بلاتکلیفی بهارستانی‌ها

بلاتکلیفی بهارستانی‌ها شرق: مجلس‌یازدهمی‌ها در حال فریادزدن بلاتکلیفی خود هستند و بعد از رد کلیات طرح شفافیت آرای نمایندگان و رد کلیات بودجه، اکنون درخواست بررسی دوباره «طرح شفافیت آرای نمایندگان» را مطرح کرده‌اند و روز گذشته هم یک‌فوریت طرح نحوه بررسی لایحه جدید بودجه ۱۴۰۰ را تصویب کردند.
بعد از رد کلیات طرح شفافیت آرای نمایندگان که با انتقادهای بسیاری همراه شد تا جایی که خود نمایندگان مجلس نیز از تصمیم خود ابراز پشیمانی کردند، اکنون عباس مقتدایی، نماینده مجلس شورای اسلامی، از ارائه درخواست حدود ۵۰ نفر از نمایندگان به هیئت‌رئیسه مجلس برای در دستور کار قرار‌گرفتن دوباره «طرح شفافیت آرای نمایندگان» خبر داده است. او اظهار کرد: عده‌ای در روزهای گذشته تلاش کردند این‌گونه وانمود کنند که این مجلس با شفافیت آرا مخالف است، درحالی‌که واقعیت امر این نبود و معتقد هستم همه نمایندگان بر این عهد که کمک کنند تا شفافیت بیشتری در کشور و در مجلس و در قوه مقننه و به تبع آن در سایر قوا شکل بگیرد، هستند و تلاش خودشان هم برای اجراکردن آن به کار خواهند بست. این نماینده مجلس درباره اینکه برخی از نمایندگان از مشخص‌شدن آرایشان ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند باید دید که آیا جامعه ظرفیت شفافیت را دارد یا خیر گفت: «طرح شفافیت آرای نمایندگان» نباید موجب اختلاف و دودستگی شود، بلکه باید باعث انسجام بیشتر شود. موضوع شفافیت آرا حتی اگر در برخی از موارد به‌صورت نادر اشکالاتی را هم ایجاد کند، اما منافعش آن‌قدر زیاد است که می‌توان از مضررات اندک آن چشم‌پوشی کرد؛ بنابراین نمایندگان با چنین رویکردی و در راستای انسجام حداکثری تلاش کنند تا رشد فردی و اجتماعی به وجود بیاید و شفافیت آرا می‌تواند متضمن این رشد باشد.
تصویب یک‌فوریت نحوه رسیدگی به بودجه
در رابطه با رد کلیات بودجه هم که هم‌زمان با رد کلیات طرح شفافیت رغم خورد، انتقاد‌های بسیاری بر عملکرد دوگانه مجلس وارد شد؛ زیرا از یک سو در کمیسیون تلفیق شاهد اصلاح بودجه بودیم و از سویی آنچه را خود اصلاح کرده بودند نیز رد کردند. حال در جلسه علنی روز گذشته یک‌فوریت طرح نحوه بررسی لایحه جدید بودجه ۱۴۰۰ را با ۱۲۱ رأی موافق، ۵۳ رأی مخالف و 


۱۱ رأی ممتنع از ۱۹۹ نماینده حاضر تصویب کردند. البته این طرح ابتدا به‌صورت دوفوریت ارائه شد که نمایندگان با بررسی آن به شکل دوفوریت مخالفت کردند. «محمدحسین حسین‌زاده‌بحرینی» به‌عنوان نماینده پیشنهاددهنده در سخنانی گفت: کلیات بودجه با وجود اینکه در کمیسیون تلفیق تصویب شد، ولی در صحن به تصویب نرسید و پس از کش‌وقوس‌هایی، سرانجام دولت موافقت کرد لایحه جدید را به مجلس ارائه دهد.
او تأکید کرد: به‌دنبال آن هستیم تا بودجه سال آینده که سال حساسی است، به مشکل برنخورد و سند بودجه برای کشور فراهم شود. علی‌اصغر خانی، نماینده مردم شاهرود در مجلس، در تشریح جزئیات طرح نمایندگان برای اصلاح آیین‌نامه داخلی قوه مقننه درباره (نحوه بررسی لایحه بودجه پس از رد کلیات توسط مجلس و در نوبت دوم) به تسنیم گفت: این طرح اصلاحی قرار است به بند «3» ماده «182» آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی الحاق شود. او در تشریح جزئیات طرح اصلاحی آیین‌نامه داخلی مجلس برای روند بررسی مجدد لایحه بودجه پس از رد کلیات و ارجاع آن به دولت گفت: در صورت اصلاح لایحه بودجه توسط دولت، کمیسیون تلفیق یک هفته فرصت دارد لایحه اصلاحی را بررسی کند و نمایندگان نیز سه روز فرصت دارند پیشنهادهای خود را روی گزارش کمیسیون تلفیق درج کنند و پس از مهلت‌های مذکور کلیات لایحه اصلاحی در جلسه علنی به رأی گذاشته خواهد شد. او در همین راستا اضافه کرد: در صورت رد مجدد کلیات لایحه بودجه در جلسه علنی، مجلس لایحه سه‌دوازدهم را برای سال آینده مصوب خواهد کرد.