نظارت میدانی از غنی‌سازی ۲۰ درصد

سرویس سیاسی جوان آنلاین: ساعاتی پس از آنکه وزیر امورخارجه دولت جدید امریکا در نخستین نشست خبری خود، طلبکارانه از جمهوری اسلامی ایران خواست که به تعهدات هسته‌ای در برجام برگردد، دکتر محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، از مجتمع غنی‌سازی شهید علی‌محمدی (فردو) که روند غنی سازی ۲۰ درصد از ۱۵ دی ماه گذشته در آن آغاز شده، بازدید کرد تا این پیام را به طرف‌های بدعهد غربی و در رأس آنها، امریکا، مخابره کند که دوران انفعال و تعامل یکسویه جمهوری اسلامی ایران با غرب به سرآمده و اتفاقاً این طرف‌های غربی هستند که اگر مایل به تعامل و گفتگو با جمهوری اسلامی ایران هستند باید به تعهدات خود بازگردند و همه تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران را رفع کنند، آنگاه جمهوری اسلامی ایران به مذاکره با طرف‌های غربی در چارچوب برجام فکر خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی صبح پنج‌شنبه در جریان بازدید از روند فعالیت‌های هسته‌ای در مجتمع غنی‌سازی شهید علی‌محمدی با اشاره به تأثیرات راهبردی صنعت هسته‌ای به عنوان یکی از پیشران‌های مؤثر برای حوزه‌های مهمی، چون درمان، کشاورزی و صنعت، به اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: اگر طرف مقابل تحریم‌ها را در عمل رفع کند و مراودات بانکی و تجاری ایران برقرار شود، دولت می‌تواند تعهدات را اجرا کند.
تشکر از دولت در اجرای قانون اقدام راهبردی
قالیباف در حاشیه بازدید از سایت هسته‌ای فردو و در جمع خبرنگاران گفت: امروز برای بنده به عنوان شهروند و خادم مردم روز خوشحال‌کننده و افتخارآمیزی بود که از سایت فردو بازدید کردم. این مجموعه معنی قوی شدنی را که رهبر انقلاب آن را مایه افتخار و عزت ایران و اسلام می‌دانند، نمایان کرده است. بنابراین، یاد شهدای صنعت هسته‌ای را گرامی می‌داریم و از همه کسانی که به صورت گمنام در این مسیر زحمت کشیدند و اجرشان در پیشگاه خداوند برای آخرت ذخیره است، قدردانی می‌کنیم.


وی ادامه داد: بازدید امروز از سایت فردو در راستای وظیفه نظارت میدانی مجلس و بررسی زمانبندی اجرای قانون مصوب اخیر مجلس مبنی بر رفع تحریم‌ها انجام شد. وظیفه خود می‌دانم از طرف همه نمایندگان از دولت عزیز تشکر کنم که انصافاً در اجرای این قانون لحظه‌ای درنگ نکردند و در بیان و عمل امروز شاهد بودم مرحله به مرحله اجرای قانون انجام شده است؛ همچنین از سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه که گام‌های جدی و اساسی در این مسیر برداشتند، تشکر می‌کنم.
سرعت غنی سازی ۲۰ درصد از زمانبندی جلوتر است
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به همه مردم نوید می‌دهم اگر بحث غنی‌سازی ۲۰ درصد مبتنی بر ۱۲۰ کیلو در سال بود، این رقم در کمتر از یک ماه به حدود ۱۷ کیلو غنی‌سازی رسیده که از زمانبندی نیز جلوتر است. همچنین بحث نصب سانتریفیوژ‌های IR۲m هم مسیر خودش را طی کرده و بخش‌هایی از آن نصب شده و بخش‌های دیگر در حال انجام است. بنابراین، از همه متخصصان تلاشگر در این عرصه قدردانی می‌کنم. برای برداشتن گام جدی در راستای پیشرفت کشور نیازمند پیشران‌هایی در حوزه‌های مختلف مسائل صنعتی، کشاورزی و اقتصادی هستیم؛ صنعت هسته‌ای مطمئناً یکی از پیشران‌های مؤثر است زیرا این صنعت ترکیبی از فناوری و سایر رشته‌های علمی است.
صنعت هسته‌ای پشتیبان حوزه سلامت و کشاورزی
قالیباف افزود: وقتی در صنعت هسته‌ای گامی برمی‌داریم، بدین معناست که این صنعت می‌تواند پشتیبانی برای نیاز‌های ما در حوزه سلامت و درمان به خصوص رادیو داروها، روش‌های تشخیص و نیز سایر حوزه‌های حیاتی و مرتبط بخش درمان باشد. در حوزه کشاورزی نیز توجه به صنعت هسته‌ای می‌تواند در افزایش تولید، حفظ و نگهداری محصولات کشاورزی برای ذخیره سازی و صادرات کمک کند. بنابراین، اگر دشمن محکم ایستاده و نمی‌خواهد کشورمان دارای چنین فناوری و بنیه علمی در صنعت هسته‌ای باشد، ریشه در آن دارد که از ایران قوی، با استعداد، عالم و دانا ناراحت است.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی با مصوبه‌ای که در خصوص رفع تحریم‌ها داشت، نشان داد برای طی شدن این مسیر مصمم است. تمام اقدامات در چارچوب برجام و مبتنی بر مواد ۳۶ و ۳۷ است؛ ۱+۵ به تعهداتشان عمل نکردند، بنابراین هیچ وظیفه‌ای نداریم به تعهداتی که آن‌ها عمل نکردند، پایبند باشیم.
