روزنامه ایران
1399/11/14
حضور 70 درصدی مردم در انتخابات منشور امام را محقق میکند
گروه سیاسی/ روز گذشته رئیس جمهوری و اعضای هیأت دولت، برای هشتمینبار در طول دولتهای تدبیر و امید، با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره) با آرمانهای بنیانگذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند. مطابق تبیین رئیس جمهوری، مهمترین اصل در آرمانهای امام(ره) مردم و رأی مردم است. حجتالاسلام حسن روحانی روز گذشته اشاره کرد که امام(ره) در دوران تبعید در عراق، نظریه ولایت فقیه را تبیین کردند و در مدت اقامت در فرانسه، از جمهوریت نظام گفتند، اما در نخستین سخنرانی خود در بهشت زهرا، بر رأی مردم تأکید کردند. رئیس جمهوری تأکید کرد تا زمانی که با کلام و منطق امام در نطق 12بهمن 57 در تماس هستیم و مجری آن میباشیم، همچنان پیروز خواهیم ماند.مردم؛ قدرت اصلی امام(ره)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی پس از تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل در چهل و دومین سالگرد انقلاب اسلامی که با رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی برگزار شد، با بیان اینکه 12 بهمن روزی بود که امام سرمایه اجتماعی را به رخ جهانیان کشید و بیتردید 12 بهمن یوم خمینی بود، اظهار کرد: امام(ره) عزیز و بزرگوار ما و معمار کبیر انقلاب اسلامی برای موفقیت، اتکا به بیگانگان و قدرتهای خارجی را انتخاب نکرد، زیرا قدرت اصلی را قدرت مردم میدانست و راهی را انتخاب کرد که مردم مرکز اصلی آن بودند.
رئیس جمهوری افزود: امام از سالها قبل بهخوبی میدانست که قدرت نرم بر قدرت سخت پیروز خواهد شد. به همین خاطر قدرت نرم را برگزیده بود و 12 بهمن سال 57 بهخوبی نشان داد که امام در مسیر و راهش چگونه پیروز شد.
روحانی با بیان اینکه روز 12 بهمن و حضور همه مردم در استقبال از امام، ویژه شخص خود امام(ره) بود، گفت: امام نگذاشت قدرت جباری که او را تبعید کرده بود همان قدرت او را برگرداند. امام اول همه آنان را از کشور بیرون کرد و بعد زمینه را برای بازگشت پیروزمندانهاش فراهم کرد.
او با بیان اینکه استقبال عظیم مردمی از فرودگاه مهرآباد تا بهشت زهرا نشان داد که امام چه نفوذ و محبوبیتی بین مردم دارد، اضافه کرد: نطق امام در روز 12 بهمن 57 در تهران که اولین نطق ایشان پس از 14سال دوری از وطن بود، منشور جمهوریت و اسلامیت ما و پایه و اساس نظام ماست.
رئیس جمهوری با بیان اینکه تا زمانی که با کلام و منطق امام در نطق 12 بهمن 57 در تماس هستیم و مجری آن میباشیم همچنان پیروز خواهیم ماند، گفت: امام در آن نطق تاریخی که در کنار مرقد شهدای این سرزمین ایراد کرد تنها از مشروعیت دینی حرف نزد، بلکه از مقبولیت و رأی مردم و حتی از عقلانیت هم حرف زد. او افزود: پدران ما اولیای ما نیستند و ما باید رأی دهیم و در مورد نظام خود تصمیم بگیریم. امام از عقلانیت، مشروعیت و اسلام سخن گفت و با دلایل محکم مسیر و راه آینده انقلاب را برای ما مشخص کرد.
روحانی افزود: امام در بهمن 57 به ما گفت نظامی از دیدگاه ما مشروع است که مورد نظر و رأی مردم و در چارچوب اساس و موازین اسلام باشد و راه و مسیر ما همان است که او برای ما انتخاب کرد.
