روزنامه کيهان
1399/10/22
اخبار ویژه
ایران 130 میلیون لیتر بنزین به ونزوئلا فروختنفتکشهای ایرانی با محمولههای چندمیلیون تنی در حال نزدیک شدن به سواحل سوریه و ونزوئلا هستند.
این خبر را وبسایت رادیو فردا به نقل از شرکت ردیابی نفتکشها(تانکر ترکرز) منتشر کرد و نوشت: یک نفتکش ایران با دو میلیون بشکه محموله نفت خام، از کانال سوئز گذشته و احتمالا روز دوشنبه به بندر بایناس سوریه میرسد. ونزوئلا نیز در سال گذشته یک محموله 2 میلیون بشکهای نفت خام و چندین محموله بنزین از ایران دریافت کرده است.
سوریه قبل از جنگ داخلی روزانه حدود 400 هزار بشکه تولید نفت خام داشت، اما طی سالهای گذشته این میزان به 24 هزار بشکه سقوط کرده است.
تانکر ترکرز همچنین گزارش داده که سه نفتکش «فارست»، «فورچون» و «فاکسون» ایران، در مجموع با 130 میلیون لیتر بنزین در حال رسیدن به ونزوئلا هستند.
قبلا بلومبرگ گزارش داده بود 10 نفتکش ایران با بار بنزین راهی ونزوئلا شدهاند. معمولا، از مسیر جنوب آفریقا 45 روز طول میکشد که نفتکشهای ایرانی به ونزوئلا برسند. انتظار میرود نفتکشهای دیگر ایران نیز به زودی از جنوب قاره آفریقا رد شوند.
این نفتکشها معمولا بعد از خالی کردن محمولههای بنزین ایران در بنادر ونزوئلا، نفت خام سنگین آن کشور را به مقصد کشورهای آسیایی بار میکنند.
ایران اوایل سال جاری یک محموله بنزین و مواد شیمیایی 1/5 بشکهای را به پنج نفتکش تحویل ونزوئلا داد، اما دومین محموله سوخت ایرانی که کمی بیش از یک میلیون بشکه بود و توسط چهار نفتکش حمل میشد، توسط آمریکا توقیف شد. البته ایران اعلام کرد که آن محموله را قبلا فروخته بوده و از این رو دیگر آن را متعلق به خود نمیداند.بلایی که سرمان آوردید واقعاً از فهم ما خارج است
یک روزنامه اقتصادی میگوید منتظر بود آقای روحانی سخنانش را پس بگیرد اما نگرفت.
روزنامه جهان صنعت نوشت: چند روز از آخرین جمله قصار حسن روحانی گذشته است. سه روز صبر کردیم گفتیم شاید حرفش را تکذیب کند یا پس بگیرد. چون دکتر گفته بود بعضی از کالاها را طوری گران کردیم که بعضیها اصلا نفهمیدند! اما متأسفانه نه حرفش را پس گرفت و نه آن را تکذیب کرد.
نویسنده میافزاید: من فکر میکنم منظور دکتر از «بعضیها» خودش و کابینه دولت بود. من هم جای دکتر بودم، در زعفرانیه زندگی میکردم و حقوق آن چنانی به علاوه سبد خواروبار میگرفتم، متوجه گران شدن کالاها نمیشدم.
اما در حال حاضر مسئلهای که ۸۰ میلیون انسان را آزار میدهد این است که چون دکتر خودش نفهمیده که اجناس گران شده، فکر میکند دیگران هم نفهمیدهاند و نمیفهمند.
دکتر از یک جهت راست میگوید. این بلایی که ایشان و رفقایشان بر سر ما آوردهاند واقعاً از فهم ما خارج است و من به نوبه خودم میدانم که هنوز نفهمیدهام ایشان و رفقایشان چه بلایی سر ما آوردهاند.بانوی دیپلمات یا جانور آمریکایی؟!
روزنامه حزب اشرافی و لیبرال کارگزاران، از دیپلمات هتاک و کلاهبردار آمریکایی، با ادبیاتی مثبت و به عنوان «بانوی دیپلمات» و «خواستار بازگشت به توافق با ایران» یاد کرد.
