گفت‌وگوی آمریکا با روسیه درباره بازگشت به برجام

سفیر آمریکا در روسیه از گفت‌وگوی کشورش با مسکو درباره بازگشت به توافق هسته‌ای خبر داد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، جان سالیوان در گفت‌وگویی با یک شبکه تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره موضع آمریکا درباره ایران، گفت که واشنگتن در حال بررسی مسئله بازگشت به توافق هسته‌ای (برجام) است و گفت‌وگوهای جدی و قابل توجهی در این باره با روسیه انجام داده است.
بر اساس این گزارش، اظهارات سالیوان درباره بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای در پی این مطرح می‌شود که توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵ میان ایران و شش قدرت جهانی از جمله آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آمریکا انجام شد که به موجب آن، ایران متعهد شد در ازای بهره مندی از منافع اقتصادی با رفع تحریم های اعمال شده بر آن، فعالیت هسته‌ای‌اش را محدود کند.
دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ با ناقص تلقی کردن این توافق از آن خارج شده و تحریم های متعددی بر ایران اعمال کرد.


ایران با گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام و تعلل کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در زمینه عادی سازی روابط اقتصادی با ایران و کاهش تاثیر تحریم های آن، اعلام کرد که تعهدات داوطلبانه اش در توافق هسته‌ای را کاهش می دهد. البته به گفته مقامات ایران، این اقدامات درصورت عملی شدن تعهدات تمامی اعضای برجام، بازگشت‌پذیر خواهند بود.
جو بایدن رئیس جمهوری جدید آمریکا در وعده‌های انتخاباتی اش گفته بود که در صورت «بازگشت ایران به پایبندی کامل به تعهداتش»، به توافق هسته‌ای هسته‌ای بازمی گردد.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان روز جمعه در ترکیه با بیان اینکه برجام توافقی بود که دولت آمریکا، ایران و پنج کشور دیگر به آن پیوستند و بعد از مذاکرات طولانی همه موضوعات را در آن بررسی کردند و این توافق به تایید شورای امنیت ملل متحد رسید، گفت: آنچه که در توافق نیست مورد توافق قرار گرفته است که در توافق نباشد و امروز نمی تواند آن موضوعات به توافق اضافه شود. این توافق در چارچوب بی اعتمادی متقابل نوشته شده است لذا ساز و کارهایی پیش بینی شد که اگر یک طرف توافق را اجرا نکرد طرف مقابل هم بتواند تعهدات خود در توافق را اجرا نکند. آمریکا تصمیم گرفت که نه تنها از توافق خارج شود بلکه کسانی که به این توافق متعهد بودند را تحریم کند و تحت فشار قرار دهد و ما شاهد بودیم که شرکت‌ها و بانک‌های ترکیه‌ای را هم به همین دلیل تحریم کرد.
وزیر خارجه کشورمان گفت: این اقدام در واقع نمونه بارز قانون شکنی است، اقداماتی که ایران کرد بر اساس توافق برای جبران اقدامات طرف آمریکایی بود و به معنی تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست. ما از نظر اعتقادی و از نظر استراتژیک سلاح هسته‌ای را قبول نداریم و آن را باعث امنیت نمی دانیم. معتقدیم هرچه سریع‌تر باید سلاح های هسته ای توسط همه دارندگان سلاح هسته‌ای نابود شود.
ظریف گفت: این را تاکید می کنم که آمریکا از برجام خارج شده و تعهدات خود را نقض کرده است و اکنون هم وظیفه آمریکاست که به برجام بازگردد و تعهدات خود را اجرا کند. به محض اینکه آمریکا تعهداتش را اجرا بکند و ما نفع اجرای این تعهدات را ببینیم ما هم تعهدات خود را به طور کامل اجرا می کنیم و این در بالاترین سطح جمهوری اسلامی توسط رهبری اعلام شده است.
سایر اخبار این روزنامه
کمپین واکسیناسیون کووید در ایران با ورود اولین محموله آغاز می‌شود پاسخ وزارت بهداشت به شائبه‌های واکسن روسی رضا دهکی از «امید» تا «آرزو» رئیس جمهوری مطرح کرد هشدار برای موج چهارم کرونا دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در دومین نشست خبری به برخی حواشی پاسخ داد رنگ جشنواره فیلم فجر بر پرده‌های نقره‌ای دروغ‌هایی که مسیر سیاست‌ورزی را تغییر داد حقیقتِ پساترامپ اطلاع‌رسانی دیرهنگام و غیرشفاف درباره اتفاقات دو شب گذشته پایتخت باز هم دردسرساز شد آژیر، جنگنده و بازار داغ شایعات «ابتکار» تاثیر منتفی شدن واردات خودرو بر بازار داخلی را بررسی کرد هجوم سیگنال‌های منفی به بازار شکننده خودرو اسحاق جهانگیری: هدف از ارز ۴۲۰۰ تومانی پیشگیری از آسیب به زندگی و معیشت مردم بود خطیب‌زاده در واکنش به اظهارات رئیس‌ جمهوری فرانسه: تسلیحات کشورهای غربی عامل اصلی بی‌ثباتی در خلیج فارس است گفت‌وگوی آمریکا با روسیه درباره بازگشت به برجام سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: پرونده عنابستانی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان ارجاع شد موج چهارم کرونا و به هم خوردن توازن اجتماعی