رئیس جمهوری با اشاره به سخنان امام راحل مبنی بر تأیید دولت گفت: امام حتی وقتی گفت:«من به واسطه اعتماد مردم دولت تعیین میکنم.» این سخن مهمی در اجتهاد شیعه و فقه سیاسی اسلام و تشیع بود. روحانی اضافه کرد: امام در سخنان خود به ولایت شرعی خودش اتکا نکرد بلکه به رأی و نظر مردم اتکا کرد و گفت من به پشتوانه رأی مردم دولت تعیین میکنم و با این سخن مسیر را به درستی برای ما مشخص کرد.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه راه امام میتواند باعث بقای نظامی شود که بنیانگذارش بود، گفت: راه امام فقط به خواندن و تکرار کلمات امام نیست بلکه مهم اجتهاد به کلمات امام است و اینکه بدانیم اگر امام امروز در جمع ما بود چه میگفت و چه میکرد؟ و اگر امام امروز میخواست راه حل بدهد چه راهی ارائه میکرد؟
روحانی با بیان اینکه اجتهاد پویای راه امام مهم است و توسعه راه امام به عنوان منشور انقلاب برای ما اهمیت دارد، گفت: امام در منشور خود ارزشهای انقلاب همچون اسلامیت، جمهوریت، عدالت، استقلال و آزادی را برای ما تبیین کرد.
رئیس جمهوری در ادامه با بیان اینکه ارزشهای انقلاب همچون اسلامیت، جمهوریت، عدالت، استقلال و آزادی برای ما ثابت است اما روشها ثابت نیست، گفت: در هر شرایطی باید روش درست منطبق با شرایط زمان را برگزینیم تا به اهدافمان دست یابیم.
او با بیان اینکه امروز باید از مسیر و کلام امام راه درست را برگزینیم، گفت: امام در آن نطق تاریخی بر آرا و نظرات نسل حاضر تأکید کرد و در هر مقطعی مردم باید با آرای خود نظام مورد نظر خود را برگزینند. امام در آن نطق مهم خود به قاعده سلطه اشاره کرد و اینکه مردم میتوانند نسبت به سرنوشت خود تصمیم بگیرند در واقع امام حاکمیت اسلام را با رأی مردم تلفیق میکند.
ضرورت مشارکت 70 درصدی در انتخابات
رئیس جمهوری با اشاره به برگزاری انتخابات متعدد در کشور طی 42 سال گذشته گفت: در اکثر این انتخابات گاهی بیش از دوسوم مردم یعنی 70 درصد پای صندوقهای رأی رفتند و وقتی دوسوم مردم رأی بدهند نشاندهنده این است که این رأی تنها به ثمره انتخابات نیست بلکه به شجره است. یعنی به نظام رأی میدهند. روحانی با بیان اینکه اهمیت انتخابات هم به ثمره و هم به شجره است، گفت: حضور حداکثری در انتخابات هم رأی به فرد انتخاب شده است و هم رأی به اصل نظام و شجره انقلاب است و امام هم تأکید داشت که اهداف ما وقتی تأمین میشود که انتخابات پرشور داشته باشیم.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امسال در شرایطی دهه فجر انقلاب اسلامی را جشن میگیریم که سال بسیار سختی را از بهمن سال گذشته تاکنون پشتسر گذاشتهایم و جنگ تحمیلی اقتصادی و شیوع ویروس کرونا مشکلات زیادی برای کشور و مردم ایجاد کرده است، گفت: در محضر روح بلند امام میتوانم به جرأت بگویم که در این دوران سخت همه ما تلاش کردیم که دست به دست هم داده تا فشار را از دوش مردم کم کنیم و از همه توان و امکان خود برای کاهش رنج مردم استفاده کردیم.
روحانی با بیان اینکه خوشبختانه امروز به رغم همه مشکلات و فشارهای اقتصادی دشمنان هم در زمینه رونق اقتصاد و هم سلامت جامعه تلاش ما و مقاومت مردم نتیجه داده است، گفت: هرجا مردم به صحنه آمدند در هر مشکل و معضلی توانستیم پیروز شویم.
رئیس جمهوری تأکید کرد: امروز هم معتقدم تا مردم در کنار نظام هستند و پذیرفتهاند که ما خادم مردم هستیم میتوانیم راه امام را برای سالها و حتی قرنها ادامه دهیم. روحانی در پایان سخنان خود دهه فجر انقلاب اسلامی را به مردم ایران و خاندان معظم امام راحل تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد روح امام راحل از ما راضی باشد و ما بتوانیم همچنان راه و مسیر امام را ادامه دهیم و پیمان خود را با معمار کبیر انقلاب تا آخر حفظ کنیم.
