واعظی سرشاخ با منتقدان

یکی از مشکلات رئیس جمهور طی سال‌های گذشته این بوده که کسی از نزدیکان وی حاضر نبودند به دفاع از وی بپردازند و به نوعی در چالش‌ها تنها بود.
آیا اکنون واعظی فدایی روحانی شده است؟
آفتاب یزد- گروه سیاسی: محمود واعظی از چهره‌های نزدیک به حسن روحانی و رئیس دفتر رئیس جمهور چند روزی است که حسابی پرکار شده.او طی روزهای گذشته هم به نقد اصلاح‌طلبان از دولت پاسخ گفته و هم به نقد اصولگرایان.به نظر می‌رسد استراتژی او و یا دولت در این راستا تغییر کرده است.بهرحال پیش‌تر معمولا در برابر انتقادات دولت و از جمله واعظی سکوت می‌کردند اما تجربه همین چند روز گذشته نشان می‌دهد گویا انتخابات 1400 معادلات در پاستور را هم بر هم زده است.از همین رو است که همین دیروز واعظی به حداد عادل توصیه کرد در اموری که اشراف ندارد اظهارنظر نکند.
> حداد عادل عزیز من است اما...


حدادعادل هفته گذشته در همایش روسا و دبیران استانهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گفته بود: «مسلما نظام سلطه راضی نیست که ما در انتخابات ۱۴۰۰ دولتی از جنس مجلس داشته باشیم» و مدعی شده بود که «بعید نیست که مقداری ارز آزاد کنند یا قولش را بدهند یا با معادلات پولی ‌و ‌مالی بازی کنند و قیمت ارز و سکه پایین بیاید و مردم به یک سمت و سوی بروند»
«محمود واعظی»، رئیس دفتر رئیس جمهور، درباره این اظهارات روز گذشته گفت: هیچ اقتصاددانی چنین حرفی را تایید نمی‌کند، حداد عادل دوست عزیز من است و برای او احترام قائلم اما او را به عنوان یک اقتصاددان نمی‌شناسم. زمانیکه شرایط بین‌المللی تغییر پیدا کرده و فشارها از ایران کاسته شده و شخصی از همان اوایل کاندیداتوری خود اعلام داشته که به برجام باز می‌گردد و سیاست‌های ترامپ را محکوم می‌کند، مشخص است که این گونه مسائل بر شرایط کشور تاثیرگذار است و انتظارات مثبت در کشور بوجود می‌آید.
به گزارش برنا،او ادامه داد: مردم ما فهیم هستند و این مسائل را درک می‌کنند، از 4 نوامبر تاکنون که انتخابات امریکا انجام شده صادرات نفتی و غیر نفتی کشور روان‌تر شده است و ارز بیشتری وارد کشور شده همچنین ایران امکان دسترسی به پول‌های مسدود شده خود را یافته است. در شرایطی که ارز بیشتری وارد کشور شده و بانک مرکزی به منابع ارزی بیشتری دسترسی دارد بازار به سمت تعادل می‌رود. به دنبال این هستیم که ارز به تعادل برسد این موضوع اصلا سیاسی نیست. این که دوستان می‌خواهند هر چیزی را سیاسی کنند جفا در حق دولت است.
> پاسخ تُند به انتقاد خرازی
اما این پایان ماجرا نبود چرا که رئیس دفتر رئیس جمهوری طی چند روز گذشته به نوعی از خجالت صادق خرازی فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز درآمد! خرازی جمعه گذشته درباره نامزد اجاره‌ای و پاسخگو نبودن آن و اینکه اصلاح‌طلبان دیگر دولت اجاره‌ای نمی‌خواهند، در ششمین مجمع عمومی حزب ندای ایرانیان سخنرانی و انتقادات تندی را حواله پاستور نموده بود.یک روز پس از این اظهارات، واعظی گفت: او در ستاد انتخاباتی روحانی نقشی نداشت؛ اثبات کند برای روی کار آمدن رئیس جمهوری چه کار کرده که چنین اظهاراتی داشته است.وی گفت: یکی از مسئولان ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سال ۹۲ بودم، یادم می‌آید او در هیچ جای ستاد نقشی نداشت. نخست بیاید اثبات کند برای روی کار آمدن رئیس جمهوری چه کار کرده که چنین اظهاراتی داشته است؛ ضمن اینکه محمدرضا عارف تا روز سه شنبه قبل از رای‌گیری نامزد جریان اصلاحات در انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری بود.
