ایستگاه آخر محمود

سرویس ورزشی جوان آنلاین: دیر یا زود محمود فکری رفتنی بود، استقلال مدل فکری در لیگ بیستم آن تیمی نبود که بتواند طلسم هفت ساله قهرمانی آبی‌ها در لیگ برتر را بشکند، تیمی که شلخته، بی‌نظم و بی‌برنامه بازی می‌کرد و حتی زمانی که استقلال به صدر جدول هم چسبید نوع بازی تیم مورد انتقاد بود و کمتر هواداری بود که از بازی آبی‌پوشان لذت ببرد. عملکردی که باعث شد تساوی استقلال در شروع نیم‌فصل دوم در رفسنجان، پایان کار فکری در استقلال شود. او که پس از جلسه شبانه هیئت مدیره برکنار شده بود، صبح دیروز به خیابان علامه در سعادت‌آباد تهران رفت و بعد از جلسه با احمد مددی، مدیرعامل استقلال روبه‌روی خبرنگاران ایستاد و خبر رفتنش را تأیید کرد تا پرونده فکری در استقلال تنها پس از پنج ماه بسته شود تا او نوروز را با استقلال نبیند.
فکری خیرالموجودین بود
وقتی شهریور گذشته فرهاد مجیدی پس از بالا گرفتن اختلافاتش با سعادتمند و بعد از فینال جام حذفی نامه استعفایش را نوشت، گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه مربی جدید استقلال چه کسی خواهد بود، بالا گرفت. از مطرح شدن دوباره نام استراماچونی و آلکس نوری سرمربی ایرانی شاغل در بوندس‌لیگا تا گزینه‌های داخلی مانند امیر قلعه‌نویی، جواد نکونام و محمود فکری.
هر کدام از این نام‌ها منتفی شدند تا در آخر قرعه به نام محمود فکری بیفتد. مربی که در هفته‌های پایانی فصل گذشته روی نیمکت نساجی نشسته بود و با نتایج فوق‌العاده‌ای که در قائمشهر گرفته بود، یکی از گزینه‌های جدی نیمکت استقلال شد، به خصوص که گزینه‌های مطرح‌تر از او از خارجی گرفته تا داخلی هر کدام به دلایلی نام‌شان خط می‌خورد. استرا برنامه‌ای برای بازگشت نداشت، نوری پیشنهاد ۲ میلیون دلاری داده بود و در بین داخلی‌ها نیز فولاد مانع آمدن نکونام به تهران شد، قلعه‌نویی هم نتوانست از قرارداد ۵۰ میلیاردی سیرجانی‌ها چشم‌پوشی کند. محمود فکری مهر گذشته رسماً به عنوان سرمربی جدید استقلال معرفی شد و قول داد که ۲۵ یا ۳۰ محمود فکری با غیرت و تعصب برای استقلال بازی کنند.


بازنده در داخل زمین و خارج زمین!
فکری کارش را در استقلال با برد آغاز کرد، برد ۲ بر صفر مقابل مس رفسنجان در ورزشگاه آزادی، اما هرچه لیگ جلوتر می‌رفت بیشتر مشخص شد که استقلال مدل ۹۹ با محمود فکری که روی نیمکت می‌نشیند، تیمی نیست که بتواند در حد یک مدعی ظاهر شود و برخلاف استقلال زمان استراماچونی و حتی زمان مجیدی، خبری از یک تیم تاکتیکی که با برنامه بازی کند، نبود. آن‌ها در حالی نیم‌فصل اول را به پایان رساندند که کارنامه استقلال با فکری ناامید‌کننده بود؛ هفت برد، پنج مساوی و سه باخت که آبی‌پوشان را در پایان هفته پانزدهم روی رتبه سوم لیگ نشاند. فاصله‌شان با صدر تنها چهار امتیاز بود، اما استقلال آنقدر در نیم‌فصل بی‌برنامه پیش رفته بود که کمتر کسی این تیم را رقیب سرسختی برای دیگر مدعیان مانند پرسپولیس و سپاهان به حساب می‌آورد.