سازندگی در گزارشی با عنوان «بانوی دیپلمات در دولت بایدن»، به انتصاب وندی شرمن به معاونت وزارت خارجه در دولت بایدن پرداخته و نوشت: جو بایدن، رئیسجمهوری جدید آمریکا و تیم انتقالیاش برای دو پست کلیدی دولت فدرال یعنی شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه، معاونینی را برگزیدند تا بدین طریق مقامهای پیشین در دولت اوباما در دولت جدید شروع به فعالیت کنند. وندی شرمن از چهرههای فعال قدیمی در حوزه دیپلماسی قرار است معاون وزیر امور خارجه بایدن، یعنی تونی بلینکن شود. شرمن پیش از این به عنوان معاون وزیر خارجه در امور سیاسی و در قامت مذاکرهکننده اصلی در فرآیند توافق هسته ای با ایران در زمان ریاست اوباما فعالیت داشت.
وندی شرمن، دیپلمات کهنه کار آمریکایی است. او در کارنامه سیاسیاش عناوین متفاوتی را برعهده داشت، زمانی معاون سیاسی پیشین وزارت خارجه آمریکا بود و در زمان ریاستجمهوری بیل کلینتون رئیس هیئت مذاکرهکننده هستهای با کره شمالی. در یک برهه زمانی و با کنارهگیری ویلیام برنز از سمت معاونت وزارت خارجه آمریکا، گمانهزنیهایی جدی درباره احتمال نامزدی وندی شرمن برای این سمت مطرح شده بود. وندی شرمن که قرار است در کابینه جدید بایدن عنوان معاونت وزیر خارجه را عهدهدار شود بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ در قامت معاون هیلاری کلینتون و جان کری، وزرای خارجه وقت آمریکا (در دوران ریاست اوباما) فعالیت داشت. او همچنین در جریان مذاکرات هستهای میان ایران و ۶ کشور جهان از جمله آمریکا به نمایندگی از واشنگتن به شکل جدی نقشآفرینی کرد. شرمن اخیرا مصاحبهای داشته و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بایدن بر اساس تعهدی که داده قادر است به برجام بازگردد یا خیر گفته بود، رئیسجمهوری جدید آمریکا میتواند به برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بازگردد؛ با این حال این حقیقت را باید لحاظ کرد او برای نیل به این مقصود با چالشهای جدی روبهرو است که همین مسئله کارش را دشوار کرده است.
آنچه روزنامه سازندگی درباره سوابق شرمن مغفول گذاشته، ادبیات موهن وی است که مدعی شده بود «فریبکاری در ژن ایرانیهاست»! او در عین حال در خاطراتش تصریح میکند که جلیلی در مذاکرات، ما را عذاب میداد.
او همچنین فاش میکند که با گرفتن ژست بغض و گریه، طرف ایرانی را وادار کرده که از برخی خواستههایش در مذاکرات عقبنشینی کند! به گفته شرمن، او در برخی مواقع، طرفهای ایرانی را به اسم کوچک صدا میکرده تا تاثیرگذار باشد و ضمنا تصاویر نوه خود را با طرف ایرانی مبادله کرده است.
شرمن در عین حال در دولت اوباما از جمله مسئولان گزارش به اسرائیل در جریان مذاکرات هستهای با ایران بود.
محافل رسانهای شبهاصلاحطلب پیش از این از کسانی مانند مادلین اکبرایت وزیر خارجه و اسبق آمریکا هم به عنوان بانوی دیپلمات یاد کردهاند و حال اینکه در محافل آمریکایی و اروپایی از او به عنوان جاسوس سیاسی یاد میکنند.
سوخت مازوت به جای گاز نتیجه سوءمدیریت دولت است
قطع گاز در کشوری که دومین دارنده ذخایر گاز در جهان است، صرفاً نشانه سوءمدیریت وزارت نفت و دولت است.
روزنامه جوان در این زمینه نوشت: برای کشوری که با ذخایر ۳۴ تریلیون مترمکعبی دومین دارنده ذخایر گاز جهان است و روزانه یکمیلیارد مترمکعب گاز تولید میکند، قطع گاز تنها میتواند نشانه سوءمدیریت دولتی باشد، چه در حوزه تولید و مصرف کاملاً برخلاف منافع ملی عمل میکند. چه در حوزه تولید که میادین مهم گازی کشور را در بلاتکلیفی و تأخیرهای خستهکننده قرار داده، و چه در زمینه رهاسازی پروژههای مهم که از سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران است. در دولت گذشته، یک اقدام مهم و اساسی برای غلبه بر کمبود گاز در فصول سرما انجام شد که در دولت فعلی رها شد.
