روزنامه ابتکار
1399/11/07
سخنگوی وزارت امور خارجه: موضوع توقیف کشتی ایران از سوی اندونزی فنی است
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان این که منتظر دریافت گزارشهای بیشتر از سوی دولت اندونزی در ارتباط با موضوع توقیف نفتکش ایرانی از سوی این کشور هستیم گفت: این یک موضوع فنی است و پیش از این نیز چنین اتفاقاتی در عرصه کشتیرانی رخ داده است.به گزارش ایسنا، سعید خطیب زاده صبح روز دوشنبه در نشست خبری در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضوع توقیف نفتکش ایرانی از سوی اندونزی و مباحثی که در این زمینه مطرح شده است گفت: ما منتظر دریافت گزارش های بیشتری در این ارتباط از سوی دولت اندونزی هستیم. تاکنون برخی اطلاعات ضد و نقیضی در این زمینه دریافت کردیم و منتظر دریافت گزارشهای بیشتر هستیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان گفت: این یک بحث فنی است و در بحث کشتیرانی قبلا نیز چنین اتفاقاتی وجود داشته است.
خطیب زاده خاطر نشان کرد: سازمان بنادر و کشتیرانی و شرکت صاحب کشتی به دنبال بررسی دلایل موضوع و حل این مساله هستند و سفارت ما در اندونزی و همچنین وزارت خارجه این مساله را از نزدیک پیگیری می کند.
خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برخی از اخبار بیانگر این است که توقیف نفتکش ایرانی از سوی اندونزی اقدامی متقابل در راستای توقیف نفت کش کرهای از سوی ایران بوده است چرا که برخی از خدمه نفتکش کرهای توقیف شده ایران اندونزیایی هستند گفت: نظری در این ارتباط ندارم آنچه که به ما گفته شده این است که این موضوع فنی است و موضوع فنی نیز مسیر خود را طی می کند ما قبلا چنین اتفاقاتی را نیز شاهد بوده ایم و حل شده است.
خطیب زاده همچنین درمورد وضعیت پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی و آخرین تحولات رخ داده شده در این زمینه گفت: در ارتباط با این پول ها هیچ اتفاقی نیفتاده است و ما منتظر اجرایی شدن و به پیش بردن راه حلها و سازو کارهایی هستیم که کرهایها در جریان سفر قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی به ایران مطرح کردند و امیدواریم به آنچه که در این زمینه مطرح شده به صورت سریع تر عملیاتی شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد موضوع بدهی ایران به سازمان ملل و مسائلی که در این زمینه مطرح است گفت: در ارتباط با مساله مورد اشاره بر خلاف آنچه که برخی گفته اند موضوع اینگونه نبوده است که ایران آماده پرداخت این پولها نبوده باشد بلکه ما منابع را تخصیص داده ایم مسیر کانال را نیز مشخص کرده ایم ولی عدم امکان برداشت وجود دارد و آن به خاطر سنگ اندازی های آمریکا است و این سنگ اندازی ها مشکلاتی را در این زمینه ایجاد کرده است.
خطیب زاده خاطر نشان کرد: ما با دبیرخانه سازمان ملل در حال ارتباط هستیم و این موضوعات را مجددا به آنها یادآوری کردیم و به دنبال این هستیم که مسیر امنی را برای انتقال پول پیدا کنیم و همان طور که گفتم مانع اصلی در این مسیر سنگ اندازی آمریکا است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام چه زمانی برگزار خواهد شد و آیا این احتمال وجود دارد که در این نشست نماینده آمریکا نیز حضور داشته باشد گفت: این که دولت فعلی آمریکا بخواهد مسیر گذشته را اصلاح کند و به مسیر اصلی برگردد در اختیار خود آنهاست ما اقدامات را رصد می کنیم ما به یک یا دو اقدام پراکنده نگاه نمی کنیم بلکه مهم اقداماتی است که آنها در راستای اجرای موثر تعهداتشان و رفع تحریم ها بردارند و این موضعی است که ما قبلا به آن تاکید کردیم.
