روزنامه آرمان ملی
1399/11/11
تاثیرخاتمی بر نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان
آرمان ملي -حميد شجاعي: انتخابات رياستجمهوري سال 1400 کمتر از 5 ماه ديگر از راه ميرسد و از اين رو ماههاست که جريانات سياسي به فعاليتهاي خود پيرامون انتخابات روي آوردهاند. در اين ميان اصلاحطلبان که به واسطه رويگرداني مردم از صندوق راي در انتخابات مجلس يازدهم به عبارتي در کنار مردم قرار گرفتند و مجلس را به جريان رقيب واگذار کردند؛ قصد ندارند که پس از بهارستان اين بار کليدداري پاستور را نيز به اصولگرايان تعارف کنند. از اين رو پس از کشوقوسهاي فراوان بالاخره ماه گذشته از سازوکار و نهاد اجماعساز خود که جايگزين شوراي عالي سياستگذاري شده رونمايي کردند. البته آنطور که برخي اصلاحطلبان مطرح ميکنند اين نهاد اجماعساز جديد تفاوتي با شوراي عالي ندارد و صرفا در برخي جزئيات متفاوت است. نهادي که داراي 15 عضو حقيقي و همچنين 32 حزب اصلاحطلب است و چهرههاي شاخصي چون بهزاد نبوي، سيدحسين مرعشي، محسن امينزاده، محسن ميردامادي، محمدرضا جلاييپور، عليرضا علويتبار، فخرالسادات محتشميپور در آن عضويت دارند. با اين حال هنوز در خصوص چگونگي کارکرد اين نهاد اجماعساز، مديريت آن، نقش اين نهاد در انتخابات 1400 و همچنين نقش و تاثير رئيس دولت اصلاحات در آن ابهاماتي وجود دارد. اينکه چرا چهرههاي ديگري تحت عنوان افراد حقيقي به عضويت در اين سازوکار درنيامدند. اينکه چرا محمدرضا عارف و موسوي لاري که در شوراي عالي سياستگذاري رياست و نايبرئيسي شورا را برعهده داشتند در نهاد جديد اصلاحطلبان غايبند؟ اينها پرسشهايي است که نميتوان از کنار آنها بيتفاوت عبور کرد. آنچه مسلم است اگر اصلاحطلبان ميخواهند موفقيتي در انتخابات 1400 کسب کنند نبايد صرفا در نهاد اجماعساز و انتخاب کانديدا بمانند و بايد به سمتوسوي ترغيب جامعه و افکار عمومي براي مشارکت بيشتر حرکت کنند. چراکه اگر انتخاباتي حداقلي مثل اسفند 98 را شاهد باشيم؛ سازوکار جديد و اجماع اصلاحطلبان بر روي يک گزينه نيز کاري از پيش نخواهد برد.کانديداتوري دليل غيبت عارف
يک فعال سياسي اصلاحطلب در توضيح نهاد اجماعساز اصلاحطلبان اظهار داشت: اين نهاد اجماعساز ابتدا بايد جامعيت داشته باشد يعني ترکيب آن به گونهاي باشد که دربرگيرنده جامعه اصلاحطلبان باشد. بدين معنا که در کنار احزاب، اشخاص حقيقي هم حضور داشته باشند و در کنار اين دو نيز آقاي خاتمي قرار گيرد. خبرآنلاين نوشت، علي صوفي گفت: چيزي که در مصوبه آورده شده اين است که نهاد اجماعساز براي انتخابات 1400 تشکيل شده است اما ممکن است استمرار پيدا کند. دبيرکل حزب پيشرو اصلاحات درباره مديريت اين سازوکار افزود: اين مساله بستگي دارد به اينکه در درون اين نهاد چه تصميمي گرفته شود قرار است که اولين جلسه آن تشکيل شود، معمولا آن هيات موسس که در حال حاضر شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات است به تشکيل اولين جلسه نهاد اجماعساز اقدام ميکند. وي اضافه کرد: پس از تشکيل جلسه، يک هياترئيسه سني انتخاب ميشود يعني مسنترين و جوانترين عضو نهاد اجماعساز بهعنوان هياترئيسه موقت انتخاب ميشوند. يعني ممکن است بهعنوان مثال بهزاد نبوي بهعنوان مسنترين و عماد بهاور بهعنوان