روزنامه آفتاب یزد
1399/11/19
شهردار تهران: حاکمیت باید برای حمل و نقل عمومی هزینه کند
عدم تصویب لوایح درآمدهای پایدار دامن زدن به فساد در شهرهاستشهردار تهران با بیان اینکه تصویب نشدن لوایح درآمدهای پایدار در مجلس شورای اسلامی دامن زدن به فساد در شهرهاست، گفت: مادامی که درآمد پایدار شهری برای شهرداریها تعریف نشده باشد شهرداران آنطور که میتوانند شهر را اداره میکنند نه آنطور که باید.
پیروز حناچی شهردار تهران شنبه -۱۸ بهمن- در آیین بهرهبرداری از ۱۱۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس و تحویل تاکسیهای نوسازی شده ناوگان حمل و نقل عمومی تهران با تبریک ایام خاطره انگیز دهه فجر و ولادت حضرت زهرا گفت: امروز روز فرخندهای است؛ از این جهت که به یکی از قول هایمان وفا میکنیم. اصلیترین مشکل شهرداریها در کلانشهرها در ایران و خارج از ایران موضوع آلودگی و ترافیک است. موضوع بسیار مهمی که برنامههای میان مدت و بلند مدتی برای آن وجود دارد اما در کشور ما به دلیل مشکلات عدیده دیگری مثل نبود منابع درآمدی پایدار برای مدیریت شهری، آن مشکلات حل نشده است. موضوع را حل نکردهایم و تا وقتی منابع پایداری برای شهر تعریف نشود به شهرداران میگوییم شهر را آن طور که میتوانید اداره کنید نه آن طور که باید.
حناچی افزود: هم اکنون دو لایحه مهم مربوط به درآمدهای پایدار برای شهرداریها در مجلس در دستور کار است و و امیدوارم به زودی تصویب شود. در مجلس فعلی فراکسیون شهری ۱۷۰ نماینده دارد که ظرفیت بالایی برای حل مشکلات شهرها ایجاد میکند. امیدوارم این دو لایحه هر چه زودتر تصویب شود ولی اگر حل نشود دامن زدن به فساد در شهر است و این در درازمدت بزرگترین صدمه به مدیریت شهری است.
او آلودگی و ترافیک را دو مسئله دائمی در کلانشهرها دانست و گفت: برنامه جامع کاهش آلودگی هوا با همکاری ۱۹ دستگاه اجرا میشود. البته در دی و آذر که ما با وارونگی هوا مواجه هستم این مشکل حاد میشود اما اگر نمودار ده ساله الودگی هوا را ببینیم کاهش آلودگی محسوس است و میتوانیم در صورت ادامه نقشه راه بر این مشکلات فائق بیاییم. مهم این است که یکپارچکی در تصمیمات وجود داشته باشد.
حناچی ادامه داد: مثلا بر اساس این برنامه توسعه بزرگراهها از دستور کار شهرداری خارج میشود و باید راه حلهای دیگری امتحان کنیم. مسیر بیشتر، تقاضای سفر بیشتر و ترافیک و آلودگی بیشتر ایجاد میکند.پس ما باید مسیر حرکت مدیریت شهری را تغییر دهیم. توسعه مسیرهای پیاده و سواره و دوچرخه راه حلهایی هستند که در طرح جامع حمل و نقل دیده شده است. استفاده از خودروهای برقی و کمتر کردن استفاده از سوخت فسیلی در ناوگان حمل و نقل عمومی در
دستور کار است.
شهردار تهران با تاکید بر حاکمیتی بودن توسعه و نگهداری ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهرها گفت: حمل و نقل عمومی تهران و کلانشهرها را موضوع حاکمیتی میدانم به این معنا که همان طور که حاکمیت برای بهداشت و درمان هزینه میکند برای این موضوع هم باید هزینه کند. تا قبل از کرونا در تهران روزی ۵ میلیون سفر را مدیریت میکردیم و مترو ۲.۲۰۰ میلیون سفر و اتوبوس ۲.۳۰۰ میلیون سفر داشتند که جمعا به ۴.۵ میلیون سفر میرسید و با اضافه شدن ظرفیت تاکسیها این رقم به ۵ میلیون میرسد. موضوعی که روزانه ۵ میلیون نفر با آن درگیرند حاکمیتی است و نباید صرفا به منابع شهرداری متکی بود.
