روزنامه مردم سالاری
1399/10/22
مشارکت مشروط اصلاحطلبان در انتخابات ۱۴۰۰
حدود ۵ ماه تا انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده، اما فضا همچنان در حوزه سیاست داخلی سرد است. بااینحال گعدهها و جلسات در میان احزاب و جناحهای سیاسی داغ است و خبرهای متعددی از این فعالیتها برای رسیدن به سازوکارهای مناسب انتخاب نامزد نهایی به گوش میرسد. بر همین اساس آخرین خبر گفتوگویی با مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب اصلاحطلب مردمسالاری و نماینده سابق مجلس انجام داده که از فعالیتهای اصلاحطلبان در این خصوص بگوید. او در این مصاحبه تصریح میکند دوست داریم ظریف بیاید، اما خودش تمایل ندارد.دکتر کواکبیان گفت: در جبهه اصلاحات ما سه راهبرد داشتیم یک راهبرد این بود که مشارکت در انتخابات و معرفی کاندیداها با هر قیمتی و بدون شرط، یک سری هم میگفتند اصلاً نباید در انتخابات بیاییم و ضرورتی ندارد. این دو نظر در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات رأی نیاورد. الان موضع مشترک شورای هماهنگی این است که در انتخابات ۱۴۰۰ بهصورت مشروط شرکت کنیم با سه شرط رقابتی و عادلانه بودن انتخابات، داشتن نامزد اصلاحطلب و زمینهسازی برای حضور گسترده مردم.
وی افزود: نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان نیز با حضور ۳۰ دبیر کل حزب اصلاحطلب بهعلاوه ۱۰ فرد حقیقی غیرحزبی که در سطح ملی مطرح باشند نامزد نهایی را مشخص میکند. ما نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان را اینطور میبینیم که یک جریان دموکراتیک و از دل احزاب بیرون آمده است که قرار شده مصداق ریاست جمهوری را احزاب معرفی کنند. چند نفر مأموریت پیدا کردند که با آقای خاتمی تعامل داشته باشند و به ده نفر برسند که باید در شورای هماهنگی رأی بگیرند و این ۴۰ نفر نهاد اجماع ساز میشوند. مثلا موسویخوئینیها میتواند یکی از این ده نفر باشد.
دبیر کل حزب مردمسالاری ادامه داد: مشارکت تا ۵ درصد با پیروزی اصولگراها همراه است و از ۱۵ تا ۵۰ درصد قشر خاکستری مؤثر هستند که خیلی حزبی و جناحی فکر نمیکنند و از ۵۰ درصد به بالا اگر مردم مشارکت داشته باشند این در سبد آرای اصلاحطلبان خواهد بود و من میگویم اگر مردم بالای ۵۰ درصد شرکت کنند باز اصلاحطلبان آرای خودشان را دارند، ولی در بخش خاکستری رأی که بیشتر مواقع گرایش به اصلاحطلبها داشتند شاهد کاهش هستیم مثلا اگر در همان حدود ۴۰ درصدی که در انتخابات مجلس مشارکت بود در همان حد در خرداد ۱۴۰۰ هم مردم حضور پیدا کنند حتماً اصلاحطلبها هیچ شانسی برای پیروزی ندارند. به نظرم اگر امروز انتخابات برگزار شود مشارکت مردم بیشتر از اسفند ۹۸ نیست و این به برکت حمایت اصلاحطلبان از دولت روحانی و عملکرد دولت اوست!