وی ادامه داد: فکر می کنم نشست آتی کمیسیون مشترک برجام طبق زمان بندی حوالی اسفند ماه برگزار شود و این که آمریکایی ها تا آن زمان چه جایگاهی داشته باشند به خودشان و مسیری که طی می کنند باز می گردد.
وی همچنین در بخش دیگری از این نشست گفت: طبق هماهنگیهای انجام شده امروز نشست آنلاین رئیس مجلس شورای اسلامی با رئیس کنگره خلق چین برگزار میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست خبری خود با رسانههای داخلی و خارجی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه پنج نفر از اتباع ایران در خاک ترکیه در زیر بهمن گیر افتادهاند و علیرغم اینکه نیروهای هلال احمر به این منطقه اعزام شدهاند، ترکیه اجازه کمکرسانی به آنها را نمیدهد، گفت: از جزئیات این اتفاق اطلاعی ندارم و اگر هلال احمر درخواستی از وزارت امور خارجه داشته باشد سریع به این درخواستها رسیدگی میشود و اقدامات سریعی صورت میگیرد.
خطیب زاده اضافه کرد: درمورد این نوع همکاریها هیچ وقت مشکلی با ترکیه نداشتهایم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از اعضای حاضر در تیم سیاست خارجی بایدن از اعضای تیم مذاکره کننده این کشور در دوران باراک اوباما هستند از جمله نماینده احتمالی ویژه وزارت خارجه این کشور در امور ایران و نظر ایران در این ارتباط چیست؟ تصریح کرد: موضعی در این ارتباط ندارم چرا که اینها مسائل داخلی آمریکاست.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با روابط ایران و عربستان و اظهاراتی که اخیرا از سوی مقامات تهران و ریاض در این زمینه مطرح شده است تصریح کرد: موضع تهران درباره ی همه همسایگان یکسان است.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه موقعی که آقای رئیس جمهور طرح صلح هرمز را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کرد ایران در این زمینه نامه ای را به تمامی کشورهای حوزه خلیج فارس ارسال کرد و ما پیامی برای عربستان ارسال کردیم پیام ما کاملا روشن بود ما به دنبال ایجاد یک سازوکار منطقه ای با مشارکت کشورهای منطقه برای حل و پیشبرد مسائل در منطقه هستیم .
وی با بیان این که ما همچنان معتقدیم که ساز و کار ارائه شده بهترین راه حل برای تنظیم روابط در منطقه است خاطرنشان کرد: اگر واقعا عربستان از چرخه باطل خشونت و نادیده گرفتن امنیت منطقه ای و دیگر سیاست هایی که در این زمینه فاصله بگیرد و اگر ما واقعا این تغییر نگرش را در رفتار و گفتار و همچنین اقدامات ریاض مشاهده کنیم قطعا آغوش ایران باز خواهد بود البته آغوش ما از همان ابتدا برای همسایگانمان باز بوده و ما در این راستا گامهای موثرتری را طراحی خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه با انتقاد از ادامه راهبرد نظامی از سوی عربستان در موضوع یمن و استقبال این کشور در قرار گرفتن نام انصارالله یمن از سوی آمریکا در لیست گروههای تروریستی گفت: ما اینگونه اقدامات را میبینیم و در عین حال این صحبت را میشنویم که عربستان آماده حل و فصل مسائل منطقه است در حالی که به واقع باید شاهد تغییر رفتار و گفتار و اقدامات عربستان در منطقه باشیم.
