روزنامه کيهان
1399/11/15
آنچه امید، نشاط و مشارکت را تضمین میکند کارآمدی نظام اداری است
به گزارش خبرگزاری میزان آیتالله سید ابراهیم رئیسی در مراسم تجدید میثاق مسئولان قضایی با آرمانهای امام راحل(ره) و انقلاب اسلامی، با بیان اینکه امام دین و امور دنیا و آخرت مردم را احیا کرد، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در تبیین شخصیت امام(ره) فرمودند که امام شخصیتی تحولگرا و تحولخواه بود.رئیسی ادامه داد: امام در خداخواهی مردم، توجه به معنویت، ایجاد و احیای روحیه عدالتخواهی و حقخواهی در بین مردم، روحیه ایثار و شهادت، خطرپذیری، مسئولیتپذیری در بین مردم، ظلمستیزی و استکبارستیزی در مردم و پیوند بین سیاست و معنویت تحول ایجاد کرد.
محصول سیاست بیمعنویت
بسیاری از ظلمها است
وی خاطرنشان کرد: در زمان امام، سیاستمداران بسیاری هستند که معنویت را کنار گذاشتند و محصول سیاست بیمعنویت، بسیاری از ظلمها است که در این کره خاکی بر مردم میرود. محصول سیاست بدون معنویت کلاهکهای هستهای، هفتاد سال ظلم بر مردم فلسطین و بسیاری از تجاوزها و ظلمهاست که در عالم شده است.
رئیس قوه قضائیه گفت: امام(ره) به ما سیاست همراه با معنویت، روحیه توجه به دیگران، فقرزدایی و توجه به محرومیت نه فقط محرومان ایران اسلامی بلکه محرومان تمام عالم و مظلومانی که در عالم مورد ستم قرار گرفته بودند را آموختند و احیاء کردند.
میثاق با امام(ره)
میثاق با همه خوبیها و ارزشهاست
رئیسی با بیان اینکه میثاق با امام(ره)، میثاق با همه خوبیها و ارزشهاست و مسئولان و دولتمردان در این میثاق باید بازنگاهی به آنچه شده و آنچه باید شود، داشته باشند، اظهار داشت: خطِ امامیترین افراد کسانی هستند که شاخصهای خط امام را خوب بشناسند و خوب به این شاخصها عمل کنند و وفادار باشند.
وی با بیان اینکه بهترین تبیینکننده خط امام امروز جانشین به حق ایشان یعنی رهبر معظم انقلاب هستند که بنای معظمله هم در گفتار و هم رفتار و سلوک احیاء و زنده نگهداشتن خط امام است، افزود: از سلوک ایشان باید خط امام را بیاموزیم، حفظ کنیم و زنده نگهداریم.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه قبل از نگرانی برای مشارکت مردم، باید نگران کارآمدی نظام اداری در کشور بود، تأکید کرد: اگر نظام اداری کارآمدی خود را نشان دهد، امید، نشاط و مشارکت را در بین مردم تضمین کرده است.
هنر امام(ره)،حفظ کردن مردم
در صحنه بود
رئیسی خاطرنشان کرد: مشارکت مردم و افزایش سرمایه اجتماعی در مردم کاری است که امام انجام دادند و هنر امام، حفظ کردن مردم در صحنه بود و در همه امور نه بهصورت تشریفاتی بلکه بهصورت واقعی، مردم را حساب کردند.
وی ادامه داد: امروز در رفتار سیاسی و اجتماعی رهبر معظم انقلاب، توجه دادن به مردم را میبینیم و به قوه قضائیه، قوه اجراییه و قوه تقنینیه بر مردمی بودن و توجه به مردم و رفع دغدغههای آنها و بهحساب آوردن مردم تأکید فرمودهاند.
رئیس قوه قضائیه گفت: کارآمدی نظام اداری در کشور سرمایه اجتماعی را همچنان که در رفتار امام بود و در رفتار رهبر معظم انقلاب است، افزایش داده و امروز ادارات، سازمانها و دستگاههای اداری کشور میتوانند این سرمایه اجتماعی را روز به روز افزایش دهند و اگر سرمایه اجتماعی افزون شود، بدون تردید امید، نشاط و مشارکت مردم در همه عرصهها را به دنبال خواهد داشت. دستگاههای اداری باید بتوانند این مشارکت و سرمایه اجتماعی را روز به روز افزون کنند.
