نگرانی درباره ترور در مراسم تحلیف بایدن

پنتاگون درخواست دونالد ترامپ برای خروجش از واشنگتن با بدرقه‌ای به سبک نظامی و انبوهی از هواداران را رد کرده است. در عین  حال، آمریکا در وضعیت شبه‌جنگی قرار گرفته است.
مقام‌های دفاعی آمریکا می‌گویند نگران یک حمله خودی یا تهدید دیگر از جانب نظامی‌های دخیل در برنامه تامین امنیت مراسم تحلیف جو بایدن هستند و همین اف‌بی‌آی را بر آن داشته تا تمام ۲۵ هزار نیروی گارد ملی که برای این رویداد به واشنگتن دی.سی می‌آیند، بررسی کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، این اقدام بازتاب نگرانی‌های امنیتی فوق‌العاده‌ای است که بعد از آشوب‌های مرگبار ششم ژانویه از سوی هوادران دونالد ترامپ بر واشنگتن سایه افکنده است. این اقدام همچنین نشان‌دهنده نگرانی درباره عملکرد همان نیروهایی است که برای حفاظت از این شهر در روزهای آتی تعیین شده‌اند و اینکه آنها می‌توانند تهدیدی برای رئیس جمهوری آتی آمریکا و دیگر شرکت‌کنندگان مهم این مراسم به شمار بروند.
«راین مک‌کارتی»، وزیر ارتش آمریکا یکشنبه گفت، مقام‌ها نسبت به این تهدید بالقوه هوشیار هستند. او به فرماندهان هشدار داد تا مراقب هرگونه مشکلی در میان خودشان از جمله با نزدیک شدن به مراسم تحلیف باشند. با این حال، او و دیگر مقام‌ها گفته‌اند که هیچ مدرکی دال بر وجود چنین تهدیدی یافت نکرده‌اند و این بررسی نیروها، برگرفته از تهدیدی که آنها مشاهده کرده باشند، نیست. مک‌کارتی در مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت: ما وارد این فرایند شده‌ایم و برای دومین و سومین بار تک‌تک نیروهایی که برای این عملیات تعیین شده‌اند، بررسی می‌کنیم. نیروهای گارد همچنین آموزش دیده‌اند که چطور تهدیدهای بالقوه خودی را شناسایی کنند. حدود ۲۵ هزار عضو گارد ملی آمریکا از سراسر ایالات متحده در حال عزیمت به واشنگتن دی.سی هستند که دست‌کم دو و نیم برابر بیش از مراسم‌های تحلیف پیشین است. همچنین در حالی که ارتش آمریکا مرتبا به بررسی اعضای فعالش برای کشف ارتباطات افراطی می‌پردازد، بررسی اف‌بی‌آی فراتر از هرگونه رصدهای پیشین انجام می‌شود.


چندین مقام گفته‌اند که این فرایند بیش از یک هفته پیش همزمان با استقرار اولین نیروهای گارد در واشنگتن آغاز شد و آنها گفته‌اند که این فرایند چهارشنبه تکمیل می‌شود.
در شرایطی همانند این، بررسی اف‌بی‌آی شامل وارد کردن نام تک‌تک نظامی‌های دخیل در این عملیات در پایگاه داده‌ها و فهرست‌های هشدار برای رویت موارد نگران‌کننده احتمالی می‌شود. دیوید گومز، یک مقام امنیت ملی سابق اف‌بی‌آی گفت، این می‌تواند شامل دسترسی به تحقیقات پیشین یا بررسی موارد مرتبط با تروریسم باشد.  
تهدید علیه مراسم تحلیف بایدن با آشوب حامیان ترامپ، تهدید چریک‌های راست افراطی، برترپنداران سفیدپوست و دیگر گروه‌های رادیکال پررنگ شد.