او در ادامه به ارائه آمارهایی از بودجه شهرداری پرداخت و گفت: در سال نود بودجه شهرداری معادله هفت و هفت دهم میلیارد دلار و ۹۰۹۰ ۲۹۴ میلیارد تومان بود این رقم هم اکنون در سال ۹۹ به یک و نیم میلیارد دلار و ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است این را هم باید اضافه کنیم که مدیریت شهری دیگر نمیخواهد با فروش شهر، درآمدزایی کند و پروانه دستی دیگر صادر نمیشود و اجازه ساخت بدون پروانه هم داده نمیشود و برنامه این است که دقیقاً بر مبنای طرح تفصیلی
عمل شود.
حناچی در ادامه گفت: در سال ۹۰ شهرداری ۲۸ هزار و ۶۶۵ پروانه صادر کرده است که حدوداً ۱۸ میلیون متر مربع بوده است. در سال ۹۱،
۲۵ هزار و ۶۰۸ مجوز صادر شده و در سال ۹۲، ۲۱ هزار و ۶۸ مجوز صادر شده است. در سال ۹۸، تنها ۹ هزار ۳۲۲ مجوز صادر شده است که حدود ۶.۵ میلیون متر مربع است.
او افزود: هزینه احداث مترو در سال ۸۹، ۵۲ میلیارد در هر کیلومتر بوده است و در سال ۹۹ این عدد به یکهزار میلیارد تومان رسیده است.قیمت یک رام قطار ۸.۴ میلیون دلار در سال ۸۹ بوده است در هم اکنون
۲۰۰ میلیارد تومان قیمت دارد. در سال ۸۹، تهران ۵۸ رام قطار شهری داشت الان ۱۷۲ رام خدمات میرسانند. تا اوایل سال بعد خط ۶ و ۷ مترو و ۱۰ ایستگاه باقیمانده آن تمام میشود. برای خطوط اصلی پایانههای مترو ایجاد شده و میشود که در نگهداری و سرویس قطارها تاثیر بسیار دارد. با اتمام این خطوط ورزشگاه تختی به میدان کتابی و دولت آباد به سولوقون متصل میشود.
شهردار تهران در ادامه به برنامه امروز پرداخت و گفت: امروز بخش دوم قراردادی که در تیرماه بسته بودیم دریافت میشود. کارخانههای اتوبوسسازی داخلی به واسطه این قرارداد فعال شده است و توافق کردهایم که در خصوص اتوبوسهای برقی این همکاری را ادامه دهیم.
او اضافه کرد: قرارداد واردات ۶۳۰ واگن سی کی دی از چین را دنبال میکنیم. از همه اینها مهمتر اتفاقی بود که در شرایط تحریم در حال انجام است. شرایط تحریم برای ما به جهت انتقال پول سخت است و با همکاری همکارانم در داخل کشور پروژهای آغاز شده که بتوانیم قطار ملی را تولید کنیم. قول داده بودیم که در بهمن ماه رونمایی میشود و انشاءالله هفته جاری اولین بخش این قطار را رونمایی خواهیم کرد و این اتفاق مهمی است و سفارش بیش از ۱۰۰ واگن را خواهیم داشت و این کار از موارد تبدیل تهدید به فرصت است که امیدوارم
ادامه یابد.
او گفت: مترو تهران به ۵ هزار واگن نیاز دارد و تولید اینها در داخل کشور مهم و تاثیرگذار است.
شهردار تهران درباره نوسازی تاکسیرانی تهران نیز گفت: نوسازی تاکسیرانی تهران هم در حال انجام و بخشی انجام شده است. در نوسازی واگنهای مترو هم، نوسازی ۳۱ رام قطار تامین اعتبار شده است و برای اولین بار مناقصه ورود بخش خصوصی به خطوط مترو برگزار خواهد شد و امیدوارم فراخونهای انجام شده به نتیجه برسد.