اجرای عدالت بهعنوان محوریترین نقطه
رئیسی بیان داشت: در دستگاه قضایی ما آنچه از خط امام شناختیم، اجرای عدالت بهعنوان محوریترین نقطه است و این موضوع به تبعیت از انبیا الهی مورد توجه و تأکید حضرت امام از قبل از پیروزی انقلاب بوده است و امروز نیز محور کار در دستگاه قضایی اجرای عدالت در همه امور و پیگیریها و تصمیمگیریها و تصمیمسازیها است.
وی با بیان اینکه امروز اجرای عدالت و احساس عدالت در جامعه از همهچیز شیرینتر است، گفت: همه اجزای یک کشور و همه کارگزاران نظام در هر بخشی باید خود را موظف به اجرای عدالت بدانند و پیشانی این اجرای عدالت نیز دستگاه قضایی است.
رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: امروز پرچم عدالتخواهی در دستان رهبر معظم انقلاب است و ما بهعنوان سربازان ایشان در دستگاه قضایی خود را موظف به اجرای عدالت میدانیم و از روح بلند امام راحل استمداد میطلبیم که برای اجرای هدف متعالی تحقق عدالت توفیق داشته باشیم.
رویکرد سند تحول قضایی
بر تعالی و تحکیم نظام خانواده است
رئیس قوه قضائیه دیروز همچنین در نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده (تجلیل از مقام زن و مادر) با بیان اینکه حضور اقتدارآفرین زنان در جامعه ما هم یک ضرورت است و هم یک فرصت، گفت: اگر یک روز به هر دلیلی خانواده آسیب دید، راهکارش حکم قضایی نیست. بسیاری دیده شده رای قاضی مبنی بر سازش و یا عدم سازش صادر میشود و خلاف آن عمل میشود.
رئیسی با بیان اینکه رویکرد سند تحول قضایی بر تعالی و تحکیم نظام خانواده است، افزود: رویکرد سند تحول قضایی بر آیین دادرسی متناسب با رسیدگی به اختلافات خانوادگی و مسائل خانواده است. این آیین دادرسی خاص میخواهد که باید آیین دادرسی متناسب با خودش تدوین شود.
وی بیان کرد: ما حتما شعب تخصصی میخواهیم که نسبت به حل مسائل خانواده تخصص داشته باشند. در سند تحول، یکی از بخشهایی که باید در آن تحول ایجاد شود نقش خانمها و مشاوره خانمها در دادگاههاست؛ این نقش باید یک نقش جدی شود. رئیس دستگاه قضا با تأکید بر اینکه مشاوره و داوری در حوزه خانواده جدی است نه تشریفاتی، گفت: یکی از آسیبهای شناسایی شده این است که داوریها بعضا شکلی و تشریفاتی است؛ در حالی موضوع مورد تأکید، حکمیت و داوری جدی همراه با نقش جدی مشاوران است تا آخرین راهکار حکم قضایی باشد.
سایر اخبار این روزنامه
آنچه امید، نشاط و مشارکت را تضمین میکند کارآمدی نظام اداری است
پرچمداران همیشگی انقلاب(یادداشت روز)
اخبار ویژه
فاجعه واکسن آمریکایی در خانه سالمندان اسپانیا/تمام 78 سالمند پس از تزریق واکسن، مبتلا شدند
اغلب اهداف انقلاب اسلامی در حوزه سلامت محقق شده است
لایحه تورمزای بودجه 1400 در مجلس رد شد
آزمایش موشک ذوالجناح نمایش قدرت ایران بود فقط چند کشور این فناوری را دارند
ماجرای «تیتاپ» و «لپتاپ»(نکته)
318 طرح در وزارتخانههای آموزش و پرورش و میراث فرهنگی به بهرهبرداری رسید
آقای ظریف! همزمانی بازگشت ایران و آمریکا به برجام/ بازی در پازل طرف عهدشکن است
شروط چهارگانه سناتور جمهوریخواه برای هرگونه توافق دولت بایدن با ایران
روزنامه اصلاحطلب قصاب میانمار را نماد دموکراسی خواند!
آنچه امید، نشاط و مشارکت را تضمین میکند کارآمدی نظام اداری است
آنچه امید، نشاط و مشارکت را تضمین میکند کارآمدی نظام اداری است