جوانترين، هياترئيسه موقت را تشکيل دهند. هياترئيسه موقت نيز دستورکار جلسه را بر تعيين هياترئيسه دائم قرار ميدهد بنابراين در آنجا اشخاص بهعنوان رئيس، نايبرئيس و دبير کانديدا ميشوند. عضو شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات درخصوص غيبت عارف در اين سازوکار عنوان کرد: خبر اصلي در اين باره اين است که به آقاي دکتر عارف و موسوي لاري که از شوراي عالي سياستگذاري استعفا داده بودند، پيشنهاد شد مجددا عضو حقيقي اين نهاد اجماعساز باشند. هر دو اين عضويت را نپذيرفتند. آقاي دکتر عارف احتمال کانديداتورياش را مطرح کرد. وي درخصوص نقش رئيس دولت اصلاحات در اين سازوکار ابراز داشت: در مصوبه نهاد اجماعساز، از آقاي خاتمي نام برده شده و تاکيد شده اين نهاد در صورت تاييد آقاي خاتمي رسميت پيدا ميکند بنابراين اين در مصوبه آمده است و جاي بحث و گفتوگو هم نيست چون بهصراحت در مصوبه بر نقش آقاي خاتمي در اين نهاد اجماعساز تاکيد شده است. آنچه تصميم گرفته شد اين بوده که صراحتا بايد از آقاي خاتمي بهعنوان يک رکن از اين سه رکن نهاد اجماعساز نام برده شود. وي تصريح کرد: آقاي خاتمي جايگاهي فراتر از اين دارد که اصلاحطلبان بتوانند منهاي او، يک اجماعي را ايجاد کنند. از اين رو در حال حاضر نقش آقاي خاتمي در ايجاد اجماع و حرکت جامعه تاثيرگذار و بيبديل است.
افراد شاخص ملي نداريم
يک فعال سياسي اصلاحطلب درباره نهاد اجماعساز اصلاحطلبان اظهار داشت: همانطور که من بارها هم مطرح کردهام نميتوان در مورد انتخابات رياستجمهوري کشور که امري ملي و سراسري است، فقط به فعالان سياسي تهراننشين بسنده کرد و حضور و مشورت فعالان سياسي تاثيرگذار مناطق مختلف کشور مانند سيستانوبلوچستان، آذربايجان، کردستان، کرمان، کرمانشاه، خراسان، فارس، خوزستان، مناطق ساحلي، گيلان و مازندران و امثال آنها را ناديده گرفت. حجتالاسلام محسن رهامي گفت: همچنين افراد صاحبنظر از اقوام و مذاهب مختلف مانند اهل سنت و کردها و ترکمنها و بلوچها و مانند آنها به شکلي سازمانيافته در نهاد يا شوراي اجماعساز بايد حضور موثر داشته باشند، به عبارت ديگر، ما در مسائل کلان ملي به اجماع ملي و مشاوره و تصميمگيري براساس خرد جمعي ملي نياز داريم، نه فقط اجماع سياسيون تهراننشين! وي افزود: اگر موضوع فقط به ارائه ليست انتخاباتي شوراي شهر تهران مربوط ميشد، سياسيون تهراننشين ميتوانستند تصميمگيري کنند ولي رياستجمهوري امري ملي و کشوري است، و نفيا و اثباتا بر سرنوشت همه مردم کشور تاثيرگذار است. رهامي تصريح کرد: در ليست اجماعساز جز يکي دو نفر، افراد شاخص ملي نداريم و اين افراد بيشتر از کساني هستند که در جمع اصلاحطلبان حضور دارند و امثال خويينيها نيز خيلي در شئون خود نميبينند که در کنار اين افراد بنشينند.
سایر اخبار این روزنامه
جان ، ارزانتر از اين؟
هر دو، از هم خواستند: «بازگشت»
تاثیرخاتمی بر نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان
۱۰۰۰۰۰۰ نفر بیکار شدند
جلوگیری از دخالت در بورس؛ ماموريت اصليِ دهقان
از کجا میخواهید یارانه ۲۰۰ هزار تومانی بدهید؟
یکدست شدن قدرت « به ضد خود » تبدیل میشود
عظمت اعداد کوچک
دردسرهای مهمانان جناحی
توپ در زمین آمریکاست
درخواست برجامی بیمنطق کشورهای منطقه
ایران فقط «پایتخت» نیست!