بازجویی «چندش‌آور» باقی روی آنتن بی‌بی‌سی!

در روز‌های اخیر، عمادالدین باقی در توئیتر مورد حمله حامیان همجنس‌بازی قرار گرفته است. دلیل این حملات، به کار بردن عبارت توصیفی «چندش‌آور» برای تصویری از یک خواننده همجنس‌باز اتریشی از سوی عمادالدین باقی بود. او پس از این حملات، توئیت مزبور را حذف کرد و توضیحی هم نوشت، اما اکانت او در یک کارزار دسته جمعی از سوی حامیان همجنس بازی ریپورت و درخواست بسته شدن او به مدیریت توئیتر داده شد. پس از آن، توئیتر اکانت او را بست.
این لشکرکشی‌های اکانت‌های فیک در توئیتر علیه افراد اتفاق جدیدی نیست، اما پس از این وقایع عمادالدین باقی در گفت‌وگویی تلفنی روی آنتن شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی حاضر می‌شود و از سوی مجری تحت فشار قرار می‌گیرد تا از به کار بردن آن واژه برای تصویری که به قول بی‌بی‌سی «اقلیتی جنسی» را نشان می‌داد، ابراز پشیمانی و نیز عذرخواهی کند.
خبرنگار بی‌بی‌سی می‌پرسد: «منتقدان که می‌گویند چرا یک فعال حقوق بشر باید چنین کلمه‌ای را درباره اعضای جامعه اقلیت جنسی به کار ببرد» و باقی می‌گوید به طور اتفاقی عکسی را دیده و «فی البداهه فقط یک کلمه نوشته» است.
باقی در پاسخ به اصرار مکرر مجری بی‌بی‌سی که پرسید آیا قصد دارد به خاطر استفاده از واژه توهین‌آمیز عذرخواهی کند، گفت: «اگر می‌دانستم قرار است اینقدر سوءتفاهم ایجاد کند، قطعاً چنین کلمه‌ای را نمی‌گذاشتم.»


باقی برای تبرئه خود از زیر پا گذاشتن حقوق همجنس‌بازان تأکید کرده که اگر کلمه‌ای که نوشته، توهین آمیز بوده، «فقط درباره یک عکس» بوده و نه درباره «یک موضوع».
باقی نگران است این جماعت او را نبخشند و در برابر اصرار‌های مجری بی بی سی که آیا حاضر است عذرخواهی کند و آیا اگر به عقب برگردد از کاری که کرده، پشیمان خواهد بود، تأکید می‌کند: «اگر همان زمانی که آن واکنش به عکس را نوشته بود، کسی می‌گفت که چنین چیزی لزومی ندارد حتماً آن را حذف می‌کرد.» صحنه گفتگو به بازجویی بیشتر شبیه است و کاش باقی متوجه شود که مواجهه و مخالفت با ایدئولوژی غرب چه تاوانی دارد و موجب چه برخوردی از سوی مدعیان آزادی بیان می‌شود. مجری بی بی سی حتی می‌گوید این کلمه شما باعث فشار به این اقلیت جنسی می‌شود! باقی هم ناراحت از این بازجویی رسانه‌ای نیست و همکاری کامل را با بازجو- خبرنگار بی بی سی می‌کند تا همجنس بازان او را ببخشند.
باقی بسته شدن اکانتش از سوی توئیتر را هم رد کرد و گفت: «بعد از اینکه نیرو‌های امنیتی به منزل ما آمدند و گوشی‌های‌مان را بردند، نگرانی من این بود که در توئیتر به نام من پستی گذاشته شود و آن موضوع تندتر شود. این مسئله باعث شد که خودم متقاضی بستن توئیتر شوم. بعد با درخواست خودم باز شود. همزمانی این دو اتفاق باعث این برداشت شده است.»