روزنامه آفتاب یزد
1399/12/09
مجلس یازدهم و گامهای حق طلبانه
مجید ابهری- یکی از قدیمیترین ابزار شناخته شده برای کمک به دولت درجهت مصارف عمومی وخدماتی «مالیات» است. در طول تاریخ و حتی قبل از تشکیل و تعریف دولت به معنی امروز، ازمالیات برای تعدیل ثروت و حمایت از اقشار نیازمنداستفاده میشد و درنوشتارهای هرودوت (تاریخ نگار یونانی زبان)
به نقش مالیات در آبادسازی کشور اشاره مستقیم گردیده وآن را ابزار کمک به نیازمندان از طریق خزانه دولت اعلام نموده است. در دستورات دین مبین اسلام مالیات عادلانهترین ساز وکار مالی برای کمک به دولت و اداره نظام اجرایی کشور تعریف شده است. در تاریخ هرجا که نقصانی در سیستم مالیاتی کشور به وجود آمده عدالت اجتماعی دچار ضعف و کاستی واقع شده ودولتها از مجاری دیگر دست به جمعآوری مخارج کشور زده اند. در کشور ما نیز سیستم مالیاتی بر دو پایه مستقیم وغیرمستقیم گاهی ضعیف و گاه مناسب به دریافت مالیات اقدام شده و درپارهای از اوقات بنا بر دلایل مختلف اقشار فرودست جبران کاستیهای مالی فرا دستان را به عهده گرفته وجای خالی آنها را پر کرده اند. بعد ازپیروزی انقلاب اسلامی براساس سلیقه دولتهای حاکم و نگاه آنها، به تعدیل اقتصادی، دریافت مالیات از کاسبان طبقات سه وچهار با شدت وقدرت ادامه یافته و اما صاحبان تجارتهای کلان ودرآمدهای نجومی به هر علت که در این مقال نمیگنجد، از پرداخت مالیات شانه خالی نموده و آن را بدوش کاسبان متوسط روبه پایین و بعضی دیگر از اقشار جامعه نهادهاند. مشاغل پردرآمد وفوق تصور مثل مشاغل موجود در فضای مجازی مانند بلاگرها وسایر مجاری پولساز از نظرها مخفی مانده و یک مغازه دار در زیر پلهای مثل کفاش یا پینه دوز و سایر صنوف کم وبیش مشابه، با مالیاتهای غیر عادلانه روبرو شده اند.مشاغل فعال در فضای مجازی به علت نو وتخصصی بودن از نظرها مخفی مانده ودرآمدهای میلیاردی این گونه فعالیتها بدون پرداخت هیچگونه حقوق دولتی ودر حقیقت سهم مردم، میلیاردها دلار و
ریال به جیب زده وبامصرف هنگفت برق وآب وفضای کشور دل درگرو آن سوی آبها داشته اند. معافیت سلبریتیها از پرداخت مالیات یکی دیگر از ابزارهای مختلکننده تعادل اجتماعی محسوب میشود که به اجرا درآمد. مشاغل نو در فضای مجازی به بهانه کار آفرینی واشتغالزایی از پرداخت مالیات وحقوق دولتی شانه خالی کرده وتوپ را به زمین کسبه جزء وکارمندان و... انداختند. مردم در این میان به دنبال یافتن جایگاه عدالت اجتماعی وحمایت از اقشار ضعیف میگشتند که با اتومبیلهای میلیاردی که قبلا در فیلمها وسریالها میدیدند مواجه شدند. در بسیاری از کشورها استفادهکنندگان از اینگونه خودروهای غیرمتعارف چه از نظر استفاده از سوخت و چه از جهت بهرهگیری از امکانات عمومی باید حقوق و عوارضی بالاتر از دیگران پرداخت نمایند. متاسفانه در کشور مااینگونه خودروها درست مثل خودروهای مسافرکش بهای بنزین و سایر نیازمندیها را میپردازند وتازه اینگونه خودروها را مانعی برای حرکت خود قلمداد میکنند. خوشبختانه مجلس یازدهم که به نقطه امیدی برای احقاق حقوق اقشار ضعیف شناخته شده ودر راستای تعدیل تبعیضهای اجتماعی واقتصادی حرکت میکند؛ این بار هم در مسیر عادلانهسازی مالیاتها گام برداشته ودر نظر دارد تا با تعیین مالیات برای صاحبان خودروهای بالاتر از یک میلیارد تومان و همچنین مشاغل اینترنتی و سلبریتیها حرکت کند. درست است که عنوان سلبریتی بیانگر اوضاع مالی نجومی برای همه این عزیزان نیست ودر بین همین اقشار نیز شاهد بیعدالتیهای مختلفی هستیم اما به طور معمول درآمدهای برخی از این افراد بیش از درآمد صدها کارمند وبازنشسته میباشد. ضمن تقدیر از نمایندگان حق طلب مجلس شورای اسلامی وحمایت از حرکتهای تاریخی وماندگار آنها از این عزیزان که عصاره فضایل مردم هستند مصرا میخواهیم به دور از جنجالهای غیر ضروری برخی از افراد؛ محکم واستوار به راه حقطلبانه خویش ادامه دهند.
سایر اخبار این روزنامه
فضای مجازی معلم اصلی دانش آموزان شده است
عزم مجلس برای مالیات گرفتن از پولدارها
چشم انداز مسکن در سال 1400
در شورای حکام محکوم کند. استراتژی مستاجر جدید کاخ سفید چیست؟
همتی: فضای مجمع تشخیص موافق با تصویب پالرمو است
«سی سخت» یخ زده است
پایان «خود شورای نگهبان پنداری»؟
بالهای «هما» با سوءمدیریت شکست!
اهمیت نمایشگاههای مجازی
حفظ سلامت مردم مبنای جلوگیری از واردات واکسنهای غیر مطمئن
مجلس یازدهم و گامهای حق طلبانه
ابعاد و عواقب یک تصمیم جنجالی
حداقل وعده ندهید