زمستان ۱۳۸۶ که کشور با کمبود گاز مواجه شد، وزارت نفت تصمیم گرفت برای تکرار نشدن آن بحران، اقدام به ذخیرهسازی گاز در میادین تخلیهشده نفتی و گازی کند. دو پروژه مهم شامل تزریق گاز به مخازن سراجه قم و شوریجه خانگیران، در فصول گرم سال با تزریق گاز پر میشدند تا در فصول سرد برای مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنعتی به خطوط لوله سراسری وارد شود. این پروژهها بین ۱۵ تا ۲۰میلیون مترمکعب گاز به صورت روزانه به خط لولهها تزریق میکردند تا مشکلی مثل امروز گریبان کشور را نگیرد. در ادامه این پروژهها، ۱۵ تا ۴۰ میدان تخلیهشده نفتی و گازی، برای ذخیرهسازی گاز در نظر گرفته شد که وقتی به دولت یازدهم رسید، همه این پروژهها متوقف شد و دیگر خبری از ذخیرهسازی گاز نبود؛ راهکاری که در کشورهای بزرگ جهان نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
اما این تنها اشتباه وزارت نفت نیست؛ در گذشته برنامهریزیهای دقیقی برای احداث واحدهای دریافت گاز مایع در صنایع و نیروگاهها صورت گرفته بود تا این بخش مصرفی، گاز مورد نیاز خود را بهصورت گاز مایع ذخیرهسازی کنند تا در روزهای سرد، بدون نیاز به دریافت گاز طبیعی از خط لوله، از گاز مایع استفاده کنند. دولت یازدهم و دوازدهم نیز این پروژهها را متوقف کرد تا در نهایت، کشور را با تولید یکمیلیارد مترمکعبی خود، در وضعیت اسفناکی قرار دهد. اگر وزارت نفت طی هفتسال گذشته، بدون لجبازی و قرار گرفتن در موضعی که منافع کشور را به خطر انداخت، به ریلگذاریهای گذشته وفادار میماند و آنها را اجرایی میکرد، نه پدیدهای به نام قطع گاز صادراتی را شاهد بودیم و نه استفاده از مازوت در نیروگاههای کشور.
یک مصداق ساده در این باره، ماجرای پروژه ایران الانجی است؛ پروژهای که با بیش از ۴۰ درصد پیشرفت، تحویل دولت یازدهم شد و از آن روز تا امروز، هیچ اتفاقی در آن رخ نداده و هفت سال است که تأسیسات آن زیر آفتاب رها شده است. اگر این پروژه که سرمایهگذاری ۳ میلیارد دلاری برای آن شده، توسط دولت تکمیل میشد، میتوانست کمک بزرگی باشد برای ذخیرهسازی گاز مایع در صنایع و نیروگاهها، اما همه این راهکارها کنار گذاشته شد.
وزیر نفت هم در واکنش به کمبود گاز و مصرف مازوت در بخش نیروگاهی میگوید مردم فکر میکنند پنجره را باز بگذارند، کرونا نمیگیرند؛ اگر پنجره را ببندند همه چیز درست میشود! برای درج در تاریخ بنویسیم که وزیر نفت دولت تدبیر و امید، بدون قبولاشتباهات خود در مدیریت تولید، ذخیرهسازی و مصرف گاز، دیواری کوتاهتر از مردم پیدا نکرد و آنها را مقصر «مازوتسوزی» دانست.
سایر اخبار این روزنامه
زمستان داغ آمریکا خبری از انتقال آرام قدرت نیست!
پیغام رازآلود: واکسن نزنید، فلج کنید!(یادداشت روز)
اخبار ویژه
شمار مبتلایان به ویروس کرونا به 90 میلیون نفر رسید /آمریکا، هند و برزیل در صدر
تزریق واکسن ایرانی کرونا به سومین گروه داوطلبان آغاز شد
سبک مدیریتی حاج قاسم گمشده عرصۀ اقتصادی ماست
حمایت فائزه هاشمی از تحریمهای ترامپ رسوایی جدید مدعیان اصلاحات
رونمایی از تندیس سردار سلیمانی در برج میلاد و تجلیل از خانواده شهید فخریزاده در مجلس
زلفهای گرهزده به نردههای کاخ سفید (نکته)
بازار بورس یک نهاد اصلی در ایجاد و حفظ تعادل در اقتصاد کشور است
اسرائیل در مقابل بارانی از موشکهای ایرانی توان مقاومت نخواهد داشت
اموال نامشروع سوءاستفادهکنندگان از موقعیت شغلی پس گرفته میشود
دولت و مجلس دست ما اصلاحطلبان بود اما اصولگرایان مردم را ناامید کردند!
زمستان داغ آمریکا خبری از انتقال آرام قدرت نیست!
زمستان داغ آمریکا خبری از انتقال آرام قدرت نیست!