گفت‌وگوی سران درباره معیشت و سلامت

گروه سیاسی / دو هفته بعد از نشست سران قوا در محل مجلس شورای اسلامی، دیروز آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه میزبان حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس بود. معیشت و سلامت دو محور اصلی گفت‌وگوهای سران سه قوه در این نشست بوده است.  به گزارش میزان، سید ابراهیم رئیسی در پایان این نشست با بیان اینکه امروز انتظار مردم از قوای سه گانه آن است که در اقدامات‌شان امیدآفرین و گره‌گشا باشند، اظهار داشت: تلاش همه دستگاه‌ها باید بر شعار «ما می‌توانیم» باشد؛ حقیقتاً تولید را جهش دهند و موانع تولید را رفع کنند. رئیس دستگاه قضا افزود: این اقدامات می‌تواند به خنثی‌سازی تحریم‌ها و بی‌اثر کردن آنها بینجامد؛ مدیران و کارآفرینان و سرمایه‌گذارانی که در این میدان باشند از آنها پشتیبانی خواهد شد.
وی  با اشاره به دو محور مورد بحث سران قوا یعنی معیشت و سلامت مردم، گفت: این موارد باید برای همه مسئولین مورد توجه و تأکید باشد؛ سلامت از نکاتی است که مورد توجه و انتظار مردم است، ما نیز بر این مسأله تأکید می‌کنیم که می‌تواند سلامت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و یک نظام سالم اداری را رقم بزند. رئیسی تأکید کرد: این نظام سلامت اداری می‌تواند برای مردم رفع دغدغه کند و برای آنها افزایش امید و اعتماد به دنبال داشته باشد.
روحانی: مردم درباره تهیه واکسن کرونا
نگران نباشند


رئیس جمهوری هم در حاشیه جلسه سران سه قوه؛ سلامت، معیشت، بی‌اثر کردن و لغو تحریم‌های ظالمانه را محورهای گفت‌وگوهای این نشست ذکر کرد و افزود: در زمینه سلامت، مردم کار بسیار بزرگی در این مدت انجام دادند و با اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی آمار فوتی‌ها دوباره به دورقمی برگشت و برای ما بسیار مهم است که این آمار را پایدار نگه داریم.
به گزارش ایرنا، روحانی با تأکید بر اینکه مسأله سلامت مردم و مقابله با کرونا جزو موارد اصلی و مورد توجه ویژه دولت است، گفت: در فضای مجازی صحبت‌ها و دغدغه‌هایی درباره واکسن برای مردم بیان می‌شود. بدون تردید یکی از مسائل مهم دولت در این مقطع تأمین واکسن مورد نیاز مردم است. چه ساخت داخلی که اقدام می‌شود و چه خرید از شرکت‌های مطمئنی که مورد اعتماد صد درصد است و دولت می‌تواند در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.
وی افزود: دولت هم در زمینه تهیه واکسن از کواکس درخواست را مطرح کرده و هم پول آن را پرداخت کرده است و میلیون‌ها دوز واکسنی که از این طریق خریداری شده، در اختیار مردم قرار می‌گیرد. از منابع دیگر هم دنبال تهیه واکسن هستیم. بنابراین مردم در این زمینه اصلاً نگرانی نداشته باشند.
رئیس دولت تدبیر و امید در ادامه به مسأله معیشت مردم اشاره کرد و گفت: لایحه بودجه دولت و اقدامی که مجلس شورای اسلامی در زمینه بودجه سال آینده انجام می‌دهد، یکی از مسائل مهم در زمینه معیشت سال آینده  مردم است. امروز هم با رؤسای مجلس و قوه قضائیه بحث‌هایی درباره آنچه در لایحه دولت آمده بوده و آنچه در کمیسیون تلفیق انجام می‌گیرد، گفت‌وگو شد. تلاش ما این است که نظرات دولت و مجلس به هم نزدیک‌تر شود و ما بتوانیم به اهدافی که در این لایحه مورد نظر ما بوده است، توسط کمیسیون تلفیق و بعد مجلس شورای اسلامی- با نزدیک شدن افکار و همفکری‌هایی که باید در این زمینه انجام بگیرد- برسیم.
