بازگشت به برجام کف سیاست‌های بایدن درباره ایران است نه سقف آن

این منبع که با تفکرات تیم بایدن در خصوص ایران آشنا است به شرط عدم افشای نام به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «اگر ایران به پایبندی به توافق بازگردد ما هم به آن باز می‌گردیم. این نخستین گام خواهد بود.»
وی در ادامه تصریح کرده بازگشت به توافق اولیه کف سیاست دولت بایدن در قبال ایران است نه سقف آن. منبع مورد استناد آسوشیتدپرس اضافه کرد: «[سیاست دولت بایدن در قبال ایران] به اینجا ختم نمی‌شود.»
آسوشیتدپرس به توضیحات بیشتری درباره مواضع دولت بایدن در قبال برجام اشاره نکرده، اما مشاوران بایدن قبلاً گفته‌اند دولت او قصد دارد از بازگشت به برجام به عنوان سکویی برای گفت‌وگو با شریکان برای «تقویت و طولانی‌تر کردن برجام» استفاده کند.
جیک سالیوان، که اخیراً از سوی «جو بایدن» به عنوان گزینه تصدی سمت مشاور امنیت ملی آمریکا معرفی شده، قبل از انتخابات آمریکا اظهاراتی مطرح کرده که نشان می‌دهد ظاهراً او و تیم بایدن امیدوارند از بازگشت به برجام به عنوان مبنایی برای گفت‌وگو با تهران بر سر مسائل غیرهسته‌ای مانند برنامه موشکی و مسائل منطقه‌ای استفاده کنند.


او در یادداشتی اکتبر ۲۰۱۹ در نیویورک ‌تایمز مدعی شده بود:«ایرانی‌ها هم باید واقع‌بینانه‌تر عمل کنند زیرا تصور رفع تحریم‌ها از سوی ایالات متحده بدون اطمینان از ورود ایران به مذاکراتی که در آن دست‌کم برنامه زمانی توافق گسترش داده می‌شود و موضوعاتی مثل راستی‌آزمایی و موشک‌های بالستیک بین ‌قاره‌ای را شامل می‌شود، اشتباه است.»
جیک سالیوان چند هفته پیش هم در مصاحبه با سی‌‌ان‌ان هم موضع مشابهی مطرح کرد. او گفت در صورتی که ایران به تعهدات خود در برنامه هسته‌ای عمل کند، همان‌طور که بایدن گفته است آمریکا به این توافق باز خواهد گشت اما این بازگشت باید سرآغاز مذاکراتی دیگر باشد.
فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا با تأکید بر اینکه اصالت اجرای برجام در برداشتن تحریم‌هاست و بازگشت یا عدم بازگشت آمریکا به برجام اصلا مطرح نیست، گفت: بایدن و اطرافیانش از ترامپ هوشمندتر هستند و نقدشان هم به ترامپ این بود که چرا رسما از برجام خارج شد.
ایزدی اظهار کرد: اینها معتقدند اگر ما بودیم در برجام می‌ماندیم و از ایران امتیاز بیشتری می‌گرفتیم. الان هم صحبت از بازگشت به برجام با همین رویکرد است که در حوزه‌های دیگر امتیاز بگیرند که این به نفع ایران نیست.