روزنامه آفتاب یزد
1399/12/09
پایان «خود شورای نگهبان پنداری»؟
آفتاب یزد - رضا بردستانی: نه محمود احمدینژاد، که بسیاری از اصولگرایان معتقدند خودبزرگ پنداریِ حداد عادل در بین اصولگرایان یک برداشتِ شخصی است واگرنه ذرهای سیاست بدانیم، مطمئن نیز باشیم، در یک جمع عمومی خبر از رد صلاحیت شخصیتی که هنوز اعلام کاندیداتوری نیز نکرده، نمیدهیم.آن روز که پرویز فتاح علیه این و آن از جمله حداد عادل حرف زد همه میدانستند و منتظر بودند تا رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پی پاسخ گویی برآید، پاسخ داده شد، پرویز فتاح عذرخواهی کرد اما افکار عمومی نه از حرفهای سیدپرویز فتاح اقناع شد نه از جوابیهی غلامعلی حدادعادل؛ چرا؟! چون در گوشی میگفتند؛ دعوا انتخاباتی است بشنو و باور نکن!
چندی بعد این بار نوبت به حدادعادل رسید تا منطق سیاسیاش به دست احساساتِ انتخاباتیاش چیره شود و ناگهان حرفی بزند که دوست و دشمن را به تعجب واداشت؛ محمود احمدینژاد ردصلاحیت میشود شک نکنید!
محمود احمدینژاد که سادهتر از این حرفها را از بزرگتر از حدادعادل بیپاسخ نگذاشته، لابد بسیار طبیعی بود که به این ادعای حداد عادل واکنش نشان دهد و داد و شد حکایت: «زدی ضربتی، ضربتی نوش کن!» در فقرهی دعوای حدادعادل و احمدینژاد اگرچه همه حق را به رئیس دولتین نهم و دهم دادند اما کسی به هواخواهی محمود احمدینژاد شمشیر نکشید. همه گفتند: «از جایگاه شورای نگهبان سخن گفتن، آب در آسیاب دشمن ریختن است و...»
> پایان ماجرا یا آغاز دعوا
سخنان غلامعلی حداد عادل درباره حتمی بودن رد صلاحیت محمود احمدینژاد جنجالی شده بود که واکنش رئیس جمهور سابق را به دنبال داشت و به نظر میرسد که سخنان کدخدایی به نوعی پاسخ به حداد عادل و تلاش برای پایان دادن به اظهارات مشابه است. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در سخنانی صریح ادعاهایی مانند اظهارات حداد عادل را رد کرد.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان بسیجی در اردوگاه سیدالشهدا(ع) آبعلی در پاسخ به سوالی درباره گمانهزنی برخی افراد و چهرههای سیاسی درباره رد یا تایید صلاحیت شدن نامزدها در انتخابات ۱۴۰۰ به صراحت گفت: نه تنها بیرون از شورا بلکه خود اعضای شورای نگهبان هم نمیتوانند بگویند که در بررسی صلاحیت داوطلبان چه اتفاقی میافتد و آیا داوطلبی رد یا تایید میشود. همین چندجمله کافی است تا ختم ماجرای اخیر اعلام شود اما بعید به نظر میرسد محمود احمدینژاد که عرصه را برای خودنمایی مهیا میبیند به این سادگیها دست از سر حداد عادل بردارد خاصه آن که حدادعادل در جوابیهای که برای محمود احمدینژاد فرستاد هم حق شکایت را برای خود محفوظ دانست و هم گوشه و کنایه زد که کم از رئیس جمهوری سابق دفاع نکرده است!
> اصولگرایان احمدینژاد را بیشتر از حدادعادل قبول داشته باشند!