او گفت: در این شرایط که تامین اعتبار برای ما بسیار سخت و مشکل بود خرید این اتوبوسها حداقل اقداماتی بود که انجام دادیم. انشاءالله با حمایت و پشتیبانی دولت این شرایط را بهتر خواهیم کرد و این قرارداد که امروز قسمت دومش بود، به بخشهای دهم هم برسد تا بتوانیم مشکل کمبود اتوبوس را حل کنیم و اتوبوسهای برقی را با حمایت داخل به نتیجه برسانیم.
>لزوم اختصاص ردیف بودجه
به حمل و نقل عمومی کشور
پیروز حناچی شهردار تهران در حاشیه این آیین گفت: باید کاری کنیم که حمل و نقل عمومی در بودجه کشور ردیف بودجه داشته باشد، موضوعی که ۵ میلیون نفر را در روز درگیر میکند صرفاً به عهده شهرداری نیست و باید حاکمیت در آن ورود کند.
حناچی گفت: امروز طبق قراردادی که در تیرماه با ایران خودرو دیزل داشتیم ۱۱۰ اتوبوس و مینی بوس دیگر را وارد ناوگان حمل و نقل عمومی کردیم.با این قرارداد خط تولید اتوبوس ایران خودرو دیزل که ۱۰ سال بود تعطیل شده بود دوباره فعال شد. در این اتوبوسها ضوابط مناسبسازی برای معلولان رعایت شده است و اتوبوسها برخلاف اینکه یورو ۴ هستند مجهز به فیلتر دوده هستند.
حناچی گفت: میدانیم با وجود ورود این اتوبوسها همچنان ناوگان حمل و نقل عمومی با مشکل مواجه است و از این نظر شرمنده مردم هستیم تلاش میکنیم که هرچه زودتر نسل جدید اتوبوسهای حمل و نقل شهری را وارد ناوگان کنیم.
شهردار تهران درباره نقد شدن ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته شده، گفت: هزار میلیارد تومان از این اوراق به شهرداری رسیده است و ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر که باید وثیقههایی توسط شهرداری تامین شوند در حال انجام است و به زودی به حساب شهرداری واریز میشود و بخشی از منابع مربوط به خرید اتوبوسهای که به تازگی وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شد هم به وسیله این منابع تامین شده است.
>آغاز نوسازی ۱۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده از اسفند
سید مناف هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه این، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی ایران، بیان کرد: خوشحالم که در پایان چهلودومین سال پیروزی انقلاب اسلامی و ورود به چهلوسومین سال، دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران را رصد میکنیم. در ۱۰ سال گذشته به ویژه شرایط سخت کرونایی امسال، علی رغم همه تلاشها و پیگیریها، اقدامات جدی و اساسی در حوزه حل و نقل عمومی صورت نگرفته است که به اعتقاد مدیریت شهری میتوانست بهتر از این باشد.
او ضمن اشاره به قرارداد ۲۵۰ دستگاه اتوبوس و مینی و بوس
با ایران خودرو دیزل گفت: اگر امسال منابع مختلف مالی از طریق بانکها، دولت و...وجود داشت به جای
۲۵۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس، شاید هزار دستگاه نوسازی میشد. شهر تهران به بیش از ۳ هزار دستگاه اتوبوس، بیش از هزار و ۵۰۰ دستگاه واگن و ۴۰ هزار دستگاه تاکسی
جدید دارد.
