آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور قبل از ۲۲ بهمن

وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد که قبل از ۲۲ بهمن واکسیناسیون کرونا در کشور طبق اولویت‌بندی صورت گرفته، آغاز شود.
به ‌گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی درباره اقدامات انجام شده برای واردات واکسن کرونا به کشور، گفت: امیدوارم قبل از ۲۲ بهمن و طبق مصوبه اولویت‌بندی شده، واکسیناسیون را در گروه‌ها شروع کنیم. اما تا زمانی که مطمئن‌ترین و بی‌خطرترین واکسن را نتوانیم به ‌کشور وارد کنیم، این کار را انجام نمی‌دهیم؛ چانه زنی‌های ما به‌دلیل این است که مؤثرترین واکسن را وارد کشور کنیم.
وی افزود: علاوه بر آن، درباره واکسن کووکس سازمان جهانی بهداشت نیز قرار بر این بوده از فوریه توزیع اش در کشورهای هدف از جمله کشور ما شروع شود. وی همچنین درباره واکسن کرونا تولید داخل گفت: تست واکسن ایرانی ما در مجموعه برکت مراحل بعدی را سپری کرد. واکسن مجموعه مؤسسه رازی هم اجازه تست بالینی گرفت و هفته آینده از شروع اولین فاز واکسن ساخت داخل در رازی رونمایی می‌شود.
وزیر بهداشت درباره واکسن کرونا تولید مشترک ایران و کوبا نیز گفت: این مجموعه که با انتقال دانش فنی در کوبا و در انستیتو پاستور در حال انجام است، فاز دوم مطالعه بالینی را در کشور کوبا طی می‌کند و فاز سوم را در آینده نزدیک و با انتقال دانش فنی و با نام پاستور در کشور آغاز می‌کنیم. امیدواریم مصرف این واکسن تولید مشترک را در اواسط بهار داشته باشیم.


وزیر بهداشت همچنین درباره ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور نیز گفت: بعد از آن پنج مورد که پیش از این اعلام کرده بودم، یک مورد دیگر که یک هموطن که از انگلیس بازگشته بود و در یکی از بیمارستان های دولتی تحت نظر بود، شناسایی شد. اطرافیان وی هم تحت کنترل و رصد قرار گرفتند. حال همه این موارد خوب است و بعد از آن هم گزارش مورد جدیدی نداریم.
نمکی ادامه داد: امروز ۱۰ نقطه قرمز در استان مازندران داریم. هفته گذشته به این استان سفر کردم و امروز این مژده را به مردم می‌دهم که این ۱۰ نقطه قرمز استان مازندران دارد به سمت و سوی رنگ نارنجی پیش می‌رود. عین گرفتاری‌هایی که در آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی در خطه شمال پیدا می‌کنیم، در مورد کرونا هم به‌دلیل پیوستگی جمعیتی که در این خطه وجود دارد، این موضوع را شاهد بودیم. اما این اتفاق در آنجا با تیزهوشی دوستانمان نیفتاد و امروز شاهد کاهش بیماری در نقاط شمالی هستیم. در کل کشور ۱۰ شهر قرمز، ۲۳ شهر نارنجی، ۱۶۴ شهر زرد و ۲۵۱ شهر آبی داریم. وزیر بهداشت در ادامه صحبت هایش درباره رعایت پروتکل‌ها اظهار کرد: گرچه هنوز مردم همکاری خوبی دارند اما افت رعایت را در برخی مناطق به‌دلیل عادی انگاری داریم، هنوز رعایت پروتکل‌ها در رنج بالاتر از ۹۰ درصد در متوسط کشوری نرسیده است. وی با گلایه از کسانی که تقاضاهای وزارت بهداشت برای رعایت پروتکل‌ها را گوش نکردند، ادامه داد: عده‌ای با بی‌توجهی، این دستاورد بزرگ و عظیم ملی را که یک کشوری با وجود تحریم‌ها به دست آورد، نادیده گرفتند.