از انتخابات مجلس ۹۰ تا به امروز، هر جا سخن از ائتلاف نیروهای اصولگرایی به میان آمده، فرد حاضر حدادعادل بوده است و چهرهی همیشه غایب محمود احمدینژاد که حداد عادل خود را شیخ اصولگرایان میداند یا به تعبیری خود را شیخ خودخواندهی اصولگرایان میداند و محمود احمدینژاد خود را در هیچ کجای هرم قدرت اصولگرایان فرض نکرده است اما اگر به انتخابات مجلس ۹۰ بازگردیم (مجلس نهم) در لابهلای اخبار خواهید دید که کنایه رئیس جمهور سابق که عدهای را همه کاره دانسته به گونهای که «مجالی به دیگران نمیدهند» دقیقا به سمت و سوی کیست.
از ۹۰ تا ۹۲ که موج احمدینژاد نخواهی در بین اصولگرایان رشد میکرد نیز همین قاعده برقرار بود تا جایی که موحدی کرمانی به اصولگرایان تشر زد که در اعلام برائت خود متانت به خرج دهند چون از کسی اعلام برائت میکنند که خود در رئیس جمهور شدنش نقش داشته اند.
حرفهای مصباحی مقدم در همان روزگار نیز خبر میدهد اگرچه حداد عادل داد وحدت سر میدهد اما این وحدت شعاری است و همگان دیدند از ۹۰ تا ۹۸ عملاً اصولگرایان هیچ توفیقی در هیچ انتخاباتی اعم از شوراها، مجلس و ریاست جمهوری به دست نیاوردند!
این روزها اگرچه تا به اینجا، دعوای احمدینژاد و حدادعادل ختم به خیر شده است اما چنین به نظر میرسد ظاهر این دعوا، باطن رقابتهای اصولگرایان برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری و صندلیهای کابینه را به رخ کشیده است دعوایی که با توجه به اظهار نظرات به همگان نشان داد علی رغم تمام مسائل، جایگاه احمدینژاد نزد اصولگرایان یا حداقل نزد بخش تاثیرگذار اصولگرایان بسیار مستحکمتر از حداد عادل است. حداد عادلی که خود را رئیس شورای ائتلاف میداند اما هیچ کس نمیداند این شورا توسط کدام یک از گروههای اصولگرایی تایید و همراهی میشود!
> رد ادعای حداد عادل و چند ابهام!
کدخدایی به صراحت سخنان یا همان ادعاهای حدادعادل را رد میکند، مسئلهای که هم طبیعی بود هم نزدیک به ذهن اما این چند ابهام همچنان باقی است که اگر احمدینژاد ثبت نام کرد و ردصلاحیت شد، دار و دستهی احمدینژادی با حدادعادل و شورای نگهبان چه برخوردی خواهند کرد؟! اگر احمدینژاد کاندیدا نشد اما کاندیدای مورد حمایت او رد صلاحیت شد آیا احمدینژاد به این سادگی دست از سر حداد عادل برخواهد داشت؟! یعنی در فقرهی بگو - مگوی احمدینژاد و حدادعادل آن قدر حرفهای ناگفته وجود دارد که از لحظهی آغاز ثبت نامها تا اعلام نهایی اسامی راهی رسانهها و محافل سیاسی و رسانهای شود حرفهایی که ممکن است نه فقط تلخ که بسیار تلخ و باور نکردنی باشد این جا است که شاید حق را باید به ابوالقاسم رئوفیان داد که میگوید: «مردم به درستی خوب و بد را از هم تشخیص میدهند و به همین دلیل منفعتطلبان ره به جایی نخواهند برد.»
سایر اخبار این روزنامه
فضای مجازی معلم اصلی دانش آموزان شده است
عزم مجلس برای مالیات گرفتن از پولدارها
چشم انداز مسکن در سال 1400
در شورای حکام محکوم کند. استراتژی مستاجر جدید کاخ سفید چیست؟
همتی: فضای مجمع تشخیص موافق با تصویب پالرمو است
«سی سخت» یخ زده است
پایان «خود شورای نگهبان پنداری»؟
بالهای «هما» با سوءمدیریت شکست!
اهمیت نمایشگاههای مجازی
حفظ سلامت مردم مبنای جلوگیری از واردات واکسنهای غیر مطمئن
مجلس یازدهم و گامهای حق طلبانه
ابعاد و عواقب یک تصمیم جنجالی
حداقل وعده ندهید