ایران در سوگ فیلسوف شرق

سرویس جامعه جوان آنلاین: این فقیه گرانقدر از مدت‌ها پیش به دلیل عارضه گوارشی و کبدی در بستر بیماری بود و در روز‌های اخیر بعد از وخامت اوضاع جسمانی برای ادامه معالجات به تهران منتقل شده بودند.
آیت‌الله مصباح یزدی که دوست و دشمن و عام و خاص دربرابر قدرت فلسفی و فلسفه دانی او فروتن و پذیرنده بودند، در مسائل مربوط به انقلاب نیز به‌نوعی عقبه فکری نظام به حساب می‌آمدند. رهبر انقلاب در جمعی در این‌باره با اشاره به شخصیت ایشان می‌فرمایند: «ما شخصیت علمی فکری روشنفکری برجسته‌ای مثل آقای مصباح یزدی (و آقایان دیگر) را در قم داریم... ارتباط شما با آن‌ها چگونه تعریف می‌شود؟ شما عقبه فکری نظام هستید، آن‌ها هم هستند و بسیاری دیگر هم همینطور... سعی کنید این عقبه تئوریک نظام بودن تبدیل نشود به یک پستوی بسته و انحصاری که بی خبر از اطراف خودش باشد.»
همچنین در جریان سفر تاریخی مقام معظم رهبری به قم در سال ۸۹ مدیر، مسئولان و اعضای هیئت‌های علمی مؤسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی با ایشان دیدار کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار با ابراز خرسندی فراوان از تلاش‌های عمیق مؤسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی ابراز داشتند: «این مؤسسه خوب، جامع و کامل می‌تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»
ایشان با تجلیل از فضل، اخلاص و تقوای آیت‌الله مصباح یزدی، وجود این کمالات را در مدیریت یک مؤسسه موجب افزایش برکات الهی خواندند و افزودند: «خدمات و تلاش‌های این مؤسسه، به شکل صحیح اطلاع رسانی شود. این سه جهت در ایشان جمع است: هم علم، هم بصیرت به معنای حقیقی کلمه و هم صفا. این سه تا با هم در وجود ایشان خیلی ارزشمند است.»


آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی، در یازدهم بهمن ماه سال ۱۳۱۳ در خانواده‌ای مذهبی در شهر یزد، دیده به جهان گشود.
پس از طی مقدمات، علوم گوناگون اسلامی را در محضر استادان حوزه آموخت. در فقه و اصول با بهره بردن از محضر استادانی، چون آیات عظام بروجردی، اراکی، امام خمینی و بهجت در سن ۲۷ سالگی به درجة اجتهاد رسید.
درگذشت این فیلسوف پرآوازه بی‌شک خسرانی برای جامعه فلسفه علم و ضایعه‌ای بزرگ برای عقبه علمی و معرفتی انقلاب اسلامی خواهد بود.