نماینده مردم در تهران در مجلس دهم تصریح کرد: ما در حزب مردمسالاری گفتیم که اگر نامزدی از اصلاحطلبها نباشد اصلا از هیچکس حمایت نمیکنیم. نامزد حزبی خودمان را هم در کنگره حزب در ۳۰ بهمن مشخص و به نهاد اجماع ساز معرفی میکنیم. هیچ بحثی از نامزدها قبل از کنگره خودمان نخواهیم داشت و هر چه نهاد اجماع ساز تصمیم بگیرد حتماً حمایت میکنیم. به نظرم در بهمنماه ترکیب کامل نهاد اجماع ساز مشخص میشود، اما درباره مصداق نامزد اصلاحات بعید است تا پایان سال به نتیجه قطعی برسند. وی گفت: تصویب کردیم که نامزد ما حتماً از داخل اصلاحات باشد و نهاد اجماع ساز حتماً به علی لاریجانی نخواهد رسید مگر این که یکی، دو حزب بخواهند سرپیچی کنند. کواکبیان ادامه داد: معتقدم اگر کسی سابقه همکاری با این دولت را دارد این نقطه قوت او نخواهد بود، ولی این که چقدر نقطه ضعفش هست بستگی به بحثهایی دارد که در نهاد اجماع ساز شکل بگیرد. البته آقای ظریف با دیگران فرق دارد، چون ظریف بیش از این که حزبی باشد، پراگماتیست و عملگراست. با خودش هم دو سه بار صحبت کردم، اما ایشان چندان تمایلی ندارد هرچند حزب ما هم دوست دارد ایشان بیاید. ایشان اگر بیاید جریان اصلاحطلبان استقبال میکند و این به خاطر شرایطی است که کشور در حوزه روابط بینالملل نیاز دارد.
وی همچنین درباره حضور احتمالی محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری گفت: احمدینژاد ممکن است تا وزارت کشور هم بیاید، اما معتقدم تائید نمیشود البته دستبردار نخواهد بود و احتمالا از یک نفر حمایت میکند و بعد هم میگوید اگر تائید میشد رأی میآورد. او بهتازگی کلیپی منتشر کرده که سال ۸۸ یک گروه ضربتی از اشرافیت بوده که میآمدند و مردم را میزدند، چرا این حرف را همان زمان نگفت؟ معلوم است که میخواهد از فضا سوءاستفاده کند. کواکبیان گفت: برای مجلس یازدهم میخواستیم لیست ۲۹۰نفره بدهیم اما ۶۰نفر بیشتر نداشتیم، رد صلاحیتها باعث شد کسی برای حمایت نداشته باشیم و هرکسی که مردم را از مشارکت مأیوس کند در خط ترامپ و ضد انقلاب است. مشارکت ۴۰ درصدی در انتخابات مجلس زیر زبان اصولگرایان مزه کرده است. در صورت مشارکت زیر ۵۰ درصد، اصلاحطلبان باید از پاستور خداحافظی کنند. افزایش مشارکت مردم ضریب امنیت ملی را افزایش میدهد.
وی در پایان گفت: حزب کارگزاران سازندگی تاکنون با روند شورای هماهنگی جبهه اصلاحات همراهی کرده، ولی اگر به هر دلیلی راهش را جدا کند ممکن است بقیه احزاب همچنین راهی را بروند البته فکر نمیکنم چنین رفتاری داشته باشند در عین حال نمیتوان یک حزب را مجبور به کاری کرد. در انتخابات مجلس هم دیدید چگونه کف رأی افراد و احزاب مشخص شد بنابراین معتقدم این دوستان هم همراهی میکنند.
سایر اخبار این روزنامه
خانه پدری جلال در قرق یک قاچاقچی؟!
زوال و دوام دموکراسی!
دستیابی به ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن اسلب
وارث یک استبداد سنتی در دل آشپزخانه!
امیدواری واشنگتن به عزل ترامپ
مشارکت مشروط اصلاحطلبان در انتخابات ۱۴۰۰
پرواز بیت کوین بر فراز مصرف برق کشور
آمار قربانیان کرونا چگونه دو رقمی شد؟
بررسی پیشنهاد تعطیلی ۲ هفتهای آموزش مجازی
دستورالعمل رئیس قوه قضائیه برای پس گرفتن اموال و داراییهای نامشروع