قالیباف افزود: در این قانون پیش‌بینی شده هر موقع آن‌ها به تعهدات‌شان عمل کنند و شاهد رفع عملی تمام تحریم‌ها، برطرف شدن مشکلات فروش نفت، محدودیت‌های بانکی، تجارت، واردات و صادرات باشیم، و این موارد به روال خودشان بازگردند، قانون به دولت اجازه می‌دهد گزارش آن را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند و در آن صورت مجدداً بر اساس مواد ۳۶ و ۳۷ برجام به تعهدات‌مان عمل می‌کنیم.
مصمم به اجرای قانون اقدام راهبردی هستیم
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دشمنان مطمئن باشند که ما مصمم بر اجرای قانون مذکور هستیم تا شاهد رفع تحریم‌ها به طور کامل باشیم؛ صنعت هسته‌ای کمک می‌کند گام مهمی در جهت خنثی‌سازی تحریم‌ها برداریم. صنعت هسته‌ای کمک می‌کند در بخش‌هایی مانند صنایع پیشرو، فولاد، نفت، نانو و کشاورزی به خودکفایی برسیم، بنابراین این صنعت در رفع و خنثی‌سازی تحریم‌ها اثرگذار است. باید با مواضع و اقدام واحد به گونه‌ای پیش رویم که مردم در آینده بتوانند از آسایش و آرامش بیشتری برخوردار باشند و شاهد ایرانی قوی همراه با امنیت، شادابی، عزت و عاقبت‌به‌خیری باشیم.
۱۰۰ ماشین سانتریفیوژ IR۲m در نطنز نصب می‌شود
بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون رئیس سازمان انرژی اتمی هم در حاشیه بازدید محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی از تأسیسات غنی سازی فردو و مجتمع غنی سازی علیمحمدی خاطرنشان کرد: این صنعت به نحوی که مورد نظر مقام معظم رهبری و مردم بوده به خوبی پیش می‌رود. امروز در غنی سازی حرف زیادی برای گفتن داریم و از صفر تا صد در غنی سازی بومی سازی کرده‌ایم.
کمالوندی اضافه کرد: بحث ما فقط غنی سازی نیست، در حوزه رادیودارو، تولید کیک زرد و اکسیژن ۱۸ دستاورد‌های زیادی داشته ایم. در همه حوزه‌ها در شرایط خوبی هستیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی درباره نصب IR۲m در نطنز گفت: قبل از سه ماه هزار ماشین سانتریفیوژ IR۲m را نصب شده خواهیم داشت. همزمان در حال تولید و نصب این ماشین‌ها هستیم. وی درباره انجام تعهدات طرف‌های برجامی و بازگشت امریکا به برجام گفت: قرار است طرف مقابل تعهداتش را انجام دهد و حتی در صورتی‌که طرف مقابل این تعهدات را انجام دهد، مسئولان و مقامات رده بالا تصمیم می‌گیرند. ما در سازمان آمادگی داریم با ظرفیت کامل فعالیت خود را داشته باشیم و منتظر تصمیمات هستیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره اینکه اگر تحریم‌ها برداشته نشود آیا در زمان مقرر از پروتکل الحاقی خارج می‌شویم، گفت: قانون را مو به مو اجرا می‌کنیم و مجلس و دولت در این مورد تصمیم‌گیری می‌کنند. ما در این خصوص آمادگی داریم. قانون اجرا می‌شود. در عنوان قانون، «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» آورده شده است و امیدواریم نظر مردم تامین شود. کمالوندی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۷ کیلوگرم ذخایر اورانیوم غنی‌شده با درصد غنای ۲۰ وجود دارد، گفت: ظرفیت‌ها در صنعت هسته‌ای قابل مقایسه با سال‌های قبل نیست.
آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه دولت دموکرات بایدن چهارشنبه شب به وقت تهران در نشستی خبری و البته طلبکارانه عنوان کرد: در صورت بازگشت ایران به توافق هسته‌ای، ما یک تیم تخصصی برای گفتگو درباره بازگشت به این توافق تشکیل می‌دهیم. بایدن بسیار شفاف بوده و اگر ایران به پایبندی کامل از تعهدات برجامی خود بازگردد، امریکا نیز متقابلا بازخواهد گشت و تا زمانی که ایران به تعهدات خود عمل نکند، ما به توافق هسته‌ای بر نمی‌گردیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی امریکا با بیان اینکه تا رسیدن به توافق با ایران، فاصله زیادی وجود دارد، افزود: این توافق می‎تواند زمینه‌ای برای ایجاد یک توافق طولانی‌تر که دیگر مسائل تنش‎زا در روابط با ایران را برطرف کند، باشد. توافق هسته‌ای ایران سال ۲۰۱۵ امضا شد و به تأیید سازمان ملل نیز رسید. اما سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا در اقدامی یکجانبه گرایانه از این توافق خارج شد و تحریم‌ها علیه ایران بازگرداند و تشدید کرد.