جهش چهارم با کرونای وحشی انگلیسی

سرویس جامعه جوان آنلاین: وضعیت صعودی شیوع کرونا در کشور و نزدیک شدن به خیز چهارم این بیماری محسوس‌تر از قبل شده‌است. طی ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه ۲۵ بهمن ماه، ۷ هزار و ۱۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۷۸ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۱۰ هزار و ۸۷۳ نفر رسید. در همین زمان ۷۴ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان به ۵۸ هزار و ۸۸۳ نفر رسید.
تا کنون یک میلیون و ۲۹۱ هزار و ۷۲۶ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۳هزارو۷۲۰ نفر از بیماران کرونایی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
براساس آخرین تحلیل‌ها، در حال حاضر ۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۳۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۷۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
زنگ خطر آغاز موج چهارم کرونا


حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید بر اینکه بشر هنوز نتوانسته درمانی برای این بیماری پیدا کند، افزود: «گاهی برای ساخت واکسن دو، پنج یا حتی ۱۰ سال زمان لازم است، اما ناچار شدند راه اضطرار را انتخاب کنند؛ چراکه مرگ‌ومیر زیاد شده و چاره‌ای جز استفاده از این واکسن وجود ندارد، اما در زمینه کارآمدی این واکسن و اینکه چقدر تأثیرگذار باقی می‌ماند هیچ اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.»
روحانی با بیان اینکه معلوم نیست این واکسن‌ها در برابر جهش این بیماری می‌تواند کارآمد باشد یا نه، افزود: «به هرحال واکسیناسیون شروع شده و ما هم در کشورمان این کار را آغاز کرده‌ایم و اینکه چه زمانی علم موفق شود، این بیماری را به طور کامل به زانو درآورد مشخص نیست، هر چند تجربه تاریخی نشان داده که بشر در این زمینه پیروز خواهد بود.»
وی در ادامه با تأکید بر اینکه همچنان باید مراقبت‌های بهداشتی را انجام دهیم، گفت: «هنوز هیچ راه‌حل بهتری از کاهش ترددها، تجمعات، شستن دست‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی و ماسک‌زدن نیست. کار واکسیناسیون هم در عین حال در حال انجام است.»
سعید نمکی، وزیر بهداشت هم نسبت به افزایش موارد بیماری در برخی استان‌ها و تغییر رنگ برخی از شهر‌ها و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی هشدار داد.
وی تصریح کرد: «متأسفانه افزایش موارد بیماری در خوزستان که کانون آن هم شادگان بود، رعایت پروتکل‌ها به زیر ۱۰ درصد و تقریباً صفر رسیده‌بود و به همین میزان هم آسیب دیدیم. هر جا رعایت پروتکل‌ها ضعیف شد، آسیب‌پذیری هم از همان‌جا بوده‌است.»
نمکی همچنین تصریح کرده است: فوت خانم ۷۱ ساله در تهران که مسافرتی به خارج از کشور نداشته و فوت دو نفر در آبیک و هشتگرد اثبات کرد که کرونای انگلیسی در کشور چرخیده است. این یک زنگ خطر جدی است.
آغاز خیز بیماری
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در حاشیه پنجاه و هفتمین جلسه ستاد مقابله با کرونا درباره وضعیت شیوع این بیماری در کشور گفت: «در سطح کشور روند نزولی مرگ و میر (دورقمی) را شاهد بوده‌ایم و به‌رغم اینکه تعداد فوتی‌ها پایین است، اما تعداد شهرستان‌های قرمز افزایش یافته‌است و در برخی از استان‌ها خیز بیماری آغاز شده است.»
به گفته وی در استان خوزستان بالاترین شیوع بیماری را داریم و ۹ شهر این استان در وضعیت قرمز هستند. همچنین در استان آذربایجان غربی روند بیماری کرونا رو به افزایش است و در هرمزگان خیزی که وجود داشت تا حدودی کنترل شده و در مازندران نیز روند صعودی در حال کنترل است، به طوری که از ۱۵ شهر نارنجی، هشت شهر به وضعیت زرد تبدیل شده‌اند و هفت شهر دارای وضعیت نارنجی هستند.
کم شدن شهر‌های آبی و افزایش شهر‌های نارنجی و قرمز
رئیسی با اشاره به اینکه ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد هستند، اظهار داشت: «متأسفانه از تعداد شهر‌های آبی کاسته شده و به شهر‌های زرد و نارنجی افزوده شده‌است.»
وی تصریح کرد: «در سطح کشور، ما همچنان روند نزولی فوت و مرگ و میر داریم و مرگ‌ها هنوز دو رقمی و نزدیک ۵۰ تا ۶۰ مورد است، اما به‌رغم آمار پایین فوتی‌ها می‌دانیم که دو هفته پس از شیوع بیماری میزان بستری‌ها و چهار هفته بعد میزان فوتی افزایش می‌یابد و برعکس. اقداماتی که از آذرماه در کشور انجام شد و میزان ورودی بیمارستان‌ها را کاهش داد، اثرات خود را اکنون نشان می‌دهد و کاهش میزان فوتی‌ها مربوط به رعایت پروتکل‌ها در چند هفته گذشته است.»
حال دریافت‌کنندگان واکسن روسی خوب است
از وضعیت واکسیناسیون کرونا چه خبر و حال دریافت‌کنندگان واکسن روسی چطور است؟ سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص واکسن کرونا خاطرنشان کرد: «خوشبختانه واکسیناسیون برای گروه‌های هدف در روز‌های گذشته با دقت و عدالت آغاز شده‌است و محموله جدیدی حامل ۱۰۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شد و در هفته‌های دیگر نیز محموله‌هایی وارد خواهد شد و امیدواریم روند واکسیناسیون به خوبی پیش رود. افرادی که به آن‌ها واکسن تزریق شده‌است تا این لحظه عارضه جدی و خاصی نداشتند و امیدواریم این روند به درستی ادامه پیدا کند و با رعایت پروتکل‌ها بتوانیم مانع از خیز چهارم بیماری در کشور شویم.»