بــــرش
یادگار امام: اداره کشور در دوران ترامپ ستودنی بود
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی، یادگار بنیانگذار انقلاب اسلامی روز گذشته در مراسم تجدید میثاق رئیس جمهوری و اعضای دولت با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، اداره کشور در دوران فشار ترامپ را ستودنی دانست و گفت: امروز هیچ چیز مانند مشکل معیشت مردم، گرانی، فقر و تبعیض نمیتواند به سستی پایههای نظام بینجامد و هیچ عاملی نباید عزم دولت را در عبور از موانع سد کند.
به گزارش جماران، حجتالاسلام خمینی با بیان اینکه انقلاب اسلامی دستاوردهای سلبی و ایجابی بزرگ و درعین حال، آرمانها و آفاتی هم پیش رو دارد، اظهار کرد: بزرگترین دستاوردهای سلبی انقلاب، نفی سلطنت، نفی استبداد و نفی وابستگی به کشورهای دیگر است. یادگار امام درباره دستاوردهای ایجابی انقلاب گفت: بزرگترین آنها تلفیق خواست مردم و خواست خدا در یک حکومت جدید است. در طول تاریخ ایران آزادیخواهی، استقلالخواهی و دینداری همواره با هم همراه نبودند و اتفاقاً شکستها همین جا بود، اما انقلاب تنها حرکتی در چند سده اخیر است که این هر سه با هم تلفیق شدند. سیدحسن خمینی ادامه داد: این دستاوردهای ایجابی در قالب قانون اساسی به عنوان یک میراث و در قالب وصیت امام، راه و خط امام را به عنوان یک میثاق ملی در آورد.
او اضافه کرد: امیرالمؤمنین(ع) عوامل سقوط حکومتها، دولتها و تمدنها را در چهار چیز خلاصه میکند که مهمترین آنها «تحقیر افاضل» است. هرگاه بزرگان شما در انتهای صف قرار گرفتند و اندیشه، فرد یا گروهی توانست جامعه را از معرض خدمتگزاری افاضل حذف کند، به نظرم زنگ خطر برای آن جامعه است.
یادگار امام، «تضییع اصول» را از دیگر عوامل سقوط تمدنها از دیدگاه امام علی(ع) برشمرد و تأکید کرد: هرکسی دلسوز کشور است میداند که در حال حاضر هیچ چیز مانند مشکل معیشت مردم، گرانی، بیکاری و فقر نمیتواند به سستی پایههای نظام منجر شود.
او با بیان اینکه همت دولت در طول این سالها بویژه دورانی که ترامپ شدیدترین تحریم را اعمال کرد، ستودنی است، افزود: اما امروز جمهوری اسلامی باید از هرچیزی که میتواند استفاده کند تا مشکلات معیشتی مردم برطرف شود. هیچ مانعی نباید عزم و اراده دولت و عبور از موانع ناخواسته برای رسیدن به رفاه عمومی و بالندگی اقتصادی را سد کند.
سایر اخبار این روزنامه
# من - ماسک - میزنم
پیام تسلیت رهبرمعظم انقلاب در پی درگذشت آیتالله نظری
ایرادهای شورای نگهبان به مصوبه انتخاباتی مجلس
بودجهای که مجلس نوشت
حضور 70 درصدی مردم در انتخابات منشور امام را محقق میکند
جنگ تحمیلی اقتصادی 3 ساله را به تصویر بکشیم
تصمیم نهایی را قاضی میگیرد نه ضابط
بستن فضای مجازی دیگر جواب نمیدهد
دیگر سرچراغی نداریم
هـاتف علیمردانی در گفتوگو بـا جواد طوسی از «ستاره بازی» گفته است
تهران شهری بیرؤیا!
تن بیجان تالابها و پنجره بسته بر روی دیپلماسی آب
اروپا در هوش مصنوعی از امریکا شکست خورد
اجرای آنلاین جشنواره موسیقی فجر بهتر از حذف آن است
بحران اقتصادی با بودجه کمیسیون تلفیق
3 رویکرد برای فعال اقتصادی
انقلاب و احیای تمدن ایرانی