روزنامه ایران
1399/10/17
استفاده از مازوت در نیروگاههای کلانشهرها ممنوع شد
گروه سیاسی/ علی ربیعی، سخنگوی دولت با ابراز اطمینان از اینکه سلامت مردم از دغدغههای دولت است، اعلام کرد که ما در زمینه صادرات مازوت مشکل نداریم؛ اما برای اینکه کلانشهرها متأثر نشوند، تصمیم بر این شد نیروگاه تهران یا دیگر کلانشهرها از مازوت استفاده نکنند. به گزارش «ایرنا»، او روز گذشته در نشست خبری خود با خبرنگاران که به صورت ویدیوکنفرانسی برگزار شد، با تأکید بر اینکه مصرف مازوت در کلانشهرها بویژه تهران صورت نگرفت، افزود: البته این هم موقت است، تلاش براین است گازرسانی را به جهتی ببریم که چند نیروگاه هم از مازوت استفاده نکنند. در این راستا برخی صنایع مانند صنایع سیمان تعطیل و ۱۱ واحد آلاینده در استان تهران پلمب شد. ربیعی، وارونگی هوا در فصل زمستان به همراه افزایش مصرف انرژی بویژه گاز را از دلایل آلودگی هوا برشمرد و ادامه داد: ممکن است تلاش برای جلوگیری از خاموشی، آلودگی را تشدید کند و این موضوع در کلانشهرها موجب نگرانیهایی شده است، چرا که هزار میلیون متر مکعب گاز تولید میکنیم که
۶۰۰ میلیون متر مکعب آن برای بخش مصارف خانگی است. دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری، این میزان مصرف گاز را بسیار بالا دانست و با اشاره به اینکه اگر مصرف گاز در بخش خانگی را کنترل نکنیم گاز به صنایع نمیرسد و اولین اثر این امر، خاموشی است، اظهارکرد: از ابتدای آذر تا دهم دی ماه ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل، فقط در تهران مصرف گاز ۱۵ درصد افزایش داشت، از این رو انتظار میرود مقداری در مصرف گاز صرفهجویی کنیم، که در اینجا بحث سیاستگذاری مطرح نیست، بلکه بحث همراهی مطرح است، زیرا جداسازی اقدامات دولت از مردم میسر نیست. سخنگوی دولت با اشاره به فعالیت ۱۲۹ نیروگاه در کشور گفت: در مواقع اضطراری فقط ۵ یا ۶ نیروگاه از مازوت استفاده میکنند و بیشتر از این نیست.
اگر بحث گروگانگیری باشد
کره جنوبی گروگانگیر است
ربیعی درباره کشتی توقیف شده کرهای در خلیج فارس نیز با بیان اینکه اگر بحث گروگانگیری مطرح باشد، این دولت کره است که به بهانههای واهی بیش از ۷ میلیارد دلار ما را گروگان گرفته است، اظهارکرد: حتی در مورد کالاهایی که ادعا میشد تحریم نیستند، مانند واردات نهاده و دارو برای مردم هم به بهانههای واهی امتناع کردند.
او با اشاره به اینکه دولت کره جنوبی هیچ تلاشی انجام نداد تا این پول در مسیر خدمت به مردم قرار بگیرد، تصریح کرد: باوجود همه اینها، آنچه مقامات نظامی و قضایی درباره این کشتی اعلام کردند (این واقعیت است) که بنا بر حکم قضایی و به علت آلودگی نفتی در خلیج فارس توقیف شده است، ضمن اینکه درخواست (برای توقیف کشتی) یک درخواست فنی و از سوی یک نهاد فنی بود که در دنیا هم مرسوم است.
اروپا به تعهدات برزمین مانده خودش عمل کند
سخنگوی دولت در واکنش به ابراز نگرانی برخی کشورهای اروپایی برای ازسرگیری غنیسازی 20 درصدی اورانیوم در ایران، اولاً این اقدام را مطابق با بند ۳۶ برجام دانست و در مرحله بعد، خطاب به اتحادیه اروپا گفت که به جای صدور بیانیه و اعلام نگرانی نسبت به استفاده ایران از حقوق خود، فکری به حال تعهدات بر زمین مانده خود بکند.
ربیعی همچنین با اشاره به اینکه این اقدام براساس مصوبه مجلس انجام گرفته است، افزود: تا وقتی همه طرفها به تعهدات خود پایبند نباشند، ایران حق خود میداند اقدام مقتضی را انجام دهد. با این حال بارها گفتیم و تکرار میکنیم که همه این تصمیمات به سرعت و به محض بازگشت طرفین به تعهدات خود مطابق متن برجام، بازگشتپذیر است.
پاسخ به دوگانه سازیهای داخلی و خارجی درباره واکسن کرونا
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری در بخش دیگری از این نشست، دوگانه سازیهای داخلی و خارجی درباره واکسن کرونا را رد کرد، دوگانههایی که از سوی رسانههای خارجی با هدف تلقین ضعف علمی ایران و در داخل نیز به بهانه حمایت از طب سنتی و مخالفت با نهادهای بینالمللی صورت میگیرد. ربیعی با بیان اینکه این دوگانهسازیها به اصول پزشکی توجه چندانی ندارند، اظهارکرد: شاهد یک جریانسازی با اهداف سیاسی و به منظور تخریب ذهن شهروندان هستیم که بیشتر از سوی جریانهای رسانهای خارج از کشور دامن زده شد و خواستند مردم را نسبت به تولید واکسن در داخل ناامید کنند. سخنگوی دولت با اشاره به اینکه اصل مهم برای دولت حفظ جان شهروندان است و ما تسلیم جریانسازی و دوگانهسازی کاذب نشدیم و نخواهیم شد، درباره دوگانهسازی با منشأ داخلی هم گفت: به باور من جریان اخیر «نه به واکسن داخلی و خارجی» هم وهن آموزههای دینی ما است و هم میان این جریان افرادی قرار دارند که میخواهند با دوگانهسازیهایی روح و روان جامعه را اذیت کنند.
ربیعی اضافه کرد: سؤال از افرادی که مخالف واکسیناسیون هستند این است که کرونا را باور ندارند یا واکسیناسیون را؟ اگر کرونا را باور ندارند چرا در تجمع ماسک زده بودند؟ اگر واکسیناسیون را قبول ندارند، یعنی میخواهند بگویند خود و اعضای خانواده شان از کودکی تاکنون هیچ واکسنی دریافت نکرده اند؟ دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری، هم خرید و هم تولید را، دو رویکرد دولت نسبت به واکسن کرونا از ابتدای شیوع این ویروس عنوان کرد و گفت: از روزهای اول دادهها و یافتههای تولید واکسن را در اختیار مجامع بینالمللی قرار دادیم، حتی با کشورهای پیشرفته در امور پزشکی، مبادلاتی صورت گرفته و ما با آنها به تولید مشترک رسیدیم.
ربیعی با اشاره به اینکه نزدیک به ۱۷میلیون دوز واکسن خریده شد، اظهارکرد واکسن ایرانی هم مراحل اولیه تولید مشترک را طی کرده و وضعیت خوبی دارد و تا بهار شاهد ورود آن به بازار خواهیم بود.
سخنگوی دولت تأکید کرد که وزارت بهداشت برنامهای آماده خواهد کرد تا مطابق آن از زمان ورود واکسن به کشور تا تزریق به نفر، به طور شفاف قابل مشاهده باشد و نوعی حکمرانی قابل قبول از قبیل خرید، تولید و توزیع در کشور به همت وزارت بهداشت را شاهد خواهیم بود و این اطمینان را به جامعه میدهیم که هیچ تبعیضی در این زمینه نخواهد بود و هر مقدار واکسن وارد شود بدون تبعیض و شفاف توزیع خواهد شد.
نجومی بگیر در دولت نداریم
ربیعی در واکنش به برخی ادعاها درباره وجود حقوقهای نجومی در دولت که براساس گزارش تفریغ بودجه دیوان محاسبات مطرح شد، تأکید کرد: اگر دیوان محاسبات کسی را در دولت سراغ دارد که حقوق ۴۵ میلیون تومانی میگیرد، معرفی کند و قطعاً از وی پس گرفته خواهد شد.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه در گزارش دیوان گفته شد اگر۳۰ درصد بدی آب و هوا، به هفت برابر حداقل دستمزد و پاداش پایان سال اضافه و جمع شود، به این رقم خواهد رسید، ادامه داد: دیوان محاسبات در این گزارش این احتمال را مطرح کرده که (شاید) یک نفر بتواند از (این فرمول حقوق) استفاده کند. اما دولت با تصمیمات بعدی خود جلوی این احتمال را گرفته و چنین حقوقهایی داده نمیشود.
ربیعی با بیان اینکه خود من از دانشگاه، حقوق هیأت علمی میگیرم، تصریح کرد: در گزارش دیوان گفته شد احتمال این وجود دارد که چنین حقوقهایی گرفته شود، بنابراین درست نیست که برخی براساس آن احتمال فرض کنند که عدهای چنین حقوقی گرفتند و این برای افکار عمومی خوب نیست که چیزی گفته شود که وجود ندارد.
دیوان محاسبات اطلاعات حقوق مدیران خود را بارگذاری نکرده است!
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری در ادامه همین بخش، به ماده ۲۹ برنامه ششم درباره انتشار یا در دسترس بودن حقوق کارکنان دستگاههای مختلف اشاره کرد و گفت: سه سال است که سامانه حقوق و دستمزد با تلاشهای سازمان امور استخدامی راهاندازی شده، بخش عمدهای از سازمانهای دولتی اطلاعات حقوق خود را بارگذاری کردند. البته هنوز از سوی دستگاههای خارج از دولت هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
ربیعی با بیان اینکه مطابق قانون همه قوا نهادها و مؤسسات عمومی باید اطلاعات حقوق مدیران خود را بارگذاری کنند، افزود: شنیدههای من حاکی است که حتی سازمان تهیه کننده گزارش (دیوان محاسبات) هم (اطلاعات حقوق مدیران خود را) در این سامانه بارگذاری نکرده است.
آخرین مراحل پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
سخنگوی دولت درباره آخرین تصمیم دولت برای پرداخت غرامت به بازماندگان هواپیمای اوکراینی و زمان انتشار گزارش فنی و محاکمه عاملان آن، با اشاره به اینکه گزارش دقیقی از سانحه تهیه شده و برای کشورهای مشارکت کننده در تحقیقات ارسال شد، افزود: کشورهای مشارکت کننده 6۰ روز فرصت دارند تا نظر خود را ارائه دهند. بنابراین (گزارش نهایی) بعد از گزارش قطعی کشورها انتشار عمومی هم خواهد شد. ربیعی با بیان اینکه درباره غرامت هم براساس کنوانسیون ورشو عمل میکنیم که مبلغ خسارت ۲ هزار و ۳۰۰ دلار بود، اظهارکرد: با توجه به اینکه این رقم مناسب نبود، معاونت حقوقی رئیس جمهوری استانداردهای دیگر بینالمللی را بررسی کرد و براساس این کنوانسیونها آنچه که معاونت حقوقی اعلام کرد، عدد ۱۵۰ هزار دلار بود. سخنگوی دولت تصریح کرد: برای جانباختگان ایرانی هم بنیاد شهید موظف شد که با خانواده آنها همراهی کند. ربیعی درباره رسیدگی کیفری به این پرونده هم گفت: اطلاعات دریافتی نشان میدهد رسیدگی کیفری به پرونده و کسانی که قصور داشتند در برخی مواد پایان یافته و در برخی موارد هم رو به پایان است.
سایر اخبار این روزنامه
# من - ماسک - میزنم
اتکا به توان داخلی منوط به وجود اعتماد است
پرونده هواپیمای اوکراینی در مسیر دادگاه
اقتصاد در دوراهی سرنوشتساز
غنیسازی که میگفتند نابود شده ۲۴ ساعته راهاندازی شد
عید کرونایی مسیحیان ایران
ورود نخستین کرونای انگلیسی به ایران
آی تهران رنگ آشنایت پیدا نیست
نمایش اقتدار پهپادی ارتش
قهر و آشتی در نشست شش کشور عربی
استفاده از مازوت در نیروگاههای کلانشهرها ممنوع شد
فیلمهای متقاضی حضور در سیونهمین جشنواره فجر اعلام شد
دروغهای برجامی و منافع ملی
نمایشگاه کتاب مجازی؛ تجربهای نو
هزینه تضاد دیدگاهها برای اقتصاد و سیاست