رئیس دفتر رئیس جمهوری ادامه داد: آنها با نگاهی به گذشته ببینند قبل از این دولت چه شرایطی داشتند و فعالیت‌های‌ آنها در چه حدی بود. این دولت همفکران آنها را در استانداری‌ها و سمت معاونت وزیر به کار گرفت و امروز به جای تشکر، طلبکار هم شدند و حرف‌های بی‌ربط می‌زنند و الان که زمان انتخابات شده در پی یک سری حرف‌های بی‌پایه و اساس هستند.
> پاسخ صادق خرازی
پاسخ‌های واعظی باعث خشم خرازی شد.هنوز 24 ساعت از اظهارات رئیس دفتر رئیس جمهور نگذشته بود که دبیرکل حزب ندای ایرانیان گفت: ناامید کردن بیش از ٢٣ میلیون رای‌دهنده به حسن روحانی و تضعیف سرمایه اجتماعی یک جریان سیاسی ریشه‌دار طی ۴ سال گذشته، کار بزرگی بود که آقای واعظی و حلقه محدود اطراف ایشان به خوبی موفق به انجام آن شدند.
سید محمدصادق خرازی، گفت: از صمیم قلب آرزو داشتم می‌توانستم حرف آقای واعظی را تایید کنم و بگویم رای آقای روحانی حاصل عملکرد ستاد آقای واعظی و دوستان نزدیک ایشان است و اصلاح‌طلبان هیچ نقشی در روی‌کار آمدن این دولت نداشتند اما چه‌کنم که افکار عمومی این پاسخ را نمی‌پذیرد.
وی ادامه داد: هر قدر آقای واعظی قسم بخورد که اصلاح‌طلبان، آقای هاشمی و آقای خاتمی هیچ نقشی در پیروزی آقای روحانی نداشتند و خود اصلاح‌طلبان هم این را بگویند اما افکار عمومی و جوانان و مردمی که با اعتماد به اصلاح‌طلبان به آقای روحانی رای دادند، این را نمی‌پذیرند.
دبیرکل حزب ندای ایرانیان با انتقاد از نوع نگاه و رویکرد رئیس دفتر رئیس جمهور، ادامه داد: مشکل آقای واعظی این است که درکی از جنبش‌های اجتماعی و سرمایه‌های اجتماعی ندارند و تصور می‌کنند چند نفر محدودی که دور ایشان در ستاد انتخاباتی جمع شدند باعث پیروزی آقای روحانی شده‌اند و ایشان هم لطف کردند و سهمی از قدرت به اصلاح‌طلبان دادند.
خرازی با اشاره به ایجاد شور انتخاباتی عمومی و خیزش عمومی برای حمایت از آقای روحانی در روزهای پایانی انتخابات در سال ۹۲، اظهار داشت: ده‌ها هزار جوانی که در ایام انتخابات در سراسر کشور در میتینگ‌های انتخاباتی، پا بر زمین می‌کوبیدند و شعار «ائتلاف ائتلاف» می‌دادند نه شیفته آقای روحانی و نه شیدای وعظ و کلام آقای واعظی بودند. این جوانان آرزوی کشوری آزاد، آباد و توسعه‌یافته را داشتند. اگر در دو روز آخر تبلیغات، سطح شهر پر شد از جوانان و مردمی که همدیگر را دعوت می‌کردند که به آقای روحانی رای دهند، آقای واعظی و ستادشان کوچکترین نقشی در آن نداشتند و این اراده جوانان، مردم، گفتمان اصلاح‌طلبی، آقای خاتمی، مرحوم هاشمی و دکتر عارف بود که از مردم خواستند به آقای روحانی رای دهند.
دبیرکل حزب ندای ایرانیان با اظهار تاسف از عملکرد دولت در دور دوم، بیان داشت: افسوس که دولت روحانی به خصوص در دور دوم، قدر این اعتماد را ندانست و با رفتارها و تصمیمات اشتباه و خودخواهی‌های حلقه محدودی که در راس آن رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه قرار داشتند، امید جوانان این سرزمین را برای زندگی بهتر بر باد دادند. اصلاح‌طلبان چه می‌توانند بگویند وقتی جوانان این کشور دچار شرایطی شدند که حق آن‌ها نیست؟ چه می‌توانند بگویند وقتی افراط‌گرایان داخلی و خارجی از یک سو و دولتی مشورت ناپذیر و پر از اشتباه از سوی دیگر پا را بر گلوی این مردم نهادند و شرایط زندگی را برایشان این چنین سخت و طاقت‌فرسا کردند.