در همین حال شبکه فاکس نیوز یکشنبه از بازداشت دنیل الن بیکر ۳۳ ساله به اتهام جذب افرادی از طریق رسانه‌های اجتماعی برای پیوستن به او در یک اعتراض مسلحانه علیه هواداران ترامپ که قصد دارند چند روز پیش از تحلیف مقابل کنگره تجمع کنند، خبر داد. او که ظاهرا از طرفداران آنیفاست، جمعه به نقض قوانین فدرال بازداشت شد.
از سوی دیگر رسانه‌های خبری یکشنبه از بازداشت کوی گریفین، کمیسیونر بخش اوترو در نیومکزیکو و رهبر گروه «کابویی‌ها برای ترامپ» به دست اف‌بی‌آی به اتهامات فدرال مرتبط با آشوب‌های ششم ژانویه کنگره در واشنگتن دی.سی خبر دادند.
آماده باش در زندان‌های آمریکا
در همین حال اداره زندان‌های آمریکا ضمن اشاره به اینکه تاکنون گزارشی از بروز خشونت و شورش در زندان های این کشور دریافت نکرده، عنوان کرد:  این اقدامات پیشگیرانه بوده و در پاسخ به حادثه یا خشونت رخ داده در داخل زندان ها نبوده است.
افزایش تدابیر امنیتی توسط آژانس‌های فدرال، ایالتی و نهادهای اعمال قانون پیش از برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری جو بایدن در حالی گزارش شده است که پیش از این نگرانی‌هایی در مورد شورش و خشونتها در زندان های آمریکا پس از حمله اخیر به ساختمان کنگره ایجاد شده بود.
پیش از این اف بی آی گزارش هایی  مبنی بر احتمال بروز اعتراض های مسلحانه در ایالت های این کشور دریافت کرده بود.
«شین فائوسی» رئیس شورای زندان های محلی در آمریکا نیز در این زمینه اعلام کرد که وی از طرح تدابیر امنیتی و اعمال محدودیت‌ها در زندان‌های آمریکا حمایت می کند.
تارنمای شبکه بلومبرگ نیز گزارش داد که تدابیر محدودکننده در سراسر زندان های فدرال آمریکا با هدف جلوگیری از بروز خشونت اتخاذ شده است.
مقامات زندان های آمریکا اعلام کرده اند که امیدوارند این تدابیر محدود کننده برای مدت زمان کوتاهی باشد.
سرگیجه مردم آمریکا
نظرسنجی روز یکشنبه یواس‌ای تودی و دانشگاه سافولک نشان می‌دهد که اکنون دو سوم آمریکایی‌ها باور دارند که کشورشان راه درستی را طی نمی‌کند و این یک افزایش دو رقمی را نسبت به نظرسنجی گذشته در ماه دسامبر نشان می‌دهد.
بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان (۵۲ درصد) گفتند که دونالد ترامپ باید به دنبال خشونت‌های ششم ژانویه در کنگره از قدرت عزل شود. بیش از چهار تن از ۱۰ شرکت‌کننده گفتند که لازم است کنگره به منظور حفظ دموکراسی آمریکا وارد عمل شود.
با این حال، تنها کمتر از یک سوم آمریکایی‌ها هنوز ادعاهای رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر وقوع تقلب انتخاباتی علیه او را باور دارند و ۶۴ درصد بایدن را برنده قانونی می‌دانند.
زمانی که بحث بر سر خشونت‌ها در کنگره شد، برخی آمریکایی‌ها با آن مخالفت کردند اما در میان پاسخ‌دهندگان برخی هم حامی این آشوبگران شدند. حدود ۷۰ درصد باور دارند که حمله‌کنندگان به کنگره «مجرمان» بودند، در حالی که ۲۴ درصد گفتند که آشوبگران «خیلی پیش رفتند، اما حرف حقی داشتند.» ۵۶ درصد هم خشونت بیشتر در مراسم تحلیف این هفته بایدن را پیش‌بینی می‌کنند.