انزوا و گوشه نشینی نشان دهد. کودکی که دچار اختلال افسردگی است با بچههای دیگر بازی نمیکند و ممکن است اصلا علاقهای به اسباب بازی هایش نشان ندهد. پدرو مادر در ابتدا زمانی که با این اختلال مواجه میشوند فکر میکنند فرزندشان خجالتی است یا اعتماد به نفس کامل ندارد. در صورتی که میان این دو تفاوت بسیاری است. کودکی که اعتماد به نفس ندارد زمانی که در حریم امن خودش قرار میگیرد، به اسباب بازیها علاقه نشان میدهد و در فضای آشنایان و افراد نزدیک خود با دیگران ارتباط میگیرد و صحبت میکند. اما کودک افسرده در تمام محیطها علائم بیعلاقگی و بیلذتی را نشان میدهد، دوست ندارد صحبت کند، با اسباب بازی هایش
بازی نمیکند، بیحال و بیحوصله است و تغییر در اشتها. معمولا کودکان با علائم افسردگی علاقهای به غذا هم ندارند و امکان دارد با کاهش وزن شدید مواجه شوند.این روزها اختلال بیش فعالی هم در میان کودکان زیاد دیده میشود. اختلال بیش فعالی یا نقص توجه اختلالی است که دارای دو علامت اصلی است: فرد نمیتواند برای یک مدت طولانی بر روی یک چیز تمرکز کند مثلا برای مدت طولانی کارتون ببیند. همچنین احساس بیقراری دارد مثلا نمیتواند در کلاس درس بنشیند و دائم احساس بیقراری میکند. این اختلال باید حتما با دارو درمان شود زیرا این بچهها تمرکز کافی برای یادگیری دروس خود را ندارند. معمولا این افراد کارهای پر ریسک و پرخطری انجام میدهند و از دید دیگران بچههای شیطان و شری به نظر میرسند. تحقیقات نشان داده است که اگر اختلال بیش فعالی درمان نشود در بزرگسالی ممکن است به اختلالات خطرناکتری تبدیل شود. همچنین افسردگی کودکان اگر درمان نشود میتواند منجر به خودکشی شود و اختلال اضطراب هم میتواند منجر به آسیبهای جسمانی شود.
سایر اخبار این روزنامه
اختلال در جی پی اس به چه دلیل است؟
توضیح سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در مورد یک گزارش
شرکت فایزر ۱۵ هزار دوز واکسن به ایران هدیه داد
تخریب درون گروهی!
پس امنیت شهروندان چه میشود؟!
تجارت با اطلاعات خصوصی ملت!
مدیران در برابر واگذاریها مقاومت میکنند
چند نکته ی عجیب در یکپیشنهاد!
اختلالات روانی شایع در کودکان
دیوارها سخن میگویند
با پرسشهای سخت قوی میشویم
یک تصمیم حقوقی با تبعات اقتصادی متعدد
نگاهی موشکافانه به پدیده کولبری