خطیب زاده با بیان اینکه یک تغییر نگرش و شجاعت در طرف سعودی برای فاصله گرفتن از سیاست هایش لازم است، خاطر نشان کرد: ایران در طول سالهای گذشته در کلام، گفتار و اقدامات خود همواره سیاست تداومی داشته و آن دعوت کشورهای منطقه از جمله عربستان به سمت یک ساز و کار منطقه ای است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار اسپوتنیک مبنی بر این که بر اساس آنچه که در گذشته شاهد آن بودهایم هر وقت رابطه ایران با آمریکا و اروپا بهبود پیدا کرده روابط ایران با چین و روسیه کم رنگ شده و اکنون با توجه به انتخاب بایدن و احتمال بهبود روابط ایران با غرب این احتمال وجود دارد که ایران از کشورهای چین و روسیه که در دوران تحریم ها همراه آن بودند دور شود و مراوداتش با این کشورها کمرنگ شود خطاب به خبرنگار سوال کننده اظهار کرد: شما باید پیش فرض سوال خود را اصلاح کنید چرا که پیش فرض سوال شما از اساس اشتباه است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در طول سالهای حیات خودش همواره سیاست نه شرقی و نه غربی را پیگیری کرده است و در سالهای اخیر نیز نگاه به شرق را دنبال کرده است.
خطیب زاده تاکید کرد: پیگیری سیاست نگاه به شرق از سوی جمهوری اسلامی ایران برخاسته از یک شناخت است نه یک الزام بینالمللی صرف. شناخت این که شرق سیاسی و شرق اقتصادی در حال برآمدن است و این شرق سیاسی و اقتصادی پایتختهایی دارد از جمله پکن، تهران و مسکو. این برآمدن در مقابل هیچ جبهه دیگری نیست و ناشی از شناختی از دنیای پسا غربی است.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران اساسا برای این که از برخی از این برداشتهای نادرست فاصله گرفته شود نقشه راهبردی میان ایران و چین را طراحی کرده است ادامه داد: این نقشه راهبردی ۲۵ ساله در این راستا تدوین شده که ما از بالا و پایین رفتنهای روزمره فاصله بگیریم و یک چشم انداز راهبردی در روابط داشته باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طبق قانون مجلس شورای اسلامی و اجرای غنی سازی ۲۰ درصد از سوی ایران همچنان طرفهای مقابل به تعهدات برجامی خود عمل نکنند باید ماموران آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران خارج شوند و این اتفاق چه زمانی خواهد افتاد، تصریح کرد: تکلیف مجلس شورای اسلامی در قانون اخیر برای دولت و سازمان انرژی اتمی روشن است اگر طرفهای مقابل ما در برجام از جمله اروپاییها و آمریکاییها به تعهدات خود عمل نکنند ایران باید نظارتهای فراپادمانی را متوقف کند این نظارتها نظارتهایی هستند که ایران به صورت داوطلبانه پذیرفته که انجام دهد اینکه کم و کیف آن و طبق قانون مجلس شورای اسلامی باید نظارتهای فراپادمانی متوقف شود چگونه خواهد بود در قانون مشخص شده است ولی همکاری ایران با آژانس ادامه خواهد داشت. این موضوع به معنای اخراج بازرسان از ایران نیست بلکه به معنای توقف نظارتهای فراپادمانی است. این اقدامات شفاف انجام میشود و به طرفهای مقابل نیز اطلاع داده شده است
سایر اخبار این روزنامه
رهبر انقلاب:
شهادت مزد زحمات و اخلاص کمنظیر شهید فخریزاده بود
جلال خوش چهره
دور تازه انفجارها در عراق
وزیر کشور مطرح کرد
از اطلس امنیت انتخابات تا نگرانی از فضای سرد انتخاباتی
چرا قانونشکنی برای تردد از خطوط سامانههای اتوبوسرانی تندرو ادامه دارد؟
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران:
«ابتکار» تاثیر دوبرابر شدن یارانه بر معیشت مردم را بررسی کرد
خطر انفجار تورمی در کمین اقتصاد 1400
آیا با محدود کردن شبکههای اجتماعی میتوان در جهت اطلاح جامعه گام برداشت؟
زندگی بدون روتوش در عصر دوربین ها
رئیس قوه قضائیه:
تریبون عمومی محل طرح و حل مسائل اختلافی نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه:
موضوع توقیف کشتی ایران از سوی اندونزی فنی است
رضایی:
خط مقدم جبهه اقتصادی، در مناطق محروم است