روحانی  اضافه کرد: امروز تصمیم گرفتیم بخش اجرا و کمیسیون تلفیق، جلسات بیشتری داشته باشد تا بودجه به گونه‌ای تصویب شود که به نفع همه مردم و اقتصاد و رشد و توسعه کشور باشد. تلاش همه ما این است که وابستگی بودجه جاری را از نفت برای همیشه از بین ببریم و این کار در این چند سال اخیر بخوبی انجام گرفته است یعنی وابستگی بودجه اجرایی به نفت همواره کاسته شده است و امسال هم همین طور خواهد بود و امیدواریم هزینه‌های جاری ما به نفت وصل نشود و از منابع دیگر تأمین شود.
رئیس جمهوری با بیان اینکه همه نیازهای ضروری کشور تا امروز خریداری شده است، ‌افزود: همه سفارشات مربوط به کالاهایی که در سال ۱۴۰۰ وارد می‌شود، بحث شد. بنابراین همه نیازهای مردم در سال ۹۹ هم خریداری و هم تأمین شده است و برای سال آینده هم انجام می‌گیرد. روحانی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص بازگشت امریکا به برجام با بیان اینکه منطق ما در زمینه تحریم روشن است، گفت: تحریم یک عمل ظالمانه از سوی دشمنان ایران و مردم ایران است که باید برداشته شود. وی گفت: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، تعهد در برابر تعهد، هر گام عملی در برابر گام عملی است. ما خیلی دل‌مان می‌خواهد در پایان دولت دوازدهم اگر خدا توفیق داد و در مردادماه وقتی تحویل دولت سیزدهم دادیم، امیدواریم آن زمان هم کرونا را مهار و کنترل کرده باشیم و هم از تحریم عبور کرده باشیم تا دولت سیزدهم بتواند با جاده‌ای هموارتر همه اهداف ملی ملت بزرگ ایران را اداره کند.
بارک‌الله قالیباف به روحانی
برای کاهش وابستگی بودجه به نفت
رئیس مجلس هم با بیان اینکه مباحث به دو صورت راهبردی و روشی مطرح می‌شود و اولویت حل مشکلات مردم است، یکی از موضوعات مهم جامعه را سند مالی بودجه کشور برشمرد و افزود: در حوزه راهبردها، بین قوا هماهنگی و وحدت نظر کامل وجود دارد و همان طور که رئیس محترم جمهوری عنوان کردند، هر سه قوه به دنبال این هستیم که کاهش وابستگی بودجه به نفت را بیشتر از گذشته پیش ببریم. قالیباف ادامه داد: آقای رئیس جمهوری نیز بر این مسأله تأکید و عنوان کرده بودند که چون ما به سمت کاهش وابستگی به نفت حرکت می‌کنیم به ما «بارک الله» بگویید؛ من در جلسه امروز به ایشان گفتم و اینجا هم تکرار می‌کنم که «بارک الله و صدبارک الله»! در این مسیر گام برداریم و این یکی از محورهای مهم و اساسی در اصلاح ساختار بودجه و تورمی است که هر روز افزایش می‌یابد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه این اهداف در بودجه مشترک است، گفت: ولی اختلاف سلیقه و روشی که به آن دست یابیم، وجود دارد، لذا مقرر شد هفته آتی رؤسای کمیته‌های مصرف و درآمد و همچنین رئیس کمیسیون تلفیق نشستی را با ستاد اقتصادی دولت داشته باشند تا در روش‌ها و اختلاف سلایق فعلی، با وحدت بیشتری مسائل را پیش ببریم. قالیباف اظهار امیدواری کرد با این روند بتوان بودجه را از کمیسیون تلفیق به صحن ارائه کرد تا این بودجه که در حقیقت سند زندگی مردم و سند مالی دولت است، به گونه‌ای عمل کند که معیشت و سلامت مردم را به بهترین نحو پیش ببرد.
وی تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی و دولت با نظر رهبر معظم انقلاب در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اصرار داریم که اولویت را به تولید دهیم تا پیشنهاداتی که در تلفیق به تصویب رسید، پس از رأی در صحن علنی و تأیید در شورای نگهبان، مالیات در حوزه تولید کاهش چشمگیری پیدا کند. قالیباف یکی دیگر از مشکلات اقتصاد کشور را دلالی و سوداگری خواند و اضافه کرد: در این بخش شرایط سخت مالیاتی را اعمال خواهیم کرد تا افرادی که در این بازار آشفته پول بی‌زحمت به دست می‌آورند، اجازه فرار مالیاتی نداشته باشند. رئیس مجلس اظهار امیدواری کرد که بودجه با همراهی دولت و مجلس به گونه‌ای تدوین شود که در حوزه معیشت، سلامت، محرومیت‌زدایی و جهش تولید سال آینده با کمترین مشکل روبه‌رو باشیم.