وی ادامه داد: با این وجود باعث خوشحالی من و جریان اصلاحات خواهد بود اگر آقای واعظی مسئولیت تمام و کمال این دولت را بپذیرند و به مردم اعلام کنند؛ دولتی که حاصل آن در ۴ سال گذشته ناکارآمدی و بحران‌های اقتصادی و معیشتی برای مردم بود ربطی به اصلاح‌طلبان نداشت.
وی افزود: واقعیت این است که اصلاح‌طلبان عامل اصلی پیروزی آقای روحانی بودند اما در اداره دولت و تصمیم‌گیری‌های کلان آن نقشی نداشتند؛ کمااینکه وضعیت آقای جهانگیری با دستان بسته، محدود و منزوی در میان یک حلقه انحصارطلب، بهترین نماد وضعیت اصلاح‌طلبان در دولت محسوب می‌شود.
خرازی با ابراز تاسف از کارنامه دولت تدبیر و امید، بیان داشت: ناامید کردن بیش از ٢٣ میلیون رای‌دهنده به حسن روحانی و تضعیف سرمایه اجتماعی یک جریان سیاسی ریشه‌دار طی ۴ سال گذشته، کار بزرگی بود که آقای واعظی و حلقه محدود اطراف ایشان به خوبی موفق به انجام آن شدند و در این زمینه شرمنده پیشگاه تاریخ
خواهند بود.
وی افزود: متاسفیم که تفکر حاکم بر نگاه آقای واعظی از روز اولی که سر کار آمده با غرور همراه بوده و ایشان به جای قدرشناسی از مجموعه دانشجویان، روشنفکران و اصلاح‌طلبانی که خالصانه تلاش کردند رویکرد اعتدالی در اداره کشور حاکم شود، همواره با بدنه نجیب تحول‌خواه از موضع بالا صحبت می‌کند.
دبیرکل حزب ندای ایرانیان در پاسخ به این بخش از سخنان رئیس‌دفتر رئیس جمهور که گفته بود طی سال‌های گذشته چهره‌های اصلاح‌طلب در مقام استاندار و معاون وزیر قرار گرفته‌اند، گفت: اتفاقا مشکل دولت همین نگاه آقای واعظی است. این که فکر می‌کنند دولت ملک شخصی ایشان و همفکرانشان است و به جای شایسته‌سالاری، مسئولیت‌های دولت را به عنوان هبه و لطف به این و آن تقسیم می‌کنند. نتیجه این شده است که باندبازی و قبیله‌گرایی و رفاقت با آقای واعظی و اعضای ستادشان، جایگزین شایسته‌سالاری در دولت شد و ناکارآمدی و ناهماهنگی به خصوص در حوزه اقتصادی اولین نتیجه آن سوءمدیریت بود، در نتیجه کشور قربانی‌سهم خواهی حلقه کوچک آقای واعظی و دوستانشان شد.
خرازی گفت: اگر در هفت سال و نیم گذشته مسئولیت‌ها بر اساس جناح‌گرایی و تفکر سیاسی تقسیم شده است، این رویکرد دولت جای شماتت و خجالت دارد و اگر بر اساس شایستگی افراد بوده که چه جای منت گذاشتن است؟ از صمیم قلب آرزو می‌کنم دولت در شش ماه پایانی خود به‌جای فرافکنی و حاشیه‌سازی، مشغول خدمت‌رسانی به مردم شده و گامی در راستای کاهش مشکلات و آلام مردمی بردارد که این روزها صدای اعتراضشان علیه دولت به آسمان هفتم نیز رسیده است.
> یک سوال
پرسشی که در مورد این جدل‌های سیاسی می‌تواند مطرح شود این موضوع است که آیا حسن روحانی برای رئیس دفتر خود وظیفه و نقش جدیدی تعریف کرده است؟ اصولا یکی از مشکلات رئیس جمهور طی سال‌های گذشته این بوده که کسی از نزدیکان وی حاضر نبودند به دفاع از وی بپردازند و به نوعی در چالش‌ها تنها بود.آیا اکنون واعظی فدایی روحانی شده است؟