هاشمی درباره نوسازی تاکسیهای فرسوده، بیان کرد: تا امروز ۳ هزار و ۲۲۷ دستگاه تاکسی به بانکها از محل وجوه اداره شده معرفی شدند که ۲ هزار و ۲۰۶ دستگاه تاکسی نوسازی و پلاک شده است. هرچند امسال انتظار میرفت که ۵ هزار دستگاه تاکسی نوسازی شود اما بعید میدانم که تا پایان امسال به ۳ هزار دستگاه برسد؛ چرا که منابع شهرداری کافی نیست. البته یک توافق بسیار خوبی صورت گرفته که شهردار تهران و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور آن را امضاء کردهاند. ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار از دولت، صندوق کارآفرینی امید و شهرداری تهران در قالب نوسازی ۱۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده در دستور کار پایتخت قرار گرفته است.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه تفاهمنامه مذکور امضا شده است افزود: مدیریت شهری منتظر نخستین تخصیص منابع از دولت است که از اسفند امسال نوسازی این ۱۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده با وام ۹۰ میلیون تومانی برای تاکسیرانان تهران آغاز میشود و حتماً تا پایان سال ۱۴۰۰ به اتمام خواهد رسید.
او درباره اورهال واگنهای مترو گفت: تفاهمنامه جدید دیگری را آقای شهردار و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به امضاء رساندهاند که برمبنای آن ۳۱ رام قطار با اعتبار ۴۱۳ میلیارد تومان، اورهال خواهند شد. هرچند نتوانستیم که واگن جدیدی وارد شبکه مترو کنیم اما تلاش میشود که واگنهای فرسوده، اورهال شوند.
هاشمی باتاکید براینکه ایستگاه شهید محلاتی در بهمن ماه افتتاح میشود، گفت: امید است که ۹ ایستگاه دیگر در اسفند امسال و فروردین ۱۴۰۰ افتتاح شوند. این تاخیر به علت تاخیر در پرداخت اوراق مشارکت توسط دو بانک بوده که البته هنوز قسمتی از اوراق مشارکت ۱۳۹۸، محقق نشده است. امید است که ایستگاههای اقدسیه، ستاری، باقرخان، اشرفی اصفهانی، مرزداران، یادگار امام (ره)، میدان قیام، تربیت مدرس و شهرک آزمایش ظرف دو ماه آینده به بهرهبرداری برسند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره پیگیری برای انعقاد چند قرارداد ساخت واگن، توضیح داد: یکی از قراردادها، قراداد
۱۰۵ دستگاه واگن با شرکت واگنسازی تهران است که همزمان با رونمایی از واگن ملی امضاء خواهد شد. در تلاش هستیم تا قرارداد انبوه دیگری از محل اعتبارات دولت به امضا برسد.
او ضمن اشاره به تبصره ۱۹ گفت: برای نخستینبار در شهرداری تهران دو فراخوان منتشر شده است. بخش خصوصی را برای ورود اتوبوس برقی و واگن دعوت کردهایم که فراخوان خوبی از محل ظرفیتهای بودجه کشور، تنظیم شده است. این هفته پاکتهای فنی تحویل گرفته شد و هفته آینده پاکتهای قیمت دریافت میشود. این قرارداد واگن نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان میشود که اگر به نتیجه برسد از محل همین ظرفیت و ماده ۲۷ قانون بودجه است. هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان را بخش خصوصی، ۷۰۰ میلیارد تومان را دولت و مابقی را شهرداری تهران میپردازد تا بتوانیم در قالب BOO ظرف مدت ۲۰ سال یا کمتر، با امتیازاتی مثل بلیت، تبلیغات و بهینهسازی مصرف سوخت، واگن برای مترو تامین کنیم.
معاون شهردار تهران در پایان گفت: در حوزه مترو، سفرهایی که بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بودند را از محل بهینهسازی مصرف سوخت استفاده میشود. شهردار تهران مکاتباتی را با شورای اقتصاد انجام دادهاند که سقف این عدد به ۸۰۰ هزار مسافر برسد. همین کار برای تاکسیرانی و اتوبوسرانی نیز پیگیری میشود.
