اسامی استان‌ها و شهرستان‌های در وضعیت قرمز و نارنجی رنگ بندی کرونایی استان‌های ایران

بنا بر توضیحات سخنگوی وزارت بهداشت در پانزدهم اسفند، در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۳۲ شهرستان نارنجی، ۲۵۱ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند و شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۶۷۳ هزار و ۴۷۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۱ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۶۰ هزار و ۵۱۲ نفر رسیده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه متاسفانه به دنبال عادی‌انگاری شرایط بیماری در هفته گذشته نیز شاهد تداوم روند کاهشی در میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور بوده‌ایم، گفت: استان‌های کردستان، قم و گلستان دارای پایین‌ترین میزان عمل به توصیه‌های بهداشتی در کشور شناسایی شده‌اند.
به گزارش ایسنا، سیما سادات لاری، گفت: نمودار موارد مثبت بستری روزانه در برخی استان‌های کشور رو به افزایش است. به طوری که در استان خوزستان شاهد شیب بسیار تند موارد بستری روزانه و در استان‌های چهارمحال بختیاری، قزوین و البرز شاهد ایجاد روند افزایشی در موارد بستری بیماران مبتلا به کووید۱۹ هستیم.


وی افزود: در هفته گذشته بیشترین موارد بروز موارد مثبت بستری به ترتیب در استان‌های خوزستان، مازندران و چهارمحال بختیاری و بیشترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ به ترتیب در استان‌های خوزستان، مازندران و سمنان گزارش شده است.
لاری ادامه داد: متاسفانه به دنبال عادی‌انگاری شرایط بیماری در هفته گذشته نیز شاهد تداوم روند کاهشی در میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور بوده‌ایم و استان‌های کردستان، قم و گلستان دارای پایین‌ترین میزان عمل به توصیه‌های بهداشتی در کشور شناسایی شده‌اند.
وی تاکید کرد: همانطور که بارها اعلام کردیم بین کاهش عمل به توصیه‌های بهداشتی و افزایش موارد ابتلا، بستری و به دنبال آن افزایش در موارد مرگ و میر ناشی از کرونا رابطه مستقیم و معنی‌داری وجود دارد. بنابراین وجود روند نگران‌کننده کاهشی در عمل به توصیه‌های بهداشتی در کشور و تقارن آن با شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی در بسیاری از استان‌ها می‌تواند به عنوان زنگ خطری جدی در جهت ایجاد خیز جدید بیماری قلمداد شود.
لاری گفت: امیدواریم مردم با پرهیز از هرگونه اهمال در رفتارهای فردی و اجتماعی کمک کنید تا با تلاش های بی وقفه همکاران نظام سلامت کشور، مانع از بروز خیز چهارم بیماری در کشور باشیم و با تقویت حساسیت عمومی نسبت به کووید۱۹ شاهد تجربه‌ ایامی کم خطر در آستانه سال جدید باشیم.
گفتنی است نیمه اسفندماه امسال را در وضعیتی سپری می کنیم که زنگ خطر شیوع کرونای انگلیسی و رقم خوردن پیک چهارم بیماری کووید ۱۹ به صدا درآمده اما هیاهوی بازار شب عید و بی‌توجهی مردم به رعایت دستورالعمل های بهداشتی و عادی انگاری روند ابتلا را افزایشی کرده است.
همچنان رعایت پروتکل های اجتماعی، فاصله گذاری اجتماعی و دوری از تجمعات مورد تاکید متخصصان حوزه بهداشت است و ازدحام خیابان و فروشگاه ها در آخرین ماه سال ناقض پروتکل‌های بهداشتی شده است و افراد بدون کمترین توجه در تدارک و خرید شب عید در مغازه‌های و فروشگاه‌ها در حال رفت و آمد هستند.
امسال در حالی به استقبال بهار می‌رویم که برخلاف اینکه پیش بینی‌ها در مورد ریشه کنی کرونا درست نبود و این ویروس عزم سفر نداشت بلکه تنوعش نیز متغیر شده و با چهره های جدیدتری ظاهر شده است.
جدیدترین و خطرناک‌ترین این ویروس از نوع انگلیسی بوده که این روزها چاشنی هر بحثی هم شده است، ویروسی که اگرچه با چشم دیده نمی‌شود اما آنچنان قدرت دارد که ترس و وحشت را روز به روز مضاعف می کند.
ویروسی که تا چند ماه گذشته اگرچه هشدار ابتلای سالمندان و افراد مسن را قوت می بخشید اما حالا با چهره ای جدید با خطر بالای ابتلای کودکان و نوجوانان ظاهر شده است.
گزارش‌ها و آمارهای منتشره از سراسر کشور بیانگر آن است که اگر از بیماری کوو‌ید ۱۹ در لابلای کارهای پایانی سال غفلت کنیم سال ۱۴۰۰ را هم باید با دلشوره و ترس از این بیماری آغاز کرده و ادامه دهیم.