روزنامه کيهان
1399/10/22
اموال نامشروع سوءاستفادهکنندگان از موقعیت شغلی پس گرفته میشود
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، بهمن ماه سال 98 بود که مجلس شورای اسلامی به منظور اجرایی شدن اصل 49 قانون اساسی طرح «اعاده اموال نامشروع» را تصویب و آن را تبدیل به قانون کرد.این قانون که با هدف مقابله و مبارزه با فساد تصویب شده به دنبال آن است که اموال نامشروع مسئولان را که به واسطه سوءاستفاده از جایگاه شغلی و مدیریتی آنها کسب شده شناسایی و به بیتالمال یا صاحبان حق بازگرداند.
در همین راستا آیتالله رئیسی نیز در جهت اجرای همهجانبه و سریعتر این قانون و تقویت و تسریع مبارزه با فساد بهخصوص فساد در بین مدیران و مسئولان، دستورالعملی را ابلاغ نموده که مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه و دادستانی کل کشور را موظف میکند ظرف مدت یک ماه با کمک سامانه رسیدگی به دارایی و اموال مسئولان، مقدمات اجرای این قانون را فراهم و شناسایی این گونه اموال را آغاز کنند.
بر اساس این دستورالعمل، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، دستگاههای امنیتی، پلیس و سازمانهای مردمنهاد به دادستانی کل کشور در شناسایی اموال نامشروع کمک خواهند کرد و دادستانی موظف است با اولویت رسیدگی به ثروتهای کلان نامشروع و بدون ملاحظه مقام و مسئولیت فرد خاطی به تخلفات رسیدگی نماید.
ماده 11 این دستورالعمل تصریح میکند: «رسیدگی به اموال موضوع قانون و اعاده آن، منوط به وجود اتهام کیفری و یا اثبات جرم نیست و ترتيبات رسیدگی به اموال موضوع قانون نیز تابع ترتيبات شناسایی و رسیدگی به جرایم نمیباشد.»
دور زدن قانون
و پنهان کردن اموال، ممنوع
دستورالعمل اجرایی فوقالذکر دادستانها را موظف میکند، انتقال احتمالی این اموال نامشروع به همسر، خویشاوندان، شرکا و مرتبطین مسئول مربوطه را نیز با ذكر ادله و قرائن پیگیری و با آن برخورد کنند و راه فرارهای اینچنینی را سد نمایند.
ضمن آنکه ردیابی پولهایی که به خارج از کشور منتقل شدهاند و استفاده از قابلیتهای درون قوه قضائیه و دستگاههای اطلاعاتی و نظارتی کشور و همچنین فعال نمودن ظرفیت مقررات بینالمللی، برای استرداد این اموال نیز جزو وظایف دادستانی کل کشور خواهد بود.
راهاندازی شعب ویژه برای اجرای سریعتر
قانون اعاده اموال نامشروع
همچنین در این دستورالعمل و برای اجرای سریع و عادلانه قانون، پیشبینی شده است که شعبه یا شعب حقوقی ویژهای در تهران به همین منظور تشکیل شود.
در صورت اثبات نامشروع بودن اموال فرد خاطی، دادگاهها موظف هستند حکم به استرداد تمامی اموال مذکور و عواید ناشی از آن حسب مورد به عنوان جریمه یا خسارت به بیتالمال یا صاحب حق را صادر نمایند.
در دستورالعمل قوه قضائیه به نهادهای نظارتی تکلیف و از مردم خواسته شده تا اطلاعات راجع به اموالی را که مظنون به عدم مشروعیتند، به دادستان کل کشور معرفی کنند.
دادستان کل کشور پس از بررسی مقدماتی، اطلاعات جمعآوری شده را برای دادستان میفرستد و دادستان با استفاده از ظرفیتهای قوه قضائیه، تحقیق درباره منشأ اموال مورد نظر و چگونگی جمعآوری آنها توسط مظنون را
آغاز میکند.
سایر اخبار این روزنامه
زمستان داغ آمریکا خبری از انتقال آرام قدرت نیست!
پیغام رازآلود: واکسن نزنید، فلج کنید!(یادداشت روز)
اخبار ویژه
شمار مبتلایان به ویروس کرونا به 90 میلیون نفر رسید /آمریکا، هند و برزیل در صدر
تزریق واکسن ایرانی کرونا به سومین گروه داوطلبان آغاز شد
سبک مدیریتی حاج قاسم گمشده عرصۀ اقتصادی ماست
حمایت فائزه هاشمی از تحریمهای ترامپ رسوایی جدید مدعیان اصلاحات
رونمایی از تندیس سردار سلیمانی در برج میلاد و تجلیل از خانواده شهید فخریزاده در مجلس
زلفهای گرهزده به نردههای کاخ سفید (نکته)
بازار بورس یک نهاد اصلی در ایجاد و حفظ تعادل در اقتصاد کشور است
اسرائیل در مقابل بارانی از موشکهای ایرانی توان مقاومت نخواهد داشت
اموال نامشروع سوءاستفادهکنندگان از موقعیت شغلی پس گرفته میشود
دولت و مجلس دست ما اصلاحطلبان بود اما اصولگرایان مردم را ناامید کردند!
زمستان داغ آمریکا خبری از انتقال آرام قدرت نیست!
زمستان داغ آمریکا خبری از انتقال آرام قدرت نیست!