>وزارت کشور مصوبه خرید ۶۳۰ واگن مترو را اجرایی کند
محمد علیخانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم گفت: امروز شاهد بهرهبرداری از ۱۱۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس به ناوگان حمل و نقل عمومی هستیم هر چند همانطور که میدانید نیاز ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران بسیار فراتر از این تعداد است اما باز هم تحویل همین تعداد را باید غنیمت شماریم چرا که در این شرایط سخت ناشی از شیوع کرونا و تحریمها این تعداد اتوبوس تحویل داده شد. البته ما انتظار داریم دولت با توجه به مصوبات خوبی که در زمینه خرید اتوبوس داشته به این مصوبات جامه عمل بپوشاند. اخیرا هم در ستاد ملی کرونا تحویل ۵ هزار اتوبوس به شهرها مصوب شد که امیدواریم سهم شهر تهران هم از این تعداد داده شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران افزود: همانطور که محسن هاشمی در مراسم تحویل ۱۰۰ دستگاه اتوبوس که چند ماه قبل برگزار شده بود اشاره داشتند دولت مصوبات خوبی در زمینه خرید اتوبوس دارد و امیدواریم این مصوبات محقق شود تا ناوگان فرسوده اتوبوسرانی تهران از این وضعیت خارج شود.
علیخانی افزود: مورد دیگری که فراموش شده بحث ۶۳۰ واگن مترو است که ظاهرا الحاقیهای قرار است در وزارت کشور امضا شود و امیدواریم این موضوع نیز با همت وزارت کشور زودتر محقق شود. البته آغاز این موضوع به سال ۱۳۹۵ بر میگردد که مصوبه شورای اقتصاد را هم داشته و امیدواریم هر چه زودتر به نتیجه برسد.
علیخانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تحویل تاکسیهای نوسازی شده اشاره کرد و گفت: امروز واجب است تشکری از رانندگان عزیز تاکسیرانی داشته باشیم که ۱۱۰ هزار نفر را شامل میشود. رانندگان تاکسی به واسطه ارتباط با مردم و کار مستمرشان بیشترین تلفات را در دوران شیوع کرونا داشته اند.
علیخانی افزود: انتظار این است که به این قشر توجه بیشتری شود و نیز رانندگان ناوگان اتوبوسرانی که امیدواریم شهردار به معاونت مالی دستور بدهند تا باقی مانده مطالبات این قشر زحمتکش نیز
پرداخت شود.
علیخانی افزود: همانطور که میدانید تهران نیاز به بیش از ۳ هزار اتوبوس در ناوگان حمل و نقل عمومی دارد و متاسفانه به دلیل اینکه دولت به تعهدات خود عمل نکرد، شورا راسا وارد شد و با پیگیریهایی که صورت گرفت و اعتباری که تصویب شد شهرداری قراردادی را با ایران خودرو دیزل منعقد کرد تا۲۵۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی اضافه شود که امروز دومین سری از اتوبوسهای این قرار داد تحویل داده شد که در سری اول ۱۰۰ دستگاه و دیروز نیز ۱۱۰ دستگاه از این اتوبوسها به ناوگان اضافه شدند.
علیخانی افزود: میدانید که هر چه تعداد ناوگان حمل و نقل عمومی بیشتر باشد فاصله اجتماعی در دوران شیوع کرونا نیز بهتر رعایت خواهد شد و کیفیت خدماترسانی نیز بهتر میشود البته معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران مجددا پیگیر هستند تا قراردادهای جدیدتری را برای خرید اتوبوس با ایران خودرو منعقد کنند و امیدواریم با ادامه این روند کمبودهای ناوگان حمل و نقل عمومی هر چه بیشتر
رفع شود.
سایر اخبار این روزنامه
دست و پای سعودیها از منطقه جمع میشود؟
شهردار تهران: حاکمیت باید برای حمل و نقل عمومی هزینه کند
لطفا شفاف باشید تا اعتماد برگردد
محمد علی ابطحی و عبدالرضاداوری در گفتگو با آفتاب یزد ادعای قوچانی را رد کردند:
قالیباف با پوتین دیدار نمیکند
برچسب «سلطان موز» به من نمیچسبد
دل وریا غفوری از کجا پر بود؟
سفر حیثیتی آقای رئیس
ضرورت رویکرد تعاملی نهادی کنشگران نظام وکالت
آسیبهای اجتماعی در فیلمهای جشنواره فیلم فجر
انتخابات و اعتبار اجتماعی
اقتصاد وخودکشی
کرونا کشندهتر نشده است