نیم‌فصل دوم هم در حالی روز دوشنبه سوت آغاز آن زده شد که استقلال همان استقلال نیم‌فصل اول بود و حتی ضعیف‌تر، طوری که آن‌ها که در هفته اول لیگ توانسته بودند مس را شکست دهند، در شروع نیم‌فصل دوم و بازی برگشت مقابل مس متوقف شدند و نتوانستند از رفسنجان دست پر به تهران برگردند.
تساوی در بازی دوشنبه و از دست رفتن دو امتیاز دیگر فاصله با صدر را بیشتر کرد، هم پرسپولیس و هم سپاهان بازی‌های‌شان را بردند تا اختلاف امتیاز آبی‌ها با صدر به شش امتیاز برسد و کار برای جبران سخت‌تر شود. علاوه بر نتایج ضعیف در لیگ در بیرون زمین هم استقلال فکری حواشی زیادی داشت، طوری که دیگر بازیکنان خط مربی‌شان را نمی‌خواندند و آن اقتداری که از یک مربی انتظار می‌رفت را فکری نشان نداد تا هم در زمین بازی و هم خارج از زمین، سرمربی استقلال بازنده لقب گیرد.
برکناری شبانه فکری
تساوی در بازی دوشنبه پایان کار فکری در استقلال بود تا آغاز و پایان کار فکری مقابل مس رفسنجان رقم بخورد و نشستن او روی نیمکت آبی‌ها به شش ماه هم نرسد و نوروز را کنار استقلالی‌ها نبیند!
تساوی در رفسنجان آنقدر برای مدیران هیئت مدیره استقلال غیرقابل قبول بود که تنها چند ساعت پس از سوت پایان سعید رحیمی‌مقدم، داور مسابقه به صورت مجازی تشکیل جلسه دادند و در جلسه شبانه‌شان رأی به برکناری فکری دادند.
البته فکری پس از باخت به سپاهان در پایان نیم‌فصل اول هم در آستانه اخراج بود، اما هیئت مدیره باشگاه به او دو بازی دیگر فرصت داد، ولی بازی ضعیف استقلال در شروع نیم‌فصل دوم سبب شد فرصت‌شان به همین یک بازی خلاصه شود و حکم اخراج مربی‌شان را تنها بعد از پنج ماه امضا کنند. فکری که دوشنبه شب خبر اخراجش را شنیده بود، صبح دیروز به باشگاه استقلال رفت و پس از جلسه با مدیرعامل آبی‌ها به خبرنگاران گفت که کارش با استقلال به پایان رسیده و ادامه حضورش دیگر به صلاح نیست.
بازگشت دوباره مجیدی؟
حالا با بسته شدن پرونده فکری بار دیگر گمانه‌زنی‌ها درباره سرمربی آینده استقلال آغاز شده و از فرهاد مجیدی، امیر قلعه‌نویی و جواد نکونام به عنوان سه گزینه نهایی برای جانشینی فکری نام برده می‌شود. در این بین، قلعه‌نویی و نکونام با گل‌گهر و فولاد قرارداد دارند و با مانع بزرگی برای نشستن روی نیمکت آبی‌پوشان روبه‌رو هستند، به خصوص که نه اهوازی‌ها رأی به جدایی نکو می‌دهند و نه سیرجانی‌ها می‌خواهند قلعه‌نویی را از دست بدهند.
با توجه به این مسئله، فرهاد مجیدی که در حال حاضر تیم ندارد بیشترین شانس را برای نشستن دوباره روی نیمکت استقلال دارد و احتمال اینکه بعد از پنج ماه دوباره به جمع آبی‌ها برگردد بسیار زیاد است، به خصوص که احمد سعادتمند، مدیرعامل سابق استقلال که عامل جدایی مجیدی بود، دیگر در باشگاه حضور ندارد و جایش را به احمد مددی داده است.