روحانی : شبی نبود که با خیال آسوده سر به بالین بگذارم

گروه اقتصادی | رئیس‌جمهوری در چهل‌وسومین هفته از پویش ملی تدبیر و امید با قدردانی از تلاش همه کشاورزان ایرانی که در مسیر خودکفایی غذایی تلاش می‌کنند، گفت: طی فعالیت دولت تدبیر و امید 521 هزار هکتار زمین کشاورزی احیا و تجهیز شده است.
حسن روحانی پنجشنبه گذشته در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت جهادکشاورزی، حراست بیش از پیش از جنگل‌ها، مراتع و مقابله با بیابان زایی را ضروری دانست وگفت: یکی از مسیرهای مبارزه با فساد حدنگاری است که مانع تجاوز به اراضی کشاورزی و زمین خواری می‌شود و دولت در پیشبرد طرح حدنگاری مصمم است.
رئیس‌جمهوری با تبریک فرا رسیدن دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، گفت: به همه خانواده‌هایی که عزیزانشان را در جریان نهضت و انقلاب اسلامی فدا کردند و به روان پاک شهدا درود می‌فرستیم. همچنین از مردم عزیز ایران بایستی برای 16سال مبارزه برای پیروزی نهضت اسلامی، از سال 41 تا 57 و نیز به‌خاطر 42سال ایستادگی، صبر، مقاومت‌، سازندگی‌ و دفاع از کشورشان در دوران بعد از انقلاب و در سه سال اخیر به‌خاطر صبر و مقاومت آنها در جنگ اقتصادی تحمیلی بی‌سابقه در تاریخ، قدردان بود.
 دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در طول این سه سال، البته همیشه دل‌نگران بودیم و خدا را گواه می‌گیرم هیچ شبی نبود که با خیال آسوده سر به بالین بگذارم. احساس من در تمام این سه سال، همانند همان سال های جنگ تحمیلی و مسئولیت‌هایی که در جنگ داشتم، بود. حس من این بود که آن 8 سال باز به یک صورت دیگری ظهور و بروز پیدا کرده و امروز در یک جنگ تحمیلی اقتصادی هستیم.


رئیس‌جمهوری با اشاره به احساس رنج مردم به‌خاطر قیمت اجناس، گفت: ما را سه سال در تحریم و یک جنگ شدید بی‌سابقه قرار دادند، منابع مالی ما را در دنیا قفل کردند و نگذاشتند از آن استفاده کنیم، نگذاشتند نفت و میعانات گازی‌مان را صادر کنیم و در سایر صادرات هم مشکل درست کردند اما با وجود این، ملت ایستادگی کردند.
 روحانی اضافه کرد: امسال با وجود همه سختی‌ها تا امروز حدود 30 میلیارد دلار واردات و بیش از 28 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم البته می‌بایست این رقم بیشتر می‌بود اما به‌خاطر کرونا و مشکلاتی که داشتیم در ایام اسفند و فروردین و اردیبهشت تقریباً صادرات‌مان تعطیل شد و امیدوارم در دو ماهه پایانی بتوانیم مقداری جبران کنیم.
رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه علی رغم همه مشکلات، ملت ایران نه در برابر تحریم، نه در برابر فشار، نه در برابر توطئه و نه در برابر ویروس سر فرود نیاورد، اظهارداشت: ملت ایران ایستادگی و مقاومت کرد، متحد بود، دست به دست هم داد و امیدواریم این اتحاد و وحدت و یکپارچگی باقی بماند تا بتوانیم به اهداف بلندمان برسیم.  روحانی با اشاره به اهمیت طرح‌های کشاورزی که به افتتاح رسید، گفت: امنیت غذایی برای ما خیلی مهم است و در داستان کرونا یک بار دیگر امنیت غذایی را بهتر لمس کردیم یعنی کشورهایی بودند که به‌دلیل ترس از کرونا مواد غذایی صادر نمی‌کردند و اگر در گندم خودکفا نبودیم و اگر در برنج، شکر و روغن شرایط ما با گذشته متفاوت نبود امسال مردم، رنج بیشتری را تحمل می‌کردند.
روحانی با اشاره به موافقت رهبر معظم انقلاب با درخواست برداشت 8 میلیارد دلار از صندوق برای طرح آب و خاک در غرب و شمال غرب کشور، اظهارداشت: طرح‌های بزرگ کشاورزی و آبیاری در غرب و شمال غرب کشور در کنار سدها و کانال‌های متعدد، به‌خاطر 8 میلیارد دلاری است که توانستیم تحول بزرگی به وجود بیاوریم. رئیس‌جمهوری با اشاره به اقدامات دولت در 7 سال گذشته در زمینه احیا و تجهیز زمین‌های کشاورزی، گفت: در این هفت سال بیش از 521هزار هکتار زمین در کشور را احیا و تجهیز کردیم. 295هزار هکتار آن مربوط به استان خوزستان و ایلام، 102هزار هکتار آن مربوط به منطقه غرب کشور و طرح‌های گرمسیری و 78هزار هکتار آن به زهکشی در استان گلستان مربوط می‌شود که اگر این زهکش‌ها نبود شرایط در گلستان موقع سیل خیلی بدتر از اینها می‌شد.
رئیس‌جمهوری افزود: با اقدامات انجام شده هم زمین‌های کشاورزان ارزش پیدا کرده است و هم محصولات کشاورزی افزایش یافته که این برای امنیت غذایی حائز اهمیت است.
 روحانی با اشاره به ادامه و تکمیل طرح‌های زهکشی در استان‌های مختلف، گفت: در استان گلستان رقم 50 هزار هکتار دیگر را اعلام کردند که منابع آن را تأمین می‌کنیم که تا پایان دولت این کار را در استان گلستان انجام بدهند.در منطقه غرب هم همین‌طور، در سیستان و بلوچستان هم در دشت سیستان 46هزار هکتار که البته بخش بزرگی از آن افتتاح شده و بخش بزرگی از آن باقی مانده که باید افتتاح شود.
رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به اهمیت مسأله حدنگاری و کاداستر تأکید کرد: امروز این آمادگی وجود دارد که تمام زمین های منابع طبیعی را تحت این حدنگاری قرار دهیم و اسناد مالکیت به‌نام کشاورزی صادر شود تا کسی نتواند آن را تصرف کند. قطعاً یکی از راه‌های مبارزه با زمین‌خواری و فساد بزرگ، همین روش حدنگاری و کاداستر است و می‌تواند تحول بزرگی در کشور ایجاد کند.
 روحانی خاطرنشان کرد: در این زمینه حرکت خوبی شروع شده و آمادگی داریم منابع آن را تأمین کنیم و تا آخر این دولت همه توان‌مان را به کار بگیریم تا همه زمین‌ها اسناد مالکیت بگیرند، همه حدهای آن معین شود تا کسی نتواند به این اراضی تجاوز کند.
رئیس‌جمهوری با اشاره به ارزش افزوده بالا و اهمیت زراعت چوب، گفت: زراعت چوب هم درآمد خوبی دارد و هم می‌تواند برای آب و هوا مؤثر باشد و هم کشور را در این زمینه بی‌نیاز کند.
روحانی مقابله با بیابان‌زایی را ضروری دانست و با اشاره به مشکل ریزگرد و گردوغبار در خوزستان، خاطرنشان کرد: باید برای مردم خوب، صبور و با روحیه بلند استان، کار کنیم تا گردوغبار را فروبنشانیم و در این زمینه طرح‌های مختلفی در حال انجام است.
 اجرای 6.2میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری
کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی نیز در مراسم بهره‌برداری از طرح‌های کشاورزی گفت: پروژه‌هایی که افتتاح شد به موضوع مهم منابع پایه آب، خاک، جنگل و مرتع اختصاص دارد که ضامن امنیت غذایی و محیط ‌زیست برای آیندگان است.
وی افزود: یکی از مهم‌ترین این پروژه‌ها که در خصوص آب است، بحث انتقال، تأمین و توسعه سیستم‌های آبیاری و زه‌کشی در شمال غرب، غرب و نواحی محدودی از شمال شرق و شرق کشور است که در سال ۹۸، ۵۴ هزار هکتار از این نواحی بهره‌برداری شد.
خاوازی ادامه داد: در سال ۹۹، در مرداد ماه ۲۳ هزار هکتار با دستور ریاست جمهوری به بهره‌برداری رسید که من قول دادم در صورت تأمین منابع، تا پایان سال ۵۰ هزار هکتار دیگر به این میزان اضافه شود که امروز متناسب با اعتبار تخصیص یافته به این طرح، ۲۵ هزار هکتار به بهره‌برداری می‌رسد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که هدف‌گذاری در این طرح ۲۲۷ هزار هکتار است، تصریح کرد: با میزان افتتاح امروز، در مجموع تا کنون ۱۰۲ هزار هکتار از این پروژه افتتاح شده است. وی، تبدیل بخش قابل ملاحظه‌ای از اراضی دیم به آبی را از ویژگی‌های این پروژه عنوان کرد و افزود: این طرح ارزش زمین و درآمد کشاورزان را تقریباً ۱۰برابر کرده، عملکرد به طور متوسط ۴ برابر می‌شود که باعث تغییر سیمای اقتصاد روستا و کشاورزان می‌شود. خاوازی در رابطه با پروژه استان گلستان گفت: پروژه تبدیل اراضی دیم به آبی به وسیله زه‌کشی در استان گلستان، در سفر ریاست جمهوری در سال ۹۳ به این استان آغاز شده است که پروژه عظیمی است و در خاورمیانه نمونه ندارد. وی افزود: هدف‌گذاری در این پروژه ۲۸۰هزار هکتار است که بخشی از فاز اول آن به میزان ۷۸ هزار هکتار توسط ریاست جمهوری به بهره‌برداری می‌رسد.

طرح‌ها:
طرح‌های ملی کشاورزی که در چهل و سومین پنجشنبه از پویش ملی تدبیر و امید برای جهش تولید، افتتاح شد ۳ پروژه بزرگ است
۲۵ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در غرب و شمال غرب کشور، ۷۸ هزار هکتار زهکشی از طرح ۲۸۰هزار هکتاری زهکشی اراضی استان گلستان، ۴۱۵ پروژه مقابله با بیابان‌زدایی و کنترل ریزگردها در ۱۳ استان کشور در قالب برنامه صیانت از منابع طبیعی و ۳ هزار و ۱۵۴ طرح آبخیزداری و منابع طبیعی در سراسر کشور، روز پنجشنبه افتتاح شد.
برای اجرای این پروژه‌ها ۵ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان اعتبار صرف شده و با بهره‌برداری از آنها برای ۱۰۵هزار و ۷۷۱ نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.