هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال ممنوع‌الخروج و ممنوع‌المعامله هستند

«شستا» با پرداخت بدهی فدراسیون فوتبال به‌صورت ریالی موافق بوده / فوتبالی‌ها بهتر از سیاسیون می‌توانند فدراسیون را اداره کنند/ مجلس مانع از مهندسی انتخابات خواهد شد

محمد محمدی سدهی / در حالی که فدراسیون فوتبال انتخابات سرنوشت‌سازی پیش رو دارد اما همچنان با مشکلات و چالش‌های زیادی روبه‌رو است. پرونده غرامت 6 میلیون یورویی مارک ویلموتس، بحث بدهی 2 میلیون یورویی فدراسیون به شرکت شستا بابت پرداخت قسط اول قرارداد ویلموتس، احتمال حضور اعضای کنونی هیأت رئیسه فدراسیون که جزو مسببان قرارداد با ویلموتس هستند از جمله مواردی است که انتخابات را تحت تأثیر خود قرار داده است. در این شرایط اهالی فوتبال امیدوارند با انتخاب یک مدیر متخصص و فوتبالی به وضعیت آشفته فوتبال سروسامان داده شود.
اسماعیل حسین زهی در خصوص بدهی فدراسیون به شرکت شستا به خبرنگار«ایران» گفت:‌«بخشی از بدهی فدراسیون فوتبال به شرکت شستا به‌صورت ریالی پرداخت شده و این موضوع نشان می‌دهد که شرکت شستا با پرداخت مبلغ بدهی به‌صورت ریالی موافق بوده به این دلیل فدراسیون فوتبال می‌تواند باقیمانده مبلغ را هم به‌صورت ریالی پرداخت و بدهی خود را با این شرکت تسویه کند. متأسفانه موضوع بدهی فدراسیون فوتبال به شرکت شستا به مزایده ساختمان‌های فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس کشیده شد؛ در حالی که این موضوع نباید به اینجا می‌رسید و باید وزرای ورزش و تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش از این موضوع با همدیگر به توافق می‌رسیدند و مانع از این کار می‌شدند. شرکت شستا و ساختمان‌های فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس به دولت اختصاص دارند و وزرای مربوطه می‌توانستند بدون سرو صدا با هم به توافق برسند.»این عضو فراکسیون ورزش مجلس در پاسخ به این سؤال که دلیل تعلل در رسیدگی قضایی به پرونده متخلفان قرارداد ویلموتس چیست؟ افزود:‌«در همان زمان اعضای هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال به مجلس آمدند و توضیحات خود را ارائه دادند، پرونده متخلفان در اختیار مسئولان قضایی است و آنها با دقت روی این پرونده کار می‌کنند و تعللی در این موضوع اتفاق نیفتاده است. علاوه بر این مجلس هم تا برخورد با متخلفان پرونده ویلموتس آن را دنبال خواهد کرد.»


حسین زهی در خصوص احتمال شرکت اعضای هیأت رئیسه فدراسیون و بازنشستگان در انتخابات بیان داشت:‌«این افراد در حال حاضر ممنوع‌الخروج و ممنوع‌المعامله هستند و اجازه حضور در انتخابات را هم ندارند. علاوه بر این طبق اساسنامه مصوبه فدراسیون فوتبال، بازنشستگان هم نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند. افرادی که می‌خواهند در انتخابات فدراسیون شرکت کنند باید از فیلترهای زیادی رد شوند و قطعاً کسانی در این انتخابات شرکت خواهند کرد که بازنشسته و متخلف نباشد. فوتبال ما با چالش‌های جهانی زیادی روبه‌روست و پرونده‌های زیادی در مجامع بین‌المللی داریم. پرونده غرامت به ویلموتس یکی از پرونده‌های بزرگ فدراسیون است؛ ما در فیفا به پرداخت غرامت 6.2 میلیون یورویی محکوم شدیم و حالا این پرونده در دادگاه عالی ورزش (CAS) در حال بررسی است و امیدوارم که شاهد اتفاقات بدی نباشیم و بتوانیم در این پرونده پیروز شویم.»این عضو فراکسیون ورزش مجلس در ادامه افزود:‌«نیاز است یک کارگروه حقوقی در حوزه بین‌الملل داشته باشیم تا قراردادهایی که منعقد می‌شود بررسی و پس از تأیید و تصویب، انعقاد نهایی صورت بگیرد. باید کاری در این مورد صورت بگیرد وگرنه در آینده هم شاهد چنین اتفاقاتی خواهیم بود.»
حسین زهی گفت:‌«در روزهای اخیر صحبت‌هایی در خصوص حضور فوتبالی‌ها در انتخابات ریاست فدراسیون شد که اتفاق خوبی است اما این افراد هم باید واجد شرایط باشند. فوتبالی‌ها بهتر از سیاسیون می‌توانند فدراسیون فوتبال را اداره کنند. سال‌هاست صحبت از این است که اداره امور مختلف به افرادی اختصاص یابد که در آن زمینه تخصص داشته باشند و امیدوارم که در این دوره این اتفاق بیفتد و اداره فدراسیون به یک فرد فوتبالی و متخصص سپرده شود تا بتواند با تخصصی که دارد کارها را به بهترین نحوممکن پیش ببرد. در ضمن تأکید می‌کنم برخلاف برخی شایعات و گمانه‌زنی‌ها، مجلس اتفاقات را با دقت رصد می‌کند و مانع از مهندسی انتخابات خواهد شد.فوتبال در میان مردم ما اهمیت زیادی دارد و این ورزش می‌تواند باعث شور و نشاط بیشتر در جامعه شود.»

بــــرش

فغانپور: شستا می‌دانست چک فدراسیون معتبر نیست

یکی از ابهامات پرونده بدهکاری فدراسیون فوتبال به شستا، صدور چک دو میلیون یورویی بدون امضا و مهر رئیس وقت فدراسیون فوتبال (مهدی تاج) است. صفی‌الله فغانپور، مسئول امور حقوقی فدراسیون فوتبال در این خصوص به ایسنا گفت:«ما به‌صورت علی‌الحساب چکی را در اختیار مسئولان این شرکت قرار دادیم و قرار شد وقتی فدراسیون مطالبات خود را از فیفا دریافت کرد، این بدهی را پرداخت کند. چک قانونی صادر نشد و مسئولان این شرکت می‌دانستند که دو میلیون یورو به صرف امضای خزانه‌دار فدراسیون دارای درجه اعتبار نیست. ما می‌گوییم اصولاً وقتی اولین قسط پرداخت می‌شود، مابقی اقساط هم ارزش همان روز حساب و کتاب می‌شود. دو میلیون یورو در آن زمان معادل 25 میلیارد تومان بود و ما تا به حال 16 میلیارد تومان پرداخت کردیم. ضمن اینکه مارک ویلموتس هنوز قادر به انتقال دستمزد دو میلیون یورویی خود از حسابش در زراعت